آخرین اخبار

براي پيشگيري ازخطر مرگ در بيمارستان بايد اين نکات را رعايت کنيد بيماري ها و پيشگيري

براي پيشگيري ازخطر مرگ در بيمارستان بايد اين نکات را رعايت کنيد

  بزرگنمايي:

چه خبر - نکاتي که براي سلامت در بيمارستان بايد رعايت کند

با وجود اين که بيمارستان مکان مناسبي براي بهبود و طي مراحل حاد بيماري است، اما مي‌تواند آنقدر خطرناک باشد که سلامت شما را به خطر بياندازد.
از ترکيبات دارويي گرفته تا خطاهاي پزشکي که در عمل‌هاي جراحي رخ مي‌دهد و حتي احتمال سقوط از تخت يا افتادن در بيمارستان و نيز عفونت‌هاي مرگبار ازجمله خطراتي هستند که جان بيماران را تهديد مي‌کند. مجله Readers digest در جديدترين شماره خود به راهکارهايي اشاره‌کرده است که با رعايت آن‌ها مي‌توان احتمال بيماري و خطر مرگ را کاهش داد.
هرساله بيش از 440 هزار آمريکايي براثر خطاهاي پزشکي و عفونت‌هاي بيمارستاني جان خود را از دست مي‌دهند که سومين عامل مرگ‌ومير در ايالات‌متحده آمريکاست. بهترين راهکار دفاعي در برابر اين عوامل پرخطر، مراقبت هر چه بيشتر از خود است. باوجوداينکه بسياري از خطرات خارج از کنترل ما هستند، رعايت بعضي نکات هرچند ساده به شما کمک مي‌کند تا هنگام بستري شدن در بيمارستان از خطرات احتمالي مصون بمانيد.

نزديک‌ترين بيمارستان را انتخاب نکنيد

در مواقع اضطراري، معمولاً نزديک‌ترين بيمارستان يا مرکز درماني را براي امدادرساني انتخاب مي‌کنيم. اما اگر قرار است جراحي يا اقدام جدي‌تري روي شما انجام شود، به دنبال يک مرکز درماني مجهز يا مرکز جراحي مناسب باشيد تا به شکل صحيحي تحت درمان قرار گيريد. تحقيقات سال 2016 در آمريکا نشان مي‌‌دهد بيماراني که در بيمارستان‌هاي غير مجهز و ناکارآمد بستري شدند، سه برابر بيشتر در معرض مرگ و 13 برابر بيشتر دچار عوارض ناشي از بستري در بيمارستان مي‌شوند. خدماتي که در قسمت ICU بيمارستان‌ها ارائه مي‌شود، درصورتي‌که مراقبت‌ از بيماران به‌خوبي مديريت شود، مي‌توانند خطاهاي پزشکي را بين 22 تا 70 درصد و عوارض جانبي را تا 50 درصد کاهش دهند. در اين موارد، خطر مرگ‌ومير بيماران تا 30 درصد کاهش مي‌يابد.

به نظر يک پزشک اکتفا نکنيد

اگر به مرکزي مراجعه کرده‌ايد بيماري شما را جدي، پيچيده و نادر تشخيص داده و شما نسبت به اين موضوع مشکوک هستيد، قبل از اقدام به درمان حتماً نظر پزشک مجرب ديگري را نيز جويا شويد. در اين موارد، بين 20 تا 30 درصد ممکن است پزشک نظر متفاوتي داشته باشد. چنانچه پزشک ديگر، نظر مشابهي درباره تشخيص بيماري شما داشته باشد، شما مي‌توانيد اطلاعات بيشتري درباره گزينه‌هاي درماني کسب کنيد.

به دنبال نتايج آزمايش‌هايتان باشيد

اگر در بيمارستان تحت سي‌تي‌اسکن يا نمونه‌برداري بوده‌ايد، به دنبال نتيجه آزمايش يا اسکن خود باشيد تا از جواب آن مطلع شويد. همچنين مي‌توانيد از مرکز تصويربرداري يا آزمايشگاه بخواهيد تا جواب را به پزشک مربوطه که روي پرونده بيماري شما کار مي‌کند، بفرستند. تحقيقات نشان مي‌دهد که حدود 7 درصد آزمايش‌ها و 8 درصد اسکن‌هاي غيرعادي در پيگيري‌هاي بعدي مفقود مي‌شوند. هميشه به اين فکر نکنيد که «بي‌خبري خوش‌خبري است».

