بزرگنمايي:
چه خبر - درمان رماتيسم مفصلي با طب سنتي
روماتيسم مفصلي يا آرتريت روماتوئيد را يکي از بيماري هاي مزمن و صعب العلاج پزشکي امروز مي دانند.از نگاه طب سنتي، هر عضوي از بدن طبيعتي دارد.
عضايي مثل قلب و کبد که خون زيادي در آن ها جريان دارد، طبع شان گرم است و برعکس اعضايي مثل مغز و استخوان ها و مفاصل طبع شان سرد است.اعضاي گرم به گرمي ها و گرما حساس اند و اعضاي سرد به سردي ها و سرما واکنش نشان مي دهند، به همين دليل است که افراد در مناطق سردسير يا مرطوب بيشتر دچار درد مفاصل مي شوند.د رادامه به نکاتي درباره روماتيسم مفصلي اشاره شده است :
در طب سنتي، روماتيسم مفصلي ناشي از غلبه سردي در استخوان هاست يعني استخوان که خود سرد است، در اثر عواملي سردتر هم مي شود و علايم بيماري را نشان مي دهد.البته از يک نکته بسيار مهم هم نبايد غافل شد که استرس و غم و غصه نيز تاثير فراواني در بروز يا تشديد اين بيماري دارد.
اگر دقت کنيد متوجه مي شويد که بسياري از مبتلايان، پر استرس هستند و خودشان هم اذعان مي کنند که در ايامي که فکر و خيال و نگراني يا غم و غصه دارند، دردهايشان بيشتر مي شود.و اما درباره درمان اين بيماري، طبيعتا نمي شود يک نسخه واحد براي همه پيچيد. پزشک بايد بيمار و شرايط مزاجي او را از نزديک بررسي کند.
بيشتر بدانيد :نسخه طب سنتي براي تسکين دردهاي رماتيسمي, نقرس و مفصلي
اما اگر بخواهيم يک چارچوب کلي براي درمان معرفي کنيم، به اين شرح است:
درمان رماتيسم مفصلي با اصلاح تغذيه
مصرف سردي ها بايد محدود و گرمي ها بيشتر شود. خوراکي هايي مثل ماست، خيار، کاهو، آلو، کدو و ديگر سردي ها براي اين بيماران مضر و برعکس غذاهايي که طبيعت گرم دارند مانند خرما، زيتون، عسل، دارچين، زنجبيل، زيره، زنيان و... مفيد است.
درمان رماتيسم مفصلي با خون گيري
براي برخي از اين بيماران، چنان چه پزشک لازم بداند بايد فصد يا خون گيري از وريد انجام شود. تجربه نشان داده بعضا شرط لازم براي تاثير داروها، اصلاح وضعيت خون است.
درمان بيماري هاي گوارشي
در صورتي که بيمار مبتلا به مشکلات گوارشي مانند نفخ معده يا يبوست باشد، حتما بايد درمان شود.
درمان رماتيسم مفصلي با کنترل استرس و ايجاد آرامش
براي اين منظور در طب اسلامي، راهکارهاي زيادي وجود دارد. به طور خلاصه ضمن تجويز داروهاي گياهي آرام بخش تلاش مي شود تا خوراک فکري مناسب به بيمار داده و نگرش او به زندگي و مشکلات مربوط اصلاح شود.
مواد غذايي ضد روماتيسم مفصلي
دانههاي روغني
بادام، گردو، فندق، تخم کتان، ميوه درخت کاج و ... جزو دانهها و مغزهاي روغني حاوي مس و سلنيوم است و براي بيماران مفيد اما پرکالري است که نبايد در مصرف آنها زيادهروي کرد چون امکان اضافه وزن وجود دارد و همين اضافه وزن نيز يکي از عوامل تشديدکننده روماتيسم است.
برخي ماهيها و غذاهاي دريايي
ماهيهاي حاوي امگا 3 مانند قزل آلا و ... برخلاف مواد غذايي حاوي امگا 6 خواص ضدالتهابي و مسکن دارند. متاسفانه مواد غذايي حاوي امگا 6 پيش ساز التهاب در بدن هستند.
ادويه
ترکيب شدن ادويه با آنتي اکسيدانهاي موجود در مواد غذايي، بسيار کمککننده است. واقعيت شگفت انگيز اين است که يک قاشق چاي خوري دارچين معادل يک ليوان آب انگور آنتي اکسيدان دارد. از جمله ادويه مناسب براي روماتيسميها يا آرتروزيها ميتوان به صمغ مر (Myrrh) اشاره کردکه داراي خاصيت ضد التهابي است.در غضروف افراد مبتلا به روماتيسم، ميزان امگا 6 بسيار بالا و ميزان امگا 3 بهطور غيرعادي پايين است؛ بنابراين لازم است مصرف امگا 6 را تا حد امکان کاهش دهند.
بيشتر بدانيد : سبزي ضد رماتيسم
بيشتر بدانيد : مسکن هاي طبيعي براي روماتيسم
منبع : khorasannews