بزرگنمايي:
چه خبر - از جايزه بيادعا براي فاطمه معتمدآريا تا اعتراض يک بازيگر مرد
آيين پاياني سي و هفتمين جشنواره تئاتر فجر، امشب (شنبه 4 اسفند) در تالار وحدت برگزار و جوايز هنرمندان برتر در رشتهها و بخشهاي مختلف اهدا شد.
سيدعباس صالحي (وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي)، مجتبي حسيني (معاون هنري وزير)، شهرام کرمي (مدير کل هنرهاي نمايشي) و جمع زيادي از هنرمندان تئاتر در اين مراسم حضور داشتند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، نخستين سخنران اين مراسم بود که گفت:
«هنر نمايشي در ايران در دهههاي اخير رشد و پيوستگي داشته است که اين مرهون خلاقيتهاي پيشکسوتان و جوانان اين عرصه بوده است. استانها در جشنواره تئاتر فجر امسال سهم خود را بازيافتهاند و همچنين حضور جوانان در اين دوره محسوستر بهچشم ميآيد.»
سيدعباس صالحي ادامه داد: «احساس ميکنم و ميبينم که روند قابلتوجهي در تدوين متون نمايشي جريان دارد و از جمله حدود 600 اثر در عرصه متون نمايشي تدوين شده است. معاونت هنري اين زمينه را خواهد داشت که براي تدوين، چاپ و نشر اين متون همت بگمارد.»
اداي احترام به شهيد فرخيزنگنه
پاسداشت شهيد اميد فرخيزنگنه که در حوزه تئاتر هم فعال بوده و در حادثه تروريستي اهواز به شهادت رسيد، با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون هنري وزير و حجتالاسلام سيدمهدي بهداروند روي صحنه، ديگر بخش اين مراسم اختتاميه بود. هنگام پخش فيلمي درباره فرخيزنگنه، گريههاي مادر اين شهيد، فضايي احساسي و عاطفي را بر تالار وحدت حاکم کرد و حاضران در مراسم، با بلند شدن از جاي خود، نسبت به اين شهيد، مادر او و همسر و فرزندانش اداي احترام کردند.
تجليل از خانواده شهيد اميد فرخيزنگنه
اهداي جوايز بخش دفاع مقدس، ادامه بخش مراسم اختتاميه سي و هفتمين جشنواره تئاتر فجر بود که با اهداي لوح تقدير و 50 ميليون ريال به سه نمايش «خنکاي ختم خاطره» به کارگرداني حميدرضا آذرنگ، «عند از مطالبه» به کارگرداني سامان خليليان و «دايک» به کارگرداني حامد عالمي صورت گرفت.
تجليل از رويا تيموريان، رضا بابک، هوشنگ توکلي و محمدامير ياراحمدي
تجليل از هوشنگ توکلي، رضا بابک، رويا تيموريان و محمدامير ياراحمدي، ادامهبخش اختتاميه سي و هفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر بود.
در اين بخش، رويا تيموريان که روي صحنه حضور يافته بود، گفت:
«اگر بخواهم نقد و صحبت کنم به اندازه چهل سالي که کار کردم، حرف دارم و ترجيح ميدهم سکوت کنم. فقط بايد بگويم بهجز تعداد انگشت شماري از مسوولان، اين عاشقان تئاتر بودند که آن را زنده نگه داشتند.»
تجليل از محمدامير ياراحمدي، رويا تيموريان، رضا بابک و هوشنگ توکلي
اهداي جوايز رشتههاي مختلف در بخشهاي، پوستر، عکس، نمايشنامهنويسي، ديگرگونه، ايران يک، ايران دو، بينالملل، خياباني و راديويي، مهمترين بخش مراسم اختتاميه سي و هفتمين جشنواره تئاتر فجر بود.
بخشي از جوايز اهدا شده در جشنواره تئاتر فجر 97 به شرح زير است:
موسيقي:
در بخش مسابقه ايران يک، رتبه برتر موسيقي به ميثم عبدي براي «عروسي خون» رسيد و عرفان مقدم براي «رومئو و ژوليت که در سالن آقامحمدخان گفته شد» برگزيده شد.
در بخش مسابقه ايران دو، رتبه برتر به بابک نصيرخواه براي «شفيره» تعلق گرفت و ميلاد قنبري براي «درياچه قو» برگزيده شد.
در بخش بينالملل، نويد گوهري براي «پرومته طاعون» برگزيده شد.
بازيگري مرد:
در بخش تئاتر خياباني، رتبه برتر به مصطفي کوليوندي براي «کالبدشکافي يک اتفاق» رسيد که اين بازيگر از دريافت جايزه خود پرهيز کرد و در سخناني اعتراضي گفت: «من از دهلراني ميآيم که پول نفتش در جاي ديگر خرج ميشود اما خود ما يک سالن نداريم و من چون تئاتر خياباني ملکوت توسط هيئت داوران ديده نشد، اين جايزه را نميگيرم.»
