علت توقيف «تانگوي تخم مرغ داغ»چه بود؟
تئاتر
بزرگنمايي:
چه خبر - پس از اعلام توقيف نمايش «تانگوي تخم مرغ داغ» گروه اجرايي اين نمايش با ارسال نامه سرگشاده اي به رسانه ها در مورد مسائلي که در مورد نمايش «تانگوي تخم مرغ داغ» به وجود امد توضيحاتي را ارائه دادند. متن اين نام به شرح زير است:
بسمهتعالي
در سال جهاد اقتصادي و فرهنگي، ما هنرمندان به عنوان سربازان فرهنگ و هنر اين سرزمين، در خط مقدم آن هستيم و در سيويکمين اجراي نمايش خود، مفتخريم که بگوييم تا اين لحظه جمعيتي بالغ بر پانزده هزار نفر تماشاگرمان بودهاند؛ آن هم در زماني که از هر طرف مورد هجمة رو به گسترش شبکههاي ماهوارهاي هستيم، آنها که نه تنها فرهنگ، بلکه آينده فرهنگي نسل جوان ما را هدف قرار دادهاند و به سادگي فشار دادن دکمهاي، در دسترس عام و خاص هستند.
در اين ميان، با وجود بالا بودن هزينههاي زندگي شهري، گراني بهاي بليط تئاتر نسبت به سينما و سهلالوصول بودن فيلمها و سريالهاي شبکههاي داخلي، نمايش خانگي و هزاران شبکه ماهوارهاي، مخاطب فرهيخته و علاقهمند در شلوغي شبهاي تهران براي رسيدن به سالن و ديدن نمايش ما، از همه اينها صرفنظر ميکند و به لطف پروردگار، با ديدن اين نمايش، راضي و خشنود به خانه برميگردد. اگرچه کساني نيز هستند که...
اين يادداشت از طرف کساني است که سالها با سختيها و دشواريهاي بسيار اقتصادي در حوزة فرهنگي به هنر تئاتر وفادار مانده و با عشق به اين هنر متعالي، کشور اسلامي و نيز مردم اين سرزمين، به کار خود ادامه دادهاند، و هيچگاه به طعنه و کنايه، گلهاي ننموده و مخالفخواني نکردهاند. اما، گويي در نگاه بعضي مغرضين، هنوز غريب و ناآشنا جلوه ميکنند.
کساني تهمت بيفرهنگي به ما ميزنند که چون موجي زودگذر، با جريانهاي سياسي و سياستبازيها ميآيند و ميروند، و آگاهانه يا ناآگاهانه بر امثال ما که به خاطر داشتن دغدغه فرهنگ و هنر اسلامي و ايراني، سالها خون جگر خوردهايم، خرده ميگيرند. لذا، به دليل همين جوسازيهاي مغرضانه، لازم دانستيم که دلايل خود را براي انتخاب اين متن گرانسنگ و اجراي آن براي روشن شدن افکار عمومي برشماريم.»
«تحولات سياسي هر حکومت و رويکردهاي اقتصادي آن، باعث به وجود آمدن اتفاقات اجتماعي در يک جامعه خواهد شد. حکومت پهلوي با اتخاذ روشهاي غلط و تصميمهاي نادرست در اداره حکومت و خودمحوري و ديکتاتوري، با گسترش بيرويه و بدون دليل فرهنگ و آداب و رسوم زندگي غربي، جامعه سنتي ايران را با بحرانهاي بسياري مواجه کرد؛ بحرانهايي که در نهايت به اعتراض عمومي مردم و انقلاب اسلامي انجاميد.
بدون ترديد، رفتن به طرف مدرنيته نيازمند پيشفرضها و مقدمات سياسي، اجتماعي و اقتصادي بسياري است که خاندان پهلوي به دليل ناآگاهي، تلاش ميکرد کشور را با رويکرد تجدد آمرانه، به سمت مدرنيزاسيون هدايت کند.
