بزرگنمايي:
چه خبر - SPF مناسب براي ضد آفتاب در تابستان چند است؟
پيشنهاد مي شود اگر ضد آفتاب را تنها براي صورت استفاده ميکنيد، مقدار کرم شما به اندازه يک سکه بزرگ باشد.به گفته کارشناسان اشعه ماوراء بنفش (UV) بخشي از طيف الکترومغناطيسي (نور) است که از خورشيد به زمين مي رسد.
طول موج هاي آن کوتاه تر از نور مرئي است و با چشم غير مسلح قابل ديدن نيست. اشعه ماوراء بنفش UVA آسيب هاي پوستي پايدار و پيري پوست را ايجاد مي کند و اشعه ماوراي بنفش UVB مي تواند باعث ايجاد سرطان پوست، آفتاب سوختگي و آسيب پوستي شود.SPF يا فاکتور حفاظت از خورشيد، ميزان توانايي کرم هاي ضد آفتاب را در جلوگيري از آسيب UVB، نشان مي دهد.
اگر 20 دقيقه طول بکشد تا پوست محافظت نشده شما شروع به قرمز شدن کند، با استفاده از کرم ضد آفتاب SPF 15، از قرمز شدن 15 بار ديگر ،يا به عبارتي حدود پنج ساعت بعد جلوگيري مي شود.
کرم هاي ضد آفتاب با SPF 15 و بالاتر تا 30 بسيار خوب از پوست در برابر UVB محافظت مي کند. ضد آفتاب هاي ساده با رنگي فرق چنداني ندارد اما اگر پوست حساسي داريد بهتر است قبل از استفاده از هر کرمي با پزشک خود مشورت کنيد .کرم ضد آفتاب شما ممکن است به دليل تعريق بدن بعد از مدتي پاک شود، پس اگر مدام در آفتاب ايستادهايد، ضد آفتاب خود را هر دو ساعت يک بار تمديد کنيد. درادامه به نکاتي مي پردازيم که يکي از متخصصان پوست ومو در خصوص استفاده از کرم ضدآفتاب به آن اشاره کرده است.
يکي از مسائلي که امروزه مي تواند براي سلامت پوست مشکل ساز باشد، «نور خورشيد» است. اگرچه انسان هميشه با پرتوهاي خورشيد مواجه بوده اما مشکل جديد را بايد نازک شدن لايه ازن دانست که باعث مي شود پرتوهاي ماوراي بنفش بيشتري به زمين برسد و در نتيجه عوارض نور خورشيد نسبت به گذشته بيشتر خواهد بود.
ضد آفتاب؛ بهترين محافظ در برابر پرتوهاي مضر خورشيد
علاوه بر اين که مواجهه مستمر و حفاظت نشده در برابر پرتوهاي خورشيد، مهم ترين عامل بروز سرطان پوست است اما مشکلات ديگر پوست در سنين سالمندي مانند چين و چروک و ظاهر شدن لکه ها را نيز بايد ناشي از پرتوهاي ماوراي بنفش خورشيد دانست.
توصيه مي شود براي به تعويق انداختن پيري پوست و همچنين جلوگيري از تغييرات خوش خيم و بدخيم ناشي از نور خورشيد، از ضد آفتاب استفاده شود. پوست بچه ها به پرتوهاي خورشيد بسيار حساس است اما از آن جا که ترکيبات ضدآفتاب در آن ها موجب حساسيت، قرمزي و التهاب مي شود، رعايت محدوديت سني در استفاده از اين کرم ها ضروري است.
استفاده از ضد آفتاب براي نوزادان؛ هرگز!
استفاده از ضدآفتاب ها به طور کلي در کودکان زير شش ماه ممنوعيت مصرف دارد و بين شش ماهگي تا دو سالگي، نظر متخصصان متفاوت است. اما از 2 تا 12 سالگي، استفاده از ضدآفتاب هاي مخصوص اطفال مناسب است زيرا ترکيبات موجود در آن ها احتمال بروز حساسيت در کودکان را کاهش مي دهد.پس از سنين 12 سالگي امکان استفاده از ضدآفتاب هاي معمولي وجود دارد البته با توجه به ساختار چرب يا خشک پوست، بايد اين شرايط نيز در نظر گرفته شود.
براي افرادي که مستعد بروز کک و مک هستند نيز بهتر است از ضد آفتاب هاي بدون چربي استفاده شود.خوشبختانه از آن جا که ترکيبات ضد آفتاب جذب نمي شود، استفاده از اين محصولات براي خانم هاي باردار نيز هيچ ممنوعيت مصرفي ندارد؛ البته بايد به ساختار پوست در انتخاب ضد آفتاب دقت داشت.
سالمندان به نور خورشيد نياز دارند!
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي بقيةا... ( عج) افزود: ضرورت دريافت کافي ويتامين D و پوکي استخوان در دوران سالمندي و همچنين محدوديت حضور اين افراد در محيط هاي باز و از طرفي بروز عوارض پرتوهاي خورشيد پس از 10 تا 15 سال، باعث مي شود تا بتوان استفاده از ضد آفتاب را در سالمندان ناديده گرفت.
در واقع از آن جا که پرتوهاي خورشيد لازمه سنتز ويتامين D و کمک به سلامت استخوان ها در سالمندي است، ضد آفتاب ها مي تواند اين تاثيرات را کاهش دهد.به طور کلي توصيه مي شود از سنين جواني و ميان سالي به استفاده منظم از ضدآفتاب ها توجه داشته باشيد و کمبود ويتامين D احتمالي را با مکمل هاي مناسب جبران کنيد.
در هواي ابري هم حتما بايد ضدآفتاب زد چون ابرها نميتوانند اشعه مضر ماوراي بنفش را جذب کنند. تقريبا در هواي ابري 80 درصد اين اشعه به پوست ميرسد.
بيشتر بدانيد : وقتي که نور خورشيد براي سلامت مفيد است!
بيشتر بدانيد : ضد آفتاب چه تاثيري بر باروري انسان دارد؟
بيشتر بدانيد : روغن نارگيل و خواص ضد آفتابي آن
بيشتر بدانيد : چرا مصرف کرم ضد آفتاب مهم است؟
منبع : khorasannews.com