آنتي‌بيوتيک‌ها را هوشمندانه مصرف کنيد

آنتي‌بيوتيک درحالي‌که با عفونت‌ها مبارزه مي‌کنند، گاهي عامل ايجادکننده آن‌ها نيز مي‌شوند. ازآنجايي‌که داروها، باکتري‌هاي محافظ داخل روده را از بين مي‌برند، خطر بروز برخي عفونت‌ها بيمارستاني مرگبار در زمان بستري بودن در بيمارستان افزايش مي‌يابد؛ به همين دليل پزشکان در صورت نبود نشانه‌هايي از عفونت در بدن بيمار، آنتي‌بيوتيک تجويز نمي‌کنند. چنانچه در زمان بستري در بيمارستان، پزشک برايتان آنتي‌بيوتيک تجويز مي‌کند، از نوع عفونت و مدت‌زماني که بايد آنتي‌بيوتيک مصرف کنيد، جويا شويد.

اتاق بيمارستاني را تميز کنيد

بيمارستان،بيمار،بستري،بيهوشي،کما

اگرچه نيروهاي خدماتي بيمارستان، اتاق‌ها را بين ترخيص دو بيمار تميز و ضدعفوني مي‌کنند، تحقيقات نشان مي‌دهد که بيش از 60 درصد اتاق‌هاي بيمارستان به‌طور مناسب تميز نمي‌شوند. براي اين‌که از تميزي آن اطمينان حاصل کنيد، از پرستار بخواهيد يا با پارچه آغشته به ماده ضدعفوني‌کننده اتاق را تميز کند يا از يکي از اعضاي خانواده‌تان بخواهيد اين کار را انجام دهيد. کار ضدعفوني کردن را تنها در يک‌جهت انجام دهيد و پارچه را روي سطوح نچرخانيد چون به اين شکل آلودگي پخش مي‌شود.

تا حد امکان از لوله‌ها، سوندها و تزريق‌هاي وريدي استفاده نکنيد

هر چه مدت‌زمان بيشتري از اين قبيل دستگاه‌ها استفاده کنيد، بيشتر ممکن است در معرض عفونت‌هاي خطرناک قرار مي‌گيريد. اگر به سوند نياز داريد، از پرستار بخواهيد تا از پسوندگذاري کوتاه‌مدت استفاده کند؛ اين نوع سوندگذاري خطر بروز عفونت را تا 20 درصد کاهش مي‌دهد.

اگر اسهال داريد، پزشک را مطلع کنيد

مدفوع شل و آبکي اولين علامت بروز نوعي عفونت است که به روده‌ها حمله مي‌کند. گاهي بيماران از بيان اين موضوع به پزشک خجالت مي‌کشند اما بايد بدانيد که مسئله مهمي را از او مخفي مي‌کنيد که مي‌تواند بسيار خطرناک باشد. اين موضوع زماني بيشتر اهميت پيدا مي‌کند که باوجود مصرف آنتي‌بيوتيک يا مدت کوتاهي بعد از مصرف آن دچار اين علامت شده باشيد.

دندان‌هايتان را مسواک کنيد

باکتري‌هاي موجود در دهان ممکن است راه خود را به‌سوي ريه‌ها باز کنند و موجب بروز ذات‌الريه به دليل نوعي عفونت بيمارستاني شود. محققان دريافتند که مراقبت بهداشت دهان و دندان خطر عفونت‌هاي بيمارستاني را تا يک‌سوم کاهش مي‌دهد.

واکسن آنفلوانزا و ذات‌الريه را تزريق کنيد

معمولاً قبل از بستري شدن در بيمارستان، بايد نسبت به تزريق واکسن‌هاي آنفلوانزا و ذات‌الريه اقدام کنيد اما اگر اين کار را نکرده‌ايد، قبل از بستري حتماً تزريق را انجام دهيد. برخي محققان معتقدند که افراد بالاي 65 سال، افراد سيگاري و مبتلايان به ضعف سيستم ايمني بايد يک‌سال‌درميان دو نوع تزريق مختلف بيماري ذات‌الريه را انجام دهند.

شستن دست‌ها را جدي بگيريد

رعايت بهداشت دست‌ها بهترين سلاح براي دور ماندن از شر عفونت‌هاي بيمارستاني است. شست دست‌ها به‌ويژه قبل از غذا خوردن و بعد از دستشويي از اهميت بالايي برخوردار است.

در صورت ابتلا به عفونت با پزشک مشورت کنيد

بروز عفونت‌هاي خفيف مانند عفونت سينوس، سيستم ايمني بدن را ضعيف مي‌کند و خطر عوارض جانبي ناشي از آن را افزايش مي‌دهد. حتي عفونت ساده‌اي مانند آبسه دندان ممکن است وارد جريان خون مي‌شود و شرايط خطرناکي را براي سلامت افراد به وجود مي‌آورد.