نمايشنامه «تانگوي تخم مرغ داغ» با نگاهي دقيق و درست، در همين بستر شکل ميگيرد و اکبر رادي نويسنده متعهد و هوشمند اثر، تلاش کرده است تحليلي موشکافانه از آن دورة تاريخي ارائه نمايد.
نمايشنامه «تانگوي تخم مرغ داغ» روايتي بيپرده از زندگي خانوادهاي است که در بستر اجتماعي ناسالمي، فرو ميپاشد. اکبر رادي با بهرهبرداري از الگوي قصههاي بومي و مذهبي و با توجه ويژه به قصة قرآني حضرت يوسف (ع) و اظهار عشق و تمايل زليخا به او، نتيجه اقدامات نسنجيده و تقليد کورکورانه رژيم پهلوي را در بنياديترين گروه خانواده، بازتاب ميدهد.
نشان دادن مصاديق مهم به وجود آورندة خلل و شکاف در استحکام روابط انساني و قوام خانواده، همچون از بين رفتن حرمتها ميان اعضاي خانواده، بيخبري از يکديگر، دروغ، ريا، خيانت و . . . در زمرة همين تلاش صادقانه است.
اين نمايشنامه سند و مدرک مستدلي براي مخاطب امروز بهخصوص نسل جوان است که به خوبي دريابد چطور اقدامات فريبنده و گولزننده خاندان پهلوي، جامعه ايراني را از پايه و اساس به سمت فروپاشي ميبُرد.
«تانگوي تخم مرغ داغ» گواهي است بر لزوم به وقوع پيوستن انقلاب اسلامي از طرف مردمي که احساس ميکردند روشهاي نابخردانه سردمداران رژيم ستمشاهي، دارد همچون موريانه، زندگي خصوص و اجتماعي آنها را از درون ميخورد و نابود ميکند.
لذا استفاده معدود از الفاظ تند و بيپروا، نه به معناي ترويج بدي و گناه، بلکه در راستاي نمايش بيپردة واقعيتهاي اجتماعي آن دورة تاريخي و نهي از منکر است. نويسنده، تلويحاً به مخاطب منتقل ميکند که اگر اين خانواده به نشانة کل جامعه، در حال از بين رفتن است، به دليل گرايش به همين رفتارهاي ناپسند است.
اکبر رادي در انتهاي نمايش خود، آشکارا روشن ميکند که تنها کسي مي تواند در چنين وضعيت بغرنجي رستگار شود که از اين بياخلاقيها، بيتربيتيها و بددهنيها پرهيز کند، نمازش را بهموقع بخواند، به کسي تهمت نزند، دروغ نگويد و همچون يوسف پيامبر در وسوسه فريبنده زليخاهاي زمانه، پا بر روي حوائج نفساني خود گذاشته و از اين آزمون دشوار الهي سربلند بيرون بيايد.
بر همين اساس، جامعه جوان ايراني نيازمند آثار ارزشمندي همچون «تانگوي تخم مرغ داغ» است تا به خوبي دريابد که چرا امام خميني (ره) با حمايت قاطبة مردم ايران بر ضد حکومت مفسد پهلوي قيام کرد.»
گفتني است اين نامه را علي نصيريان، هادي مرزبان، قاسم زارع، فردوس کاوياني، فرزانه کابلي، ليلا برخورداري و امين زندگاني امضا کرده اند.
گروه فرهنگ و هنر سيمرغمنبع:banifilm.ir
مطالب پيشنهادي:در خواست ستارگان هاليوودي از مردم به مناسبت«روز جهاني محيط زيست»انديشه فولادوند و رضا کيانيان روي فرش قرمز جشنواره اربيل+ تصاوير«امير تتلو» و در خواست بيست ميليون توماني اشاميلي بلانت:«نزديک بود تام کروز را به کشتن بدهم!»+ تصاوير تاک شورضا شفيعي جم و محمدرضا هدايتي در پشت صحنه شام ايراني+ تصاوير
-
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸:۵۴ AM
-
۷۴۵ بازدید
-
-
چه خبر