بزرگنمايي:
چه خبر - رفع افتادگي پلک با موثرترين روش ها
:از نظر زيباشناسي، چشمها مهمترين جزء صورت هستند، چشمها نشان دهنده سن فرد و منعکس کننده حالات هيجاني و خلقي وي هستند، اما متاسفانه چشمها و پلکها زودتر از ساير اجزاي بدن، علائم پيري را نشان ميدهند. به دليل همين حساسيت، ميتوان گفت که تب استفاده از جراحيهاي زيبايي پلک چشم، چند سالي است که داغ شده و متقاضيان اين اعمال افزايش يافته است.
بر همين اساس روزبروز بر شمار تبليغات و جملات اغواگرانه جهت ترغيب افراد به انجام اعمال جراحي زيبايي چشم بويژه در فضاي مجازي افزوده ميشود؛ جملاتي تاثيرگذار که مشتاقان زيباتر شدن آنهم به روش انجام جراحي را به اتاقهاي عمل گرانقيمت ميکشاند.
بلفاروپلاستي blepharoplasty يکي از اعمال جراحي زيبايي است که براي برداشتن پف پلک ها، اصلاح افتادگي پلک و برداشتن پوست اضافي آنها طراحي شده است و با توجه به تبليغاتي که توسط افراد، برخي پزشکان و کلينيک هاي زيبايي در خصوص آن صورت مي گيرد، افزايش اطلاعات افراد درباره اين عمل جراحي نه تنها خالي از لطف نيست که ضروري به نظر مي رسد.
دکتر هاشم افتخاري، عضو انجمن جراحان پلاستيک ايران در اين خصوص گفت: عوامل متعددي باعث افتادگي پلک ميشود، جراح بايستي اين عوامل را مورد بررسي و درمان قرار دهد و چنانچه نتيجهاي از درمانهاي جانبي حاصل نشد، آنگاه عمل جراحي براي بيماران تجويز ميشود.
بلفاروپلاستي به عملهاي جراحي روي پلکها اطلاق ميشود، ولي هر فردي که دچار ورم(پف) يا افتادگي چشم است، کانديداي مناسبي براي اين عمل جراحي نيست. برخي عوامل مانند پرکاري يا کمکاري تيروئيد، اختلالات عملکرد کليوي، کمبود پروتئينها و غيره، تغييراتي را به صورت ورم يا افتادگي روي پلکها ايجاد ميکنند که در ابتداي امر بايستي بيماران از نظر اين بيماريهاي جانبي تحت بررسي کامل قرار بگيرند.
بررسي بيماريهاي جانبي سبب ميشود که منشاء ورم يا افتادگي پلک مشخص شود، شناخت و درمان منشاء اين بيماريها، عارضههاي مانند ورم يا افتادگي پلک را مرتفع ميکند و ديگر نيازي به عمل جراحي زيبايي در اين افراد نيست و تنها زماني عمل بلفاروپلاستي براي اين بيماران تجويز ميشود که نتيجهاي از درمان بيماريهاي جانبي حاصل نشود.
در اصطلاح به افتادگي پلک پتوز ptosis ميگويند، اين عارضه نيز دلايل متفاوتي دارد.
افتادگي پلک به دليل افزايش سن
يکي از اين دلايل افزايش سن است، گذر زمان حالت پارگي و شلي در عضله بالا برنده چشم ايجاد ميکند، در نتيجه پلک فرد حالت افتادگي پيدا ميکند، گاهي اين افتادگي سبب آويزان شدن قسمتهاي طرفين پلکها شده و تا حدودي ديد فرد را محدود ميکند که اين مشکل نيز با جراحي مرتفع ميشود.
افتادگي پلک به دلبل آسيب فيزيکي
گاهي افتادگي چشم به دنبال تصادفات و آسيبهاي فيزيکي بوجود ميآيد، در اين افراد به عضله بالابرنده چشم صدمه وارد ميشود، همچنين در برخي موارد با کودکاني مواجه ميشويم که به صورت مادرزادي، افتادگي پلک دارند و اين امر مانع ديد درست آنها ميشود، معمولا عضله بالا برنده پلک در اين کودکان تشکيل نشده که با انجام تمهيدات جراحي، پلک اين افراد را بالا نگه ميدارند. به طور کلي عمل بلفاروپلاستي بدليل ملاحظات زيباييشناختي و ملاحظات اختلال در ديد صورت ميگيرد.
