بزرگنمايي:
چه خبر -
جواد يحيوي مجري و بازيگر تلويزيون، تئاتر و سينما در گفتگويي درباره ايفاي نقش در نمايش «ايرلند نبايد جاي بدي هم باشه» گفت: نمايش «ايرلند نبايد جاي بدي هم باشه» که اولين تجربه کارگرداني فواد خراباتي است به زودي اجراي خود را در فرهنگسراي ارسباران آغاز مي کند. اين نمايش برگرداني از نمايشنامه «چلاق آينيشمان» نوشته مارتين مکدونا با ترجمه زهره جواهري است که توسط خسرو نقيبي دراماتورژي شده است.
وي درباره چگونگي پيوستنش به اين نمايش بيان کرد: مارتين مک دونا را از قبل مي شناختم و تعدادي از آثارش را خوانده بودم اما اين نمايشنامه را تا قبل از درگير شدن در اين پروژه نخوانده بودم. البته نمايشنامه با برداشتي از متن اصلي توسط خسرو نقيبي دراماتورژي و کوتاه شده است چون به دليل محدوديت هايي که از لحاظ زماني براي اجرا وجود دارد و وضعيت نامناسب صندلي ها، تهويه سالن ها و خدماتي که تالار به مخاطبان ارائه مي دهند، مخاطب بيشتر از يک ساعت نمي تواند در سالن دوام بياورد بنابراين اگر قرار بود متن اصلي کار شود نمايش بسيار طولاني مي شد به همين جهت بخشي از صحنه و ديالوگ ها مختصرتر و يکي از پرسوناژها نيز حذف شد و نام نمايش از «چلاق آينيشمان» به «ايرلند نبايد جاي بدي هم باشه» تغيير يافت.
اين مجري سابق برنامه هاي تلويزيوني درباره نقشي که در اين نمايش بر عهده دارد، توضيح داد: در نمايش «ايرلند نبايد جاي بدي هم باشه» نقش پيرمردي 60 ساله به نام جاني را بر عهده دارم که به شيوه دريوزگي زندگي مي کند اما خودش معتقد است که با فروش اخبار مهم و دست اول روزگار مي گذراند. او اخبار را پروپاگاند کرده و در ازاي گفتن آنها از مردم طلب پول مي کند. جان يک مادر پير 90 ساله دارد که مدام با او دعوا و مرافعه دارد. او شخصيت منفوري در نمايشنامه است اما در طول اين سال ها رازي را در دل خود نگاه داشته که با فاش شدنش مهمترين اتفاق ممکن در داستان رخ مي دهد.
وي درباره ايفاي نقش يک پيرمرد در اين نمايش بيان کرد: البته ايفاي هر نقشي سختي هاي خاص خودش را دارد اما با تمرين هاي زياد اين سختي ها برايم به حسن تبديل شده است. در اين نمايش الهام شعباني نيز نقش مادر 90 ساله من را ايفا مي کند و دو سه بازيگر ديگر هم نقش افراد مسن را بر عهده دارند.
يحيوي درباره انتخاب برخي بازيگران اين نمايش براي فروش بيشتر در گيشه عنوان کرد: همه بازيگران اين نمايش با علاقه و پشتکار بسيار براي آماده کردن خود تمرين مي کنند و انرژي مي گذارند. معتقدم هر فردي در تئاتر دوام نمي آورد و اگر در کارش موفق نباشد تئاتر او را پس مي زند بنابراين اگر کسي در اين حوزه ماندگار شده حتما توانسته خودش را با مختصات اين حوزه هماهنگ کند اگرنه هيچ کارگرداني دوست ندارد از بازيگري که کارش را بلد نيست و مخاطب را پس مي زند استفاده کند.
وي ادامه داد: بايد به آدم ها فرصت دهيم و بگذاريم که تجربه کنند. خود من زماني که وارد تئاتر شدم تنها چند تجربه آماتوري داشتم و تنها کلاس هاي آموزش بازيگري در سينما را گذرانده بودم اما به من فرصت تجربه اندوختن داده شد. البته هنوز هم بايد خيلي چيزها ياد بگيرم اما خوشحالم که اجازه پيدا کردم در حوزه مورد علاقه ام کار کنم. من بسيار متاسفم که به همه هنرمندان تئاتر فرصت حضور در اين عرصه داده نمي شود. بايد اين حق را به بقيه هم بدهيم که کار مورد علاقه شان را پيگيري کنند.
بازيگر نمايش «هر کس با تنهايياش» در پايان درباره فضاي نمايش توضيح داد: اين نمايشنامه متن تلخ و تيره اي دارد. در حقيقت کنتراست سياهي، تلخي و ناکامي با سرخوشي و عيشي که بين آدم هاي اين نمايش جريان دارد، پيوند خورده و موقعيت هاي تعقل برانگيز و در عين حال خنده داري را ايجاد مي کند. رويکرد کارگردان به متن نيز رويکردي فانتزي است. روابط در اين نمايش سترون و ابتر است و گاهي همين تيرگي باعث خنده مي شود.
در اين نمايش بازيگران به ترتيب ورود به صحنه عبارتند از: تينو صالحي، سيد جواد يحيوي، پژمان جمشيدى، فاطيما بهارمست، انديشه فولادوند، بانى پال شومون، محمدرضا ايمانيان و الهام شعباني.
منبع : mehrnews.com