سرفه هاي مداوم در اين صورت علامت بيماري سل هستند
بيماري ها و پيشگيري
بزرگنمايي:
چه خبر - علايم بيماري سل
به گفته مسعود مرداني فوق تخصص بيماري هاي عفوني و عضو هيت علمي دانشگاه شهيد بهشتي: اين بيماري از قرن هاي گذشته در ميان بشر شايع بوده و هنوز نيز به صورت دو نوع سل ريوي و خارج ريوي وجود دارد.
مرداني با بيان اينکه وارد شدن باکتري اين بيماري مرگبار به بدن موجب ابتلا به آن مي شود، تصريح کرد: سل ريوي با وارد شدن باکتري بيماري سل به دستگاه تنفسي فرد را درگير کرده و از امکان انتقال آن به ديگران از سوي تماس هاي روزانه و تنفس وجود دارد.
وي علائم سل ريوي را برشمرد و ادامه داد: تب، سرفه، خلط همراه با خون، لاغري و عرق هاي شبانه از جمله علائم اين بيماري خطرناک بوده که در صورت مشاهده آن فورا بايد به پزشک مراجعه شود.
اين فوق تخصص بيماري هاي عفوني با توضيح درباره سل خارج ريوي نيز اظهار کرد: اين نوع از بيماري سل نيز مي تواند مغز، چشم، کليه، استخوان، کبد، بيضه ها و روده زنان را درگير کرده و موجب نازايي آنان شود.
مرداني عنوان کرد: اين نوع سل واگير نداشته و تنها در صورت عدم درمان بسياري از ارگان هاي بدن را درگير مي کند.
وي با بيان اينکه در صورتي که فردي بيش از 4 هفته سرفه مداوم داشته باشد بايد براي بررسي فورا به پزشک مراجعه کند، ابراز داشت: در صورت وجود اين شرايط بايد براي تشخيص ابتلا به سل به پزشک مراجعه کرد، به علاوه ديگر اعضاي خانواده فرد نيز بايد مورد آزامايش قرار گيرند.
اين فوق تخصص بيماري هاي عفوني رعايت نکات بهداشت فردي و اجتماعي را يکي از مهم ترين راه هاي پيشگيري از اين بيماري خواند.
مرداني با بيان اينکه خوشبختانه در حال حاضر با وجود داروي هاي لازم امکان درمان اين بيماري وجود دارد، تاکيد کرد: دوره کامل درمان سل با مصرف حداقل 6 ماهه داروهاي لازم همراه است و بيماران بعد از آن امکان زندگي عادي را خواهند داشت.
وي با بيان اينکه برخي با مصرف داروها و مشاهده علائم بهبود يافتگي، بدون مشورت پزشک درمان را قطع مي کنند، تاکيد کرد: از تمامي بيماران مبتلا به سل تقاضا داريم که تا پايان 6 ماه دوره درمان، مصرف دارو ها را قطع نکرده و درمان را به اتمام رسانند.
چرا که با به اتمام نرسيدن دوره کامل امکان بروز دوباره سل براي بيماران وجود داشته و اين دوره جديد از بيماري، با شدت بيش تري همراه خواهد بود.
بيشتر بدانيد : درمان بيماري سل با پياز ايراني
بيشتر بدانيد : چه كساني به سل مبتلا ميشوند؟
بيشتر بدانيد : بيماري سل را بيشتر بشناسيد به مناسبت 24 مارس روز جهاني سل
منبع : mehrnews.ir
-
شنبه ۸ دي ۱۳۹۷ - ۹:۴۶:۴۵ AM
-
۶۲۵ بازدید
-
-
چه خبر