بزرگنمايي:
چه خبر - 10 اشتباه رايجي که باعث آسيب در ورزش مي شود
فعاليت فيزيکي و ورزش يکي از بهترين روشها براي کاهش وزن و سلامتي است. با اين حال اگر ورزش به درستي انجام نشود باعث آسيبديدگي ميشود و تاثير منفي بر سلامتي ميگذارد.
ورزشکاران برخي اشتباههاي شايع را به هنگام ورزش تکرار ميکنند که منجر به آسيبديدگي آنها ميشود. اين اشتباهها عبارتند از:
1. کفشهاي نامناسب باعث آسيب ورزشي مي شود
اگر در عضلات پا احساس خستگي و ناراحتي زياد بعد از ورزش مي کنيد احتمالا مشکل از کفشهاي شما است. زماني که عمر کفش زياد باشد توانايي خود را در جذب فشار و ضربات از دست ميدهد و ممکن است ديگر از پا حفاظت لازم را انجام ندهد. اگر احساس کرديد که کفش شما کارايي خود را از دست داده و کهنه شده است آن را عوض کنيد.
2. استراحت نکردن عامل آسيب ديدگي در ورزش
برخيها تصور ميکنند که اگر در هفت روز هفته ورزش کنند تاثير بيشتري خواهد داشت. اين کار درست نيست و به بدن آسيب ميزند. عضلات نياز به استراحت دارند. در طول هفته يک روز استراحت داشته باشيد ، زيرا بدن شما نياز به اين استراحت دارد.
3. ناديده گرفتن تغذيه:
ورزش در آمادگي جسماني تاثير زيادي دارد اما بدن نياز به انرژي لازم براي ورزش کردن دارد. سعي کنيد تمام مواد غذايي لازم از جمله کربوهيدرات، پروتئين، چربيهاي خوب مانند آووکادو ، روغن زيتون و پنير، سبزيجات و ميوهها را در برنامه غذايي خود داشته باشيد. همچنين نوشيدن آب را فراموش نکنيد.
4. گرم و سرد نکردن بدن:
براي آماده کردن خود براي ورزش وقت بگذاريد. بلافاصله ورزش را شروع نکنيد. حتما قبل از ورزش با حرکات کشش و حرکات سادهاي که انعطاف را افزايش ميدهند بدن را گرم کنيد. ضمنا شدت ورزشي را به تدريج افزايش دهيد. در پايان ورزش نيز بدن را سرد کنيد.
5. اصلا فشار نياوردن به بدن
برخي ورزشکاران هيچ تغييري در برنامه ورزشي خود ايجاد نميکنند و برنامه ورزشي به تدريج براي آنها سادهتر ميشود و هيچ فشاري به بدن نميآورد. بهتر است شدت حرکات را تغيير دهيد يا نوع حرکات را تغيير دهيد تا بدن به برنامه ورزشي عادت نکند.
6. بيش از حد فشار آورن به بدن:
اشتباه برخي از ورزشکاران تازه کار اين است که خيلي سريع فشار زيادي به بدن ميآورند. براي مثال سريع وزنههاي سنگين بلند ميکنند يا خود را براي دوي ماراتن آماده ميکنند، اين کار باعث آسيبديدگي ميشود. سعي کنيد آهسته ورزش را آغاز کنيد و به تدريج سرعت را افزايش دهيد.
7. ناديده گرفتن نشانههاي خطر:
زماني که بدن درد غير عادي داريد يا مفاصل درد ميکنند بايد اين دردها را جدي بگيريد. بهتر است شدت ورزش را کم کنيد . ورزشهايي مانند يوگا انجام دهيد و بدن را ماساژ دهيد. اين را بدانيد که ورزش کردن همراه با درد زياد به بدن آسيب ميرساند.
8. تکرار زياد حرکات منجر به آسيب ديدگي مي شود
برخي از آسيبديدگيها زماني ايجاد ميشوند که بر روي يک گروه ماهيچههاي از بدن زياد کار مي کنيد و فشار زيادي به آن وارد ميکنيد. سعي کنيد ورزش را به صورت ترکيبي انجام دهيد و بر روي گروههاي مختلف بدن کار کنيد.
9. تمرکز نکردن بر تکنيکها:
هميشه نبايد با فشار آوردن به بدن به اهداف خود برسيد، بلکه بايد بر روي تکنيکها نيز کار کنيد تا نتيجه لازم را کسب کنيد.
10. لذت نبردن از ورزش
لذت بردن از ورزش بسيار مهم است. اگر در تمرينها حوصله شما سر برود و خيلي خسته شويد علاقه خود را به ورزش از دست ميدهيد، بنابراين به نتيجه مطلوب نمي رسيد. ورزشيهاي جديدي که دوست داريد را امتحان کنيد يا با دوستان خود ورزش کنيد تا لذت بيشتري ببريد.
بيشتر بدانيد : چگونه از پنج آسيب شايع ورزشي پيشگيري كنيم؟
بيشتر بدانيد : آسيب ديدگي ورزشي ، کمپرس سرد يا گرم؟
بيشتر بدانيد : حرکات ورزشي که به بدن آسيب مي رسانند
بيشتر بدانيد : ورزش هايي که به زانو آسيب مي رسانند
منبع :isna.ir