چگونه عوارض بعد از سکته مغزي را کاهش دهيم
بيماري ها و پيشگيري
بزرگنمايي:
چه خبر - چگونه از عوارض سکته مغزي پيشگيري کنيم
متخصصان علل مختلفي را براي بروز سکته مغزي مي شناسند اما همه متفق القول هستند که درصد زيادي از افراد دچار سکته هاي مغزي در صورتي که به موقع به بيمارستان برسند به زندگي عادي خود باز مي گردند.
دکتر قاسم ميري علي آباد معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي زاهدان در کارگاه آشنا سازي بيماري سکته مغزي افزود: درمان هاي دارويي خاصي براي درمان سريع سکته مغزي وجود دارد که در برخي بيمارستان هاي استان از جمله بيمارستان علي ابن ابيطالب (ع) زاهدان به کار گرفته مي شود.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي زاهدان با اجراي برنامه مديريت درمان سکته هاي حاد مغزي موسوم به 724 تا کنون 15 بيمار در اين بيمارستان از مرگ و فلج نجات يافته و با بهبودي کامل ترخيص شده اند.
حدود يکسال از آغاز اجراي رسمي برنامه مديريت درمان سکته هاي حاد مغزي در استان مي گذرد و متخصصين مغز و اعصاب، با حضور فعال و اجراي روش هاي نوين درمان جلوي عارضهدار شدن بيمار را مي گيرند.
دکتر عليرضا خسروي عضو هيئت علمي گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکي زاهدان نيز با اشاره به اينکه سکته مغزي شايع ترين علت ناتواني و معلوليت در بين بيماري هاي مغز و اعصاب است، ادامه داد: خطر بروز سکته هاي مغزي با افزايش سن بيشتر مي شود، به گونهاي که دو سوم از سکته هاي مغزي در افراد بالاي 65 سال سن اتفاق مي افتد.
وي عوامل خطر قابل اصلاح در سکته هاي مغزي را شامل پر فشاري خون، ديابت، بيماري هاي قلبي، افزايش چربي خون و مصرف سيگار عنوان کرد و گفت: شايع ترين نوع سکته مغزي سکته ايسکميک است که در آن کاهش خون رساني به مغز به علت انسداد عروق يا پرتاب لخته از قلب اتفاق مي افتد.
مراجعه سريع بيمار مبتلا به علائم سکته مغزي در کمتر از 3 ساعت از بروز اولين علائم، به بيمارستان، امکان تزريق داروهاي خاص را فراهم مي کند که پس از آن قابليت بهبودي وجود دارد.
اختلال در تکلم، بي حسي - گز گز يا فلج در يک طرف صورت يا دست و پا، تاري ديد، بر هم خوردن تعادل بدن به طور ناگهاني، دشواري در بلع غذا، بيهوشي ناگهاني، سرگيجه بدون دليل، افتادن ناگهاني روي زمين از جمله علائم اوليه سکته مغزي است که بايد به آن توجه شود.
سکته مغزي دومين عامل مرگ و مير در تمام سنين در ايران است که در صورت آگاهي مردم نسبت به رساندن به موقع فرد به بيمارستان بلافاصله پس از ظهور علائم و يا تماس با اورژانس 115، روند بهبودي بيماران تسريع شده و قطعي تر خواهد بود.
بيشتر بدانيد : زمان طلايي در سکته مغزي چقدر است؟
بيشتر بدانيد : نشانه هاي سکته مغزي که نبايد ناديده گرفته شوند
بيشتر بدانيد : پاسخ هاي ساده به سوالات شما درباره سکته مغزي
گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
منبع :isna.ir
-
شنبه ۱ دي ۱۳۹۷ - ۶:۵۴:۰۱ PM
-
۵۶۴ بازدید
-
-
چه خبر