بزرگنمايي:
چه خبر - درد قفسه سينه به همراه استفراغ به چه دليلي ايجاد مي شود؟
درد قفسه سينه و استفراغ ميتواند علل مختلفي داشته باشد که در بزرگسالان و کودکان متفاوت است.
اين دلايل ممکن است شامل موارد گوارشي و شکمي مانند ريفلاکس اسيد معده يا زخم معده يا در برخي موارد به دليل مشکلات قلبي در بزرگسالان باشد.
در اين مقاله از سايت تخصصي مديکال نيوز تودي علل احتمالي درد قفسه سينه و استفراغ که برخي بيضرر بوده و برخي ديگر جديتر است بررسي شده است.
از علل رايج درد قفسه سينه و استفراغ ميتوان به بازگشت اسيد به مري (ريفلاکس گاستروازوفاژيال) (GERD)، زخمهاي گوارشي، وحشت زدگي (حمله پانيک)، اضطراب و حملات قلبي اشاره کرد.
بازگشت اسيد به مري نوعي اختلال سيستم گوارشي است که باعث ايجاد علائمي از جمله سوءهاضمه، سوزش سردل (سوزش قلب)، درد قفسه سينه و استفراغ ميشود. افراد مبتلا به اين اخلال گوارشي ميتوانند آن را با دارو و تغييرات تغذيهاي درمان کنند.
زخمهاي گوارشي روي جداره معده به وجود ميآيند و ميتوانند بسيار دردناک بوده و علائمي همچون استفراغ و درد سوزش آور در سينه دارند. درمان اين زخمها با داروها صورت ميگيرد، اما در برخي موارد عمل جراحي براي درمان آن مورد نياز است.
وحشتزدگي که ميتواند ترسناک باشد با علائمي همچون تنگي نفس و درد قفسه سينه همراه است. استرس و اضطراب از عوامل موثر در وحشتزدگي است، بنابراين پيدا کردن راههايي براي کاهش استرس ميتواند به کاهش علائم آن کمک کند. تغيير سبک زندگي و مشاوره با دکتر متخصص نيز در درمان وحشتزدگي موثر است. کاهش محرکهايي همچون قهوه و انجام فعاليتهايي همچون مديکيشن و تمرکز حواس نيز ميتواند منجر به کاهش استرس شود.
به طور کلي همه افرادي که از درد قفسه سينه و استفراغ رنج ميبرند، بايد به پزشک مراجعه کنند.
بيشتر بدانيد : علائم رفلاکس اسيدي معده کدام است؟
آيا درد قفسه سينه ميتواند نشانه حمله قلبي باشد؟
گاهي اوقات درد قفسه سينه و حالت تهوع ميتواند نشانهاي از حمله قلبي باشد، اما فراموش نکنيد که نشانههاي آن در زنان و مردان به شکل متفاوت ظاهر ميشود. از علائم معمول حمله قلبي ميتوان درد خفيف قفسه سينه و احساس ناراحتي که به آهستگي ايجاد ميشود، احساس ناراحتي در بالاتنه، تنگي نفس، حالت تهوع يا استفراغ، سرگيجه ناگهاني، عرق سرد و خستگي غيرمعمول را نام برد. طبق اعلام انجمن قلب آمريکا، زنان بيشتر ازمردان علائمي همچون تنگي نفس، حالت تهوع، استفراغ و درد کمر، شانهها و فک را احساس ميکنند. حملات قلبي نياز به کمک پزشکي فوري داشته و در صورتي که اين علائم را احساس کرديد سريعا با اورژانس تماس بگيريد.
حمله قلبي زماني رخ ميدهد که يک يا چند عروق کرونر در قلب فرد مسدود شود. اين انسداد مانع جذب اکسيژن و مواد مغزي به بافت و عضله قلب ميشود که ميتواند منجر به مرگ شود.
پزشک ميتواند به وسيله الکتروکارديوگرام (EKGTEST) يا آنژيوگرافي کرونري حمله قلبي را تشخيص دهد. در صورتي که آزمايشها ريتم نامنظم قلب را نشان دهد، فرد مشکل قلبي دارد. گاهي پزشکان براي تشخيص حمله قلبي از آزمايش خون نيز کمک ميگيرند.
