بزرگنمايي:
چه خبر - کاهش درد آرتروز زانو
ذبيحالله حسنزاده متخصص ارتوپد و جراح زانو درباره علل ايجاد کننده آرتروز زانو اظهار کرد: مفصل زانو يکي از مفاصل بزرگ بدن است که وزن ما را تحمل و همه فعاليتهايمان را در راه رفتن و دويدن هدايت ميکند بنابراين فشار زيادي به اين مفصل وارد ميشود؛ سبک زندگي نامناسب (نشستن، خوابيدن و ايستادن نادرست) بر زانو اثر منفي ميگذارد؛ آرتروز زانو، بيماري است که بر اثر افزايش سن ايجاد ميکند، ولي عوامل زيادي وجود دارند که به کمک آنها ميتوانيم اين عارضه را به تأخير بيندازيم يا طوري آن را درمان کنيم که افراد کمتر دچار مشکل شوند.
اضافه وزن و چاقي يکي از عواملي است که در ايجاد آرتروز زانو نقش مهمي دارد؛ به ازاي هر کيلوگرم اضافه وزن، چهار کيلوگرم فشار مضاعف به زانو وارد ميشود.
ما براي به دست آوردن وزن طبيعي بايد طول قد به سانتيمتر را منهاي 100 سپس عدد 5 را به آن اضافه يا کم کنيم؛ عددي که به دست ميآيد نشان دهنده وزن طبيعي فرد است؛ دو زانو يا چهار زانو نشستن از جمله عواملي هستند که در ايجاد آرتروز زانو نقش اساسي دارند همچنين بالا و پايين رفتن از بيش از 10 پله هم ميتواند در بروز آرتروز زانو مؤثر باشد.
افراد براي پيشگيري از ابتلا به آرتروز زانو بايد از لبنيات و محصولات دريايي به اندازه کافي استفاده کنند؛ آنها همچنين بايد در هواي آزاد و زير آفتاب قدم بزنند تا ويتامين D کافي را جذب کنند، زيرا کلسيم براي جذب در بدن به اين ويتامين نياز دارد؛ استفاده از مکملها در سنين بالاي 50 تا 60 سال و در دوران رشد بسيار اهميت دارد، زيرا اين مکملها نياز روزانه ما را به مواد معدني مانند کلسيم، آهن و منيزيم تأمين ميکنند بنابراين افراد با مصرف مکملها ميتوانند استخوانهايي محکم داشته باشند.
افراد براي جلوگيري از ابتلا به آرتروز زانو بايد از انجام فعاليتهايي که با زانو زدن روي زمين همراه است، خودداري کنند؛ پياده روي در آب يا با کفش مناسب بر روي زمين صاف و تقويت عضلات چهار سر در جلو و دو قلوي همسترينگها در پشت زانو هم از جمله عواملي هستند که از آسيبهاي زانو جلوگيري ميکنند.
افراد به کمک روشهاي مختلف ميتوانند جلوي پيشرفت آرتروز زانو را بگيرند، اما نميتوانند آن را به طور کامل مهار کنند؛ مصرف داروهاي غضروف ساز به تنهايي در درمان آرتروز زانو مؤثر نيست، اما اين داروها ميتوانند نياز ما را به استفاده از مسکنها کاهش بدهند.
در موارد حاد آرتروز زانو اين تزريقات ميتوانند مفيد باشند، ولي به طور کلي ما بايد سعي کنيم که جلوي تزريقات متوالي داخل زانو را بگيريم.
وي درباره اثربخشي تزريق ژلهاي داخل زانو در بهبود آرتروز زانو بيان کرد: هنوز از نظر علمي مفيد بودن اين تزريقات اثبات نشده است بنابراين روي آوردن به تزريقات داخل زانو به طور مکرر و بدون تشخيص متخصص ارتوپد ميتواند آسيب زا باشد؛ مبتلايان به آرتروز زانو نبايد از زالو درماني يا حجامت براي رفع مشکلشان استفاده کنند، زيرا اثربخشي اين درمانها هنوز اثبات نشده است.
امروزه اوزون تراپي براي درمان آرتروز زانو بسيار پر رونق است، اما اين روش به درمان اين عارضه کمک نميکند و تنها هزينه بسيار زيادي را به فرد تحميل ميکند.
روشهاي غير جراحي درمان آرتروز زانو
تغيير سبک زندگي، استفاده از مبل راحتي و سرويسهاي بهداشتي فرنگي، پياده رويهاي منظم، رفتن به استخر و آب درماني، کاهش وزن، مصرف لبنيات و محصولات دريايي به اندازه کافي و داروهاي مکمل و تقويت کننده با نظر پزشک از جمله روشهاي غير جراحي درمان آرتروز زانو هستند.
اگر آرتروز پيشرفت کند فرد بايد از فيزيوتراپي کمک بگيرد همچنين در مراحل بسيار پيشرفته اين عارضه، شخص بايد پس از گرفتن عکس راديولوژي بنا به تشخيص جراح تحت جراحيهاي آرتروسکوپي (بسته) يا تعويض مفصل زانو قرار بگيرد؛ اين جراحيها ميتوانند به درمان آرتروز زانو کمک شاياني کنند.
بيشتر بدانيد : آرتروز درمان قطعي دارد؟
بيشتر بدانيد : آرتروز چيست و چگونه درمان مي شود؟
بيشتر بدانيد : درد آرتروز را چگونه بدون دارو کاهش دهيم
منبع : yjc.ir
-
شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۶:۵۲:۱۸ PM
-
۶۲۲ بازدید
-
-
چه خبر