بزرگنمايي:
چه خبر - مصرف نمک و شکر زياد در عيد پوست شما را خراب مي کند
همه ما مي دانيم که مصرف قند و شيريني براي دور کمرمان بد است اما روي پوست چه اثري دارد؟ با وجود اثرات منفي قند روي سلامت قلب و چاقي، شايد نوبت آن رسيده باشد که اثر آن روي زيبايي را در نظر بگيريم. در اين مقاله با دکتر نيکولاس پريکون Nicholas Perricone، متخصص پوست و تغذيه و دکتر ماريان ميخائيل Maryann Mikhail متخصص پوست در نيويورک در اين مورد که قند واقعا چه تاثيري روي پوست شما مي گذارد گفتگو کرديم.
چرا قند و شيريني براي پوستتان بد است
زماني که قند يا خوراکي هايي که قند بالايي دارند را هضم مي کنيد – چه يک تکه سيب باشد يا کيک – بدنتان کربوهيدرات را به گلوکز تجزيه مي کند که باعث بالا رفتن سطح انسولين در بدن مي شود. کربوهيدرات هاي ساده مثل قند تصفيه شده، نان سفيد و نوشابه باعث افزايش جهشي سطح انسولين مي شوند که به گفته دکتر پريکون يک انفجار التهابي در تمام بدن است.
التهاب، آنزيمي توليد مي کند که کلاژن و الاستين را تجزيه کرده و در نتيجه باعث ايجاد چين و چروک در پوست مي شود. قندهاي خوراکي به صورت دائم از طريق فرايندي به نام گليکاسيون glycation به کلاژن پوست متصل مي شوند. گلکاسيون علاوه بر افزايش اثرات پيري پوست مي تواند باعث ايجاد مشکلات پوستي مانند آکنه و روزاسه rosacea شود. به علاوه هر چه قند بيشتري بخوريد احتمال افزايش مقاومت به انسولين در بدنتان بيشتر مي شود که مي تواند به شکل رشد مو بيش از حد يا ايجاد لکه هاي تيره روي گردن و بدن ديده شود.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چگونه از شر جوش و آکنه صورتم خلاص شوم؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : حساسيت به انسولين را با اين خوراکي ها برطرف کنيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : با پوستي که بسيار جوش مي زند,لکه هاي قرمز دارد و خشک است چه کنم؟
چه قندهايي را نبايد بخوريد
کربوهيدرات هاي ساده دشمن پوست شما هستند، زيرا به سرعت به گلوکز تجزيه شده و در نتيجه باعث جهش انسولين مي شوند. از مصرف خوراکي هايي که ايجاد التهاب مي کنند، شاخص گليسمي glycemic يا چربي اشباع بالايي دارند از قبيل نان سفيد، آبنبات، غذاهاي سرخ شده، بستني، آبميوه، پاستا، کچاپ، پنير خامه اي، مربا، پيتزا، شکر ( سفيد و قهوه اي )، ميان وعده هاي بسته بندي شده و نوشابه اجتناب کنيد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نمايه گليسمي نشان دهنده چيست؟ و چه استفاده اي دارد؟
چه قندهايي را بايد بخوريد
کربوهيدرات هاي پيچيده مانند برنج قهوه اي و سبزيجات که با سرعت کمتري به گلوکز تجزيه مي شوند. گزينه هايي که شاخص گليسمي کمي دارند مثل لوبياها، آجيل ها و غلات کامل و خوراکي هاي حاوي فيبر که جذب قند را به تاخير مي اندازند و سطح قند خون را کنترل مي کنند. بهتر است از يک رژيم غذايي ضد التهاب با چربي هاي سالم مثل روغن زيتون و آووکادو، پروتئين بدن چربي مانند قزل آلا، فيبر مانند بوکلي و گل کلم و آنتي اکسيدان هايي از قبيل بري ها استفاده کنيد تا پوستتان جوان و شفاف بماند.
منبع: سيمرغ