شوخي سخيف در پوستر مضحک جشنواره تئاتر فجر 96 + عکس
تئاتر
بزرگنمايي:
چه خبر - آغاز شوخي سخيف با جشنواره تئاتر فجر توسط متوليانش!
آغاز شوخي سخيف با جشنواره تئاتر فجر توسط متوليانش!در آستانه سي و ششمين جشنواره تئاتر فجر از پوستر اين رويداد رونمايي شد و شگفتي صاحب نظران را در پي داشت و اين پرسش را پيش آورد که وقتي حرمت رويدادي با اين سطح اهميت توسط متوليانش حفظ نميشود، چگونه ميتوان انتظار داشت شاهد برگزاري جشنواره تئاتر فجر در شان تئاتر ايران باشيم؟
طرح پوستري که در فضاي مجازي درباره جشنواره تئاتر فجر دست به دست ميشد، آنچنان عجيب و غيرحرفهاي بود که اغلب ناظران شوخي يک طراحِ صاحب طبع با اين رويداد مهم تلقي ميکردند اما وقتي ديروز مشخص شد اين طرح و طرح ديگري که ساختار مشابه اين طرح دارد، پوسترهاي رسمي سي و ششمين جشنواره تئاتر فجر است، اسباب شگفتي رقم خورد، چرا که اين طرح هيچ نسبتي با مفهوم اين رويداد نداشت.
طرح پوستر جشنواره تئاتر فجر براي اين دوره، در اصل يکي از ايموجيهاي مشهور است که در قالبي بزرگتر بر پيکره پوستر اين رويداد نقش بسته است. روز گذشته همزمان با رونمايي از اين پوستر، نقدهاي فراواني در حضور مسئولين اين رويداد درباره اينکه اين پوستر در شان جشنواره تئاتر فجر نيست، مطرح شد اما اگر تصور ميکنيد منتهي به تغيير نظر آنها و قول جبران اين آبروريزي شد، سخت در اشتباهيد.
پوستر سي و ششمين جشنواره تئاتر فجر 96
فيلي زاده در توجيه اين طرح گفته است:
«در ستاد جشنواره تئاتر فجر جلساتي حرفه اي برگزار کرديم و به اين ايده اجرايي رسيديم. اين طراحي جزو نگاه و تجربه من است و يکي از شروطم اين بود که طرح پوستر بايد ساده باشد. شعار جشنواره گفتمان جامعه تئاتري است و بر اساس حال امروز جامعه ما که گفتگوها در فضاي مجازي شکل مي گيرد، پوستر جشنواره تئاتر فجر را طراحي کردم.»
شايد اگر اين طرح متعلق به جشنواره بازيهاي رايانهاي و يا هر رويدادي شبيه به اين بود، قابل پذيرش بود اما در رويدادي چون جشنواره تئاتر فجر، بايد ذرهاي ارتباط بصري ميان پوستر و تئاتر وجود داشته باشد و در عين حال وزن پوستر در حد وزن گروهها و اساتيد تئاتري باشد. اينکه تصور کرد هر طرح آوانگاردي که هيچ ربطي به تئاتر ندارد را به واسطه ارتباط با مسئولان جشنواره ميتوان طرح پوستر جشنواره قرار داد، نتيجهاش چنين بيحرمتيهايي به جشنواره فجر است.
خلاقيت و اصالت هر روز در هنر ايران دور از دسترس تر مي شود. شايد يکي از دلايل اين محدوديت براي دسترسي به نگاه هاي نو، دايره بسته اي است که معمولاً زمام امور خرد را نيز به دست مي گيرند؛ امور خردي نظير طراحي پوستر رويدادهايي چون جشنواره تئاتر فجر. بدين ترتيب يا پوستر جشنوارهها با طرحي ضعيف و مضحک شبيه آنچه اکنون شاهدش هستيم، رونمايي ميشود و يا همچون برخي دورههاي پيشين ايده يا کل طرح کپي از آب در ميآيد.
آغاز شوخي سخيف با جشنواره تئاتر فجر توسط متوليانش!
در دورههاي اخير به جز دوره سي و چهارم جشنواره تئاتر فجر که پوستر از خلاقيت و ساختار قابل قبولي برخوردار بود، ايده يا طرح پوستر يا کپي بود و يا انقدر بد پياده شده بود که اسباب تمسخر را فراهم آورده بود. وقتي هزاران طراح پوستر هيچ راهي براي ورود به چنين فضايي و ارائه طرحشان و در نهايت قضاوت عمومي براي انتخاب پوستر مجموعه جشنوارههاي فجر نميبينند، مشخص است که پوستر جشنوارههاي فجر از تئاتر تا فيلم، يک به يک بدتر ميشود.
جشنواره تئاتر فجر در حالي مسير برگزاري را طي ميکند که اساساً عموم مردم همچون جشنواره موسيقي فجر از برگزارياش بيخبرند و با سياست گذاري که درباره جشنواره فيلم فجر نيز شاهدش هستيم، به زودي کمترين اثري از شور و هيجاني که اين مجموعه رويداد در دي و بهمن ماه به وجود ميآورد، مشهود نخواهد بود.
منبع: tabnak.ir
-
يکشنبه ۲۴ دي ۱۳۹۶ - ۳:۴۸:۴۹ PM
-
۱۰۹۱ بازدید
-
-
چه خبر