اولين بيماري باشيد که در روز تحت عمل جراحي قرار مي‌گيرد

وقتي اسمتان در فهرست بيماراني که بايد در يک روز عمل شوند، نفر اول قرار مي‌گيرد، اتاق عمل تميزتر است و جراحي با تأخير کم‌تري انجام مي‌شود و جراح کم‌تر احساس خستگي مي‌کند. بيماراني که بعدازظهرها تحت عمل جراحي قرار مي‌گيرند 4 برابر بيشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار مي‌گيرند.

تقاضاي پتوي اضافه کنيد

معمولاً جراحان براي اين‌که با پوشيدن لباس اتاق عمل و ماسک و کلاه حين عمل احساس گرما نکنند، دماي اتاق را کمي پايين‌تر از حد معمول نگه مي‌دارند. از سوي ديگر، داروي بيهوشي که براي بيماران مورد استفاده قرار مي‌گيرد، دماي بدن را پايين مي‌آورد که احتمال ايست قلبي و خطر بروز عفونت را افزايش مي‌دهد. به همين دليل، متخصصان بيهوشي از دستگاه‌هاي گرم‌کننده حين عمل براي بيماران استفاده مي‌کنند. بهتر است قبل و بعد از عمل از پتو براي گرم شدن استفاده کنيد.

براي حمام کردن کمک بگيريد

هرساله 700 هزار تا يک‌ميليون بيمار در بيمارستان سقوط مي‌کنند و 30 تا 50 درصد از اين موارد منجر به شکستگي يا صدمات استخواني مي‌شود. از پوشيدن دمپايي‌هاي ليز خودداري کنيد و از پرستار يا همراه خود بخواهيد تا به شما کمک کنيد.


منبع : sinapress.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

علايم سوء هاضمه و روش هاي پيشگيري از سوء هاضمه

دچار تنگي دريچه قلب هستم براي درمان چه کاري انجام دهم؟

روش خانگي براي تشخيص کبد چرب

درد پهلو نشانه چيست

فشار خون پايين چيست؟ + دلايل فشار خون پايين

تکنيک هاي طلايي براي درمان سريع سردرد ساده

فيبروز کبدي چيست؟ آيا فيبروز درمان مي شود؟

تدابير طب سنتي براي درمان آلرژي بهاره

مراقب مصرف مکمل ويتامين D باشيد

فشار خون در هر سني چند است و براي درمان فشار خون چه کنيم؟

چه عواملي خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش مي دهند؟

درمان آمبولي ريه با چه روش هايي امکان پذير است؟

سکته مغزي و آنوريسم مغزي چه تفاوتي با هم دارند؟

کلسترول چيست و براي درمان کلسترول خون چه بايد کرد؟

درمان گلودرد با غرغره هاي طبيعي

عواملي که خطر ابتلا به سندرم روده تحريک پذير را افزايش مي دهند

بيماري قلبي که باعث سکته مغزي مي شود

روشهاي پيشگيري از ماشين گرفتگي

علت وجود خون در ادرار

تضمين سلامت قلب با رعايت اين نکات

روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن

تاثير سير و پياز بر پيشگيري از سرطان روده بزرگ

نکات بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا هاري

علت و درمان رماتيسم مفصلي از ديدگاه طب سنتي

آشنايي با دلايل اصلي سکته قلبي

هشدارهاي بدن براي مراحل اوليه ابتلا به سرطان

کاهش علايم آلرژي با اين خوراکي ها

با مصرف اين خوراکي ها کبد چرب را از خود دور کنيد

کاهش علايم آلرژي در بهار با توصيه هاي طب سنتي

کلسترول را با اين ورزش ها مغلوب کنيد

دلايل سرفه و سرفه هاي خطرناک را تشخيص دهيد

فتق ديسک چرا ايجاد مي شود و چطور از فتق ديسک پيشگيري کنيم

آترواسکلروز atherosclerosis يا تصلب شرايين چيست؟

ورم معده يا گاستريت Gastritis چيست و چطور درمان مي شود؟

تشخيص سرطان مقعد و روش هاي درمان سرطان مقعد

9 راه حل طبيعي براي کنترل فشار خون

هر آنچه بايد درباره انحراف شصت پا بدانيد

چرا ديدتان تار شده ؟

چرا سرم درد مي کند؟

علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟

با زير بغلي که زياد عرق مي کند و هميشه خيس است چکار کنم؟

چند روش خانگي براي درمان درد سياتيک

پيشگيري از شايع ترين سرطان دنيا با مصرف سير و پيار

عواملي که خطر لخته شدن خون را افزايش مي دهند

کمر درد : حقايق و باورهاي غلطي که بايد بدانيد

نشانه هاي عجيب بيماري قلبي

اين بيماري ها باعث چاقي تان مي شوند

علائم کم کاري تيروئيد و هرآنچه بايد در مورد ان بدانيد

درمان سر درد با ماساژ نقاط فشاري در سر

درمان عفونت سينوس با روش هاي خانگي