درمان حمله قلبي: به محض مشاهده علائم حمله قلبي و مشکوک شدن به آن با اورژانس تماس بگيريد. به هنگام انتظار براي رسيدن اورژانس خوردن آسپيرين خرد شده ميتواند اثر حمله قلبي را کاهش دهد. ساير درمانهاي اوليه شامل آسپيرين، نيتروگليسيرين و داروهاي ضد انعقاد است، اما برخي از افراد ممکن است به عملهاي جراحي نياز پيدا کنند. از انواع عملهاي جراحي براي درمان در حملات قلبي ميتوان به آنژيوپلاستي (رگ بازسازي) (PCI) که شامل قراردادن يک استنت فلزي يا پلاستيکي کوچک در شريان به منظور بهبود جريان خون است، جراحي باي پس سرخرگ تاجي که جراح قسمتي از يک رگ در بخشي ديگر از بدن را برداشته و براي باي پس عروق کرونري مسدود شده استفاده ميکند اشاره کرد. درمانهاي طولاني مدت نيز شامل اتخاذ تغييرات سبک زندگي سالم، مديريت استرس و ترک سيگار است.
بيشتر بدانيد : علائم قبل از سکته قلبي را بشناسيد
آيا احتمال آنژين قلبي وجود دارد؟
آنژين که ناشي از تجمع پلاکتها در شريانهاست، از علائم يک بيماري بوده و خود به تنهايي نوعي بيماري به حساب نميآيد. به هنگام آنژين قلبي فرد احساس فشردگي قفسه سينه يا سوء هاضمه داشته و ممکن است از احساس درد در نواحي گردن، شانهها، بازو، فک و کمر رنج ببرد.
براي تشخيص آنژين پزشک علاوه بر انجام معاينات فيزيکي، علائم، سوابق خانوادگي و پزشکي فرد، استعمال دخانيات، رژيم غذايي و ديگر عوامل خطر ابتلا را در نظر گرفته و در صورت مشکوک شدن به آنژين ازمايشهايي مانند تست الکتروکارديوگرام (EKG)، تست استرس، عکسبرداري، اشعه ايکس از قفسه سينه و آزمايشهاي خون را تجويز ميکند.
درمان آنژزين قلبي: انواع گزينههاي درماني براي آنژين وجود دارد. در صورتي که علائم خفيف باشد مصرف برخي داروها و تغيير سبک زندگي موثر است. از عوامل سبک زندگي موثر در درمان آنژين ميتوان به ترک سيگار، پيروي از رژيم غذايي سالم، اجتناب از خوردن وعدههاي غذايي سنگين و زياد، استراحتهاي منظم در ورزش، فعاليت جسمي، کاهش موقعيتهاي استرسزا و مديريت اضطراب، حفظ وزن مناسب و مصرف منظم داروهاي تجويزي پزشک اشاره کرد. در صورتي که اين گزينههاي درماني موثر واقع نشد، برخي روشهاي پزشکي مانند آنژيوپلاستي يا پيوند عروق کرونري به کار گرفته ميشود.
بيشتر بدانيد : کدام قلب درد واقعا درد قلبي است؟!
علل درد قفسه سينه در کودکان چيست؟
درد قفسه سينه و حالت تهوع دو علت رايج بستري شدن کودکان در بيمارستانهاست، اما به طور کلي برخلاف بزرگسالان اغلب درد قفسه سينه در کودکان بي خطر است. از عوامل درد قفسه در کودکان ميتوان موارد زير را نام برد:
بازگشت اسيد به مري (GERD): توليد بيش از حد مايعات گوارشي نظير اسيد معده و مايع صفرا در معده باعث برگشت مواد غذايي به مري و تخريب بافت پوششي آن ميشود. درمان اين بيماري شامل پيروي از رژيم غذايي مناسب و مصرف داروهاي بدون نسخه است.
اختلالات اسکلتي – عضلاني: درد و حساسيت ديواره، عضلات و اسکلت قفسه سينه بايد به مرور زمان برطرف شود. درمان اين اختلالات نياز به مراجعه مداوم به پزشک دارد.
ساير علل: در کودکان مبتلا به آسم يا کودکاني که از اضطراب و استرس رنج ميبرند، ممکن است درد ناگهاني در قفسه سينه و استفراغ رخ دهد.
بيشتر بدانيد : درد قفسه سينه و علت هاي عجيب آن
منبع : isna.ir