گاهي افتادگي ابرو باعث افتادگي پلک ميشود
چنانچه اعمال جراحي به درستي و رعايت اصول انجام شود، سبب رفع مشکلات بيماران خواهد شد، اما اگر اصول علمي و عملي در عمل جراحي لحاظ نشود، بيمار نيز به نتيجه مطلوب نخواهد رسيد. بيماران در عمل بلفاروپلاستي در ابتدا بايستي تحت معاينه فيزيکي قرار گيرند، ممکن است افتادگي پلک يک فرد مربوط به افتادگي ابرو باشد که درمان اين نقيصه با افتادگي پلک کاملا تفاوت دارد و با رفع افتادگي ابرو افتادگي پلک نيز مرتفع خواهد شد. همچنين بررسي بيرون زدگي پلک، معاينه کامل پلکها و معاينه شل بودن پلکها قبل از عمل بلفاروپلاستي توسط جراح ضرورت دارد، چنانچه اين بررسيها با دقت انجام نشود، ممکن است بيمار با عوارضي مانند برگشت پلک پائين، خشکي چشم، اشکريزش در سرما و غيره مواجه شود.
در عمل بلفاروپلاستي بايستي ميزان پوست پلکها که قرار است طي اين عمل برداشته شود، بدرستي سنجيده شود، چنانچه پوست پلک بالا زيادتر از حد برداشته شود، پلک هاي بيمار در هنگام خواب باز ميماند، برداشتن بيش از حد پوست پلک پائين نيز سبب برگشت آن خواهد شد که اين موضوع نيز عوارضي را براي بيمار بهمراه خواهد داشت.
ليزرها جايگزين عمل جراحي افتادگي پلک نميشوند
اصولا در عمل بلفاروپلاستي ليزر يا به عنوان چاقوي جراحي يا به منظور حذف چروکهاي ظريف دور چشم مورد استفاده قرار ميگيرد، در همين راستا بايد هر بيماري قبل از عمل جراحي تحت يک معاينه کامل قرار گيرد و روش درماني مناسب براي او لحاظ شود، در درمان افتادگي پلک از روشهاي متفاوتي مانند جراحي، پلاسما و غيره استفاده ميشود و بايد در نظر داشت که هر روش کاربرد خاص خود را دارد و هيچگاه ليزر جايگرين عمل جراحي نخواهد شد، همچنين روشهاي مختلف در کنار هم ميتوانند نتيجه مطلوبي براي بيمار داشته باشند.
هزينههاي درماني افتادگي پلک از 200 تا شش ميليون تومان
هزينه افتادگي پلک با توجه به نوع درمان متفاوت است، ممکن است افتادگي پلک فردي با تزريق بوتاکس در نواحي پيشاني مرتفع شود که اين روش در حدود 200 هزار تومان هزينه دارد، اما اگر بيماري نياز به تمام روشهاي درماني داشت، هزينه تا شش ميليون تومان افزايش مييابد، البته اين رقم کاملا سليقه اي است و ممکن است پزشکي در تهران رقم بالاتري براي اين درمان در نظر بگيرد.
در سن 40 تا 45 سالگي چينهاي پنچهغازي در گوشهچشمها شکل ميگيرند که اين چينها را ميتواند با تزريق بوتاکس يا ليفت پيشاني جبران کرد، در کنار آنهم با انجام ليزر به عنوان شيوه تکميلکننده ميتوان چروکهاي دور چشم را درمان کرد.
کرمهاي ضدچروک تا زماني که استفاده مي شوند، موثرند
معمولا کرمهاي دور چشم تا زماني که استفاده ميشوند، موثر هستند وبه محض عدم استفاده از آنها، تاثير ايجاد شده از بين خواهد رفت، حتي برخي از آنها اثر فوري دارند و قبل از ميهماني استفاده ميشود، به طور کلي اثر اين کرمها کوتاه مدت است.
قوه جاذبه زمين منشاء يک سري تغييرات در بدن انسانهاست و پوست بدن افراد با گذشت زمان شل و افتاده ميشود، اين تغيير را ميتوان در مقايسه يک نوزاد و يک فرد پير دريافت، به نظر ميرسد که در افراد پير، پوست بدن به سمت پائين شل و افتاده شده است، در حال حاضر روشي براي توقف يا فيکس روند پيري وجود ندارد، ممکن است روزي فرا رسد که بشر بتواند فرايند پيري را متوقف کند، اما امروزه اين اتفاق هنور محقق نشده است.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نکاتي مهم راجع به جراحي پلک
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تمريناتي براي درمان افتادگي پلک
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آرايش چشم مخصوص کساني که پلک افتاده دارند
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چطور از شر چربي پشت پلک چشمم خلاص شوم؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : افتادگي پلک تان را با اين دستور به سرعت درمان کنيد!!
گردآوري: گروه سلامت سيمرغ
منبع : isna.ir