بزرگنمايي:
چه خبر - امام جمعه يکي از بومي ترين سازهاي جنوب کشور را حرام اعلام کرد
در دو بيانيه جداگانه، امام جمعه برازجان از دادن مجوز برگزاري کنسرت در نقطهاي از دشتستان به تندي انتقاد کرده و بسيج دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر در بيانيهاي خواستار برخورد قاطع با افراد خطاکار در جريان برگزاري کنسرت محسن شريفيان شدند.
کنسرت محسن شريفيان (آهنگساز و خواننده بوشهري و گروه ليان) که در 11 فروردين در شهر کلمه برگزار شد؛ با حواشي فراواني در قبل و بعد از برگزاري روبرو شد. قطعي غيرعادي برق و اينترنت شهر کلمه از توابع استان بوشهر در حين اجراي کنسرت محسن شريفيان که به دستور يکي از مقامات اين شهرستان انجام شد، باعث نيمه تمام ماندن کنسرت شريفيان و گروهش شد. روز دوازده فروردين کيهان کلهر نسبت به اين مساله واکنش نشان داد و گفت «اينبار هنرمندان نبايد در مقابل چنين فجايع اسفباري سکوت کنند». با گذشت سه روز از اتفاقات کنسرت محسن شريفيان؛ حواشي اين موضوع همچنان ادامه دارد و اينبار امام جمعه برازجان و بسيج دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر بيانيههايي مجزا صادر کرده و نسبت به اين موضوع واکنشهايي متفاوت نشان دادهاند.
حجتالاسلام حسن مصلح (امام جمعه برازجان) با اشاره به برنامهريزي طرح موسوم به نشاط اجتماعي از طرف برخي از مسئولان اظهار کرد:
يکي از برنامههايي که در اين طرح وجود دارد ترويج موسيقي و کنسرت در جامعه است که به اين وسيله مردم را سرگرم و شادي و نشاط در جامعه ايجاد شود که اين مسئله بدون توجّه به مسائل سياسي از لحاظ ديني امري ناپسند است.
وي تصريح کرد:
در احاديث و روايات ما ضررهاي متعددي براي موسيقي ذکر شده است که ازجمله مهمترين آنها ميتوان به ايجاد عدم تعادل و توازن بين اعصاب، بيماري اماني که نوعي جنون با درجات متعدد است، کوتاهي عمر، ضعف اعصاب، بيماري فشار خون، افسردگي و خمودگي، عامل فحشاء و جنايت، تضعيف و تضييع حس شنوايي، ضعف بينايي در حدّ نابينايي، از دست دادن نيروي فکر، بيارادگي، سلب غيرت، مرگ ناگهاني، نفاق و دو رويي، بيبرکتي در زندگي، قساوت قلب و اتلاف وقت اشاره کرد.
خطيب جمعه برازجان تأکيد کرد:
مراجع تقليد موسيقي حلال را موسيقيهايي ميدانند که مناسب مجالس لهو و لعب و فساد نباشد که موسيقيهايي مثل موسيقي تشييع جنازه، موسيقي نظامي، طبل و سنج در اين دسته قرار ميگيرند امّا موسيقيهايي که مناسب مجالس لهو و لعب و فساد است موسيقي حرام محسوب ميشود که بر اين اساس موسيقي نيانبان که همراه با رقص است از مصاديق موسيقي حرام محسوب ميشود و از سيره متشرعين به دور است.
حجتالاسلام مصلح خاطرنشان کرد:
ما اگر ميخواهيم جامعه و جونان ما داراي نشاط باشند لازم است زمينه فقر، تبعيض و بيعدالتي را از بين ببريم، زمينه ازدواج و اشتغال جوانان را فراهم کنيم، مسکن جوانان را تأمين کنيم، بر معنويّت جامعه بيفزاييم، از گراني مايحتاج مردم جلوگيري نمائيم، ارزش و اعتبار پول ملي را بالا ببريم و از ازهم پاشيدگي خانوادهها جلوگيري نمائيم.
وي اذعان کرد:
برگزاري اين گونه برنامهها و خرج چند ده ميليوني از بيت المال در شرايطي که مردم مشکلات معيشتي دارند تضييع و ظلم به بيتالمال است، به وحدت و انسجام مردم آسيب ميزند، فکر و ذهن مسئولين را از کارهاي اساسي بازداشته و به حواشي مشغول ميسازد و مشکلات اجتماعي، سياسي و امنيّتي متعددي را به دنبال دارد.