مصطفي کوليوندي در حرکتي اعتراضي، جايزه بهترين بازيگري براي نمايش خياباني «کالبدشکافي يک اتفاق» را نپذيرفت.
مصطفي کوليوندي در جشنواره تئاتر فجر
در بخش مسابقه ايران يک، رتبه برتر به امير نوروزي براي «لانچر 5» تعلق گرفت و ابراهيم عزيزي براي «فيل در تاريکي» برگزيده شد.
در بخش مسابفه ايران دو، علي عابدي براي «بازگشت» به عنوان رتبه برتر بازيگري معرفي و عنوان برگزيده به هومن حاجعبداللهي براي «تناسخ سه تا 35 تومان» اهدا شد.
در بخش بينالملل، اصغر پيران براي «نامبرده» برگزيده شد.
بازيگري زن:
در بخش مسابقه ايران يک، رتبه برتر به مونا باراني براي «رومئو و ژوليت» اهدا و آرزو عبداللهي براي نماش «آن شرلي يا موهاي خيلي بلند» برگزيده شد.
در بخش مسابقه ايران دو، رتبه برتر به ستايش رجايينيا براي «درياچه قو» تعلق گرفت و عاطفه پوربهرام براي همين نمايش برگزيده شد.
ستايش رجايينيا، بازيگر مشهدي «درياچه قو» در هنگام گرفتن جايزهاش گفت: «نمايش ما برنده جايزه موسيقي شد در حاليکه مشهد موسيقي ندارد.»
فاطمه معتمدآريا در جشنواره تئاتر فجر
در بخش بينالملل، فاطمه معتمدآريا براي بازي در نمايش «خنکاي ختم خاطره» برگزيده شد. اين بازيگر سرشناس سينما، پس از دريافت جايزه خود گفت:
«اين جايزه سليقه چند آدم در يک دوره مشخص است و هيچ قطعيتي براي بهتر بودن نيست. شايد براي سابقه بيشتر به من اين جايزه را دادند ولي هر کسي در تئاتر هر کاري ميکند نتيجه وحدت است. من اين را نتيجه مجموعهاي ميدانم که با آنها همکاري کردم. جايزه گرفتن در تئاتر براي من مثل مهر مادري است؛ بيادعا و بيتوقع.»
نمايشنامهنويسي:
در بخش مسابفه ايران يک، رتبه برتر به مونا احمدي براي متن «سرزمينهاي شمالي» رسيد و علي کرسيزر و امير ابراهيمزاده براي «فرايند» برگزيده شد.
در بخش مسابقه ايران دو، رتبه برتر به مرتضي شاهکرم براي «عند از مطالبه» تعلق گرفت و پيام لاريان براي «پروانه الجزايري» برگزيده شد.
در بخش بينالملل، علي شمس براي «وقتي خروس غلط ميخواند» برگزيده شد.
کارگرداني:
در بخش مسابقه ايران يک، رتبه برتر را سعدي محمدي براي نمايش «مقدس» از آن خود کرد و مهرداد مصطفوي براي «فيل در تاريکي» برگزيده شد.
رضا صابري، کارگردان برتر در بخش مسابقه ايران دو به خاطر نمايش «درياچه قو»
در بخش مسابقه ايران دو، رتبه برتر به طور مشترک به محمدرضا درند و سعيد زندي براي «پروانه الجزايري» رسيد و رضا صابري براي نمايش «درياچه قو» برگزيده شد.
در بخش بينالملل هم علياصغر دشتي براي «نامبرده» برگزيده شد.
تهيهکنندگي:
در بخش مسابقه ايران يک، «فيل در تاريکي» از مهرداد مصطفوي و «فرايند» از علي کرسي بهترين آثار شدند.
در بخش بينالملل، جايزه ويژه داوران با 1000 دلار نقدي به نرگس هاشمپور براي نمايش «بچه گرگها» اهدا شد و جايزه بزرگ اين بخش با دو هزار دلار نقدي به علياصغر دشتي براي نمايش «نامبرده» رسيد.
بيشتر بدانيد : رونمايي از سه پوستر تئاتر جشنواره فجر 97 + عکس
بيشتر بدانيد : لغو اجراي دو نمايش خارجي در جشنواره فجر + علت
بيشتر بدانيد : گزارش اختتاميه سي و هفتمين جشنواره فيلم فجر + عکس
بيشتر بدانيد : رقابت انيميشنهاي سي و هفتمين جشنواره ملي فيلم فجر
منبع: khabaronline.ir