ماجراي زني که داعش براي سرش جايزه گذاشته بود
تئاتر
بزرگنمايي:
چه خبر - نمايش "مرد شده" روايت روزهايي که کوباني گرفتار داعش شده بود
نمايش «مرد شده» به نويسندگي و کارگرداني آسو بهاري از تاريخ 16 فروردين ماه در سالن بزرگ تالار مولوي به روي صحنه رفته است و کارگردانش علت ساخت اين نمايش را اينگونه توضيح داد:
من يک کُرد هستم و جريان و اتفاقاتي که در خاورميانه براي قوم کُرد ميافتاد را پيگيري ميکردم. کوباني شهريست که توسط داعش محاصره بود تنها رابطه شهر کوباني با دنيايي بيرون مرز ترکيه بود چون سه طرف آن توسط داعش گرفته شده بود. از يک جايي به علت مشکلات دو کشور مرز ترکيه هم بسته شده و کوباني در يک محاصره يک ساله قرار گرفت. مردم شهر کوباني تلاش کردند که از شهرشان دفاع کنند اما کار به جايي رسيد که فقط دو کوچه از شهر باقي مانده بود که ناگهان يک اتفاقي افتاد و يکي از قوانين مهم داعش به بيرون درز پيدا کرد و آن قانون اين بود که افراد داعش اعتقاد دارند که اگر توسط شمشير،چاقو يا اسلحه يک زن کشته شود، مستقيم به جهنم ميروند.
وي در ادامه گفت:
اين اتفاق موجب شد تا کوباني کوچه به کوچه پس گرفته شود و حضور اين زنان در جبهه توسط رسانهها مورد توجه قرار گرفت و با هواپيما و دادن سلاح اين زنان را حمايت کردند و موجب آزادي کوباني شد. در ميان اين زنان دختري به نام «ريحانه» بود. «ريحانه» دختري بود که در دانشگاه حقوق بشر ميخواند و پدري داشت که شکارچي بود و به همين دليل کار با اسلحه دور زن يا قناصه را بلد بود. او يک تک تيرانداز حرفهايي هست و در يک جنگ، نقش مهمي دارد.
آسو بهاري در رابطه با تعيين جايزه دو ميليون ريالي داعش براي ريحانه گفت:
ريحانه در مدت زمان محدود 150 تن از رهبران داعش را کشت و به همين دليل داعش براي سر او جايزه 2 ميليون دلاري قرار داده است. اطلاعات شخصي او و همچنين عکسهاي او در فضاي مجازي کم است تا شناسايي نشود، زيرا به نماد مقاومت کوباني تبديل شده است.
او در رابطه با شخصيت «ريحانه» افزود:
«ريحانه» در جامعه امروز ما لياقت کلمه قهرمان را دارد. ما مدتهاست در درامهايمان قهرمان به معناي کلاسيک نداشتيم. قهرمان يک موجود جذاب و خاص هست. ما به بيشتر اساطير دسترسي نداريم و نميتوانيم درکشان کنيم اما ريحانه متفاوت است. زيرا از جنس مردم است و ويژگي هاي منحصر به فرد جسمي ندارد بلکه عمل قهرمانانه انجام مي دهد. او يک دختر معمولي است که در شرايطي خاص يک تصميم متفاوت گرفته است. ريحانه قبل از اين که جنگ کوباني شروع شود يک دختر معمولي بوده است که در دانشگاه درس مي خوانده و زندگي معمولي زنانه خود را داشته است. امکان داشته شش ماه پيش به رنگ مو و لاک دستش فکر مي کرده است. اما شرايط به گونه ايي پيش رفته است که مجبور شده است که تمام اين لطيف بودن هاي زنانه را کنار بگذارد و تغيير رويه دهد. اين روحيه تغيير رويه دادن يک زن به يک مرد و کنار گذاشتن اين جزئيات زنانه و تبديل شدن به يک مرد خشن لزوم قهرمان شدنش است. اسم متن، «مرد شده» است و به معني اينکه قبلا زن بوده است اشاره ميکند. من يک مرد هستم و فکر مي کنم شجاع هم هستم اما وقتي رفتار اين زنان شجاع را ميبينم، غبطه مي خورم.
بهاري در رابطه با تاثير اين نمايش بر روي مخاطبان تئاتر گفت:
در کشور ما و در شرايطي که نسل ما کمي دلزده از شرايط امروز است دوست دارم پيش خودش فکر کند آيا هنوز علاقه و انگيزه دفاع از کشورش را دارند؟ به نظر من پيش خودش فکر مي کند وطن هنوز براي دفاع و جنگيدن برايش ارزشمند است. وطن تا جايي ارزشمند است که در سال 2017 يک زن فرزند خود را به پشتش مي بندد و به خط مقدم مي رود و مي جنگد تا از وطنش دفاع کند.
مجتبي فلاحي، نسيم ميرزاده، بهزاد خلجو دٌنا تارفي بازيگران اين نمايش هستند.
منبع: isna.ir
-
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳:۰۱ AM
-
۹۳۲ بازدید
-
-
چه خبر