حجتالاسلام مصلح با انتقاد از دادن مجوز برگزاري کنسرت در نقطهاي از دشتستان از سوي مسئولين استاني اظهار کرد:
دادن مجوز برگزاري کنسرت براي خوانندهاي که تاکنون در خارج از کشور براي ضدّ انقلاب موسيقي مبتذل اجرا ميکرده و در سال روز شهادت امام حسن مجتبي (ع) نيز در سوئد موسيقي مبتذل اجرا کرده است و براي اجراي کنسرت در مرکز استان و در شيراز نيز مجوز به وي داده نشده است بدون هماهنگي با ادارات شهرستان ممکن است مشکلات امنيّتي را در پي داشته باشد که لازم است مسئولين مربوطه در اين زمينه پاسخگو باشند.
امام جمعه برازجان تأکيد کرد:
ما و همه متدينين تاکنون در اين زمينه خويشتن داري کردهايم که اميد است انشاءالله باتوجّه به تذکّرات و هشدارهايي که به مسئولين مربوطه در اين زمينه داده شده است، نسبت به لغو اين کنسرت اقدام شود وگرنه لازم است کساني که اصرار بر برگزاري اين کنسرت دارند تبعات اين اقدام را بپذيرند.
حجتالاسلام حسن مصلح ابراز کرد:
جوانان مؤمن و انقلابي اين شهرستان اجازه نميدهند به بهانه جشن ميلاد مولود کعبه، مجلس رقص، آواز و پايکوبي برپا شود چراکه اين مجالس ربطي به اهل بيت عليهم السلام ندارد و روح اميرالمؤمنين علي (ع) نيز از چنين مجالسي بيزار است بنابراين توصيه ما اين است که قبل از اينکه جوانان تحريک شده و عکسالعملي نشان دهند و جلوي برگزاري اين کنسرت را بگيرند نسبت به لغو اين کنسرت اقدام شود.
وي افزود:
فرمانداريها، ادارات، شوراهاي اسلامي، شهرداريها و مدارس متوجّه باشند که حق ندارند از بودجه بيتالمال براي اين مجالس هزينه کنند و لازم است مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان نيز در اين زمينه مجوز صادر نکند چراکه اين مجالس داراي تبعات و حساسيّتهاي مختلفي است و مردم ما حاضر نيستند ببينند مجالس گناه به صورت علني در فضاي باز اجرا شود.
بسيج دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر در بيانيهاي خواستار برخورد قاطع با افراد خطاکار در جريان برگزاري کنسرت محسن شريفيان شدند. در اين بيانيه آمده است:
کنسرت محسن شريفيان آهنگساز و خواننده بوشهري که در 11 فروردين در شهر کلمه برگزار شد با حواشي فراواني در قبل و بعد از برگزاري روبرو شد. اين کنسرت که مخالفان زيادي قبل از برگزاري داشت پس از طي مراحل قانوني و با اخذ مجوز اجرا شد اما در حين برگزاري مراسم توسط افرادي مجهولالهويه به حاشيه کشيده شد و با قطع برق کل شهر کلمه اين کنسرت نيمه تمام ماند.
پيش از برگزاري اين کنسرت؛ شوراي تامين استان بوشهر، امام جمعه برازجان و عدهاي از مردم انقلابي استان بوشهر با برگزاري اين کنسرت جنجالي به دليل همسو نبودن با موازين شرعي مخالفت کرده بودند امّا با پافشاري استاندار بوشهر و فرماندار دشتستان مجوزهاي لازم اخذ شد. افرادي مجهولالهويه براي تخريب چهره مردم متديّن و انقلابي استان بوشهر و همچنين نهادهاي انقلابي دست به خراب کاري زدند و باعث برهم زدن نظم عمومي و آزار و اذيت مردم شريف استان بوشهر شدند.
امام جمعه برازجان در بيانيه اخير خود ضمن اعلام مخالفت خود با برگزاري چنين کنسرتي؛ خواستار برخورد قاطع با افراد خطاکار شده است. بسيج دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر ضمن محکوم کردن اين عمل زشت و اعلام تابعيت تمام و کمال از قانون؛ از نيروي انتظامي و مراجع قضايي تقاضا دارد تا با اين افراد برخورد قاطع صورت گيرد.
منبع: ilnanews.com