زنان کدام استانها از زندگي خانوادگي رضايت دارند؟
شادکامي و موفقيت
بزرگنمايي:
چه خبر - رضايت زنان در کدام استانها از زندگي بيشتر است؟
رضايتمندي افراد از خود، زندگي، محل تحصيل، درآمد و ... از مهمترين مولفهها براي پيشرفت و نقشپذيري آنان در جوامع است؛ موضوعي مهم که جاي خالي پژوهشهايي درباره اين امر به ويژه براي زنان از مدتها قبل احساس ميشد. معاونت زنان و امور خانواده رياست جمهوري در چند سال گذشته تحقيقاتي در اين خصوص انجام داده و شاخصهاي رضايتمندي زنان از خود و وضعيت زندگي و محيط تحصيل و اطرافشان را بدست آورده است.
رضايت از زندگي با خانواده همچنان درصد بالايي در ميان ايرانيان دارد و به عبارتي ديگر اکثر جوانان ايراني و اعضاي يک خانواده همچنان ترجيح ميدهند که تا پيش از ازدواج در کنار خانواده خود زندگي کرده و پس از آن هم درميان اعضاي خانواده جديد خود باشند. بر اساس پژوهش هايي که از سوي معاونت زنان و امور خانواده رياست جمهوري در اين زمينه انجام شده، شاخص «رضايت از زندگي با خانواده» در همه استانها در سطح بالايي قرار دارد.
نتايج پژوهشها ميان زنان و دختران 15 تا 24 ساله نشان ميدهد که ساکنان استان قزوين با 95/99 درصد بالاترين رضايت از زندگي درکنار خانواده را دارند و در مقابل زنان همداني در همين بازه سني نيز با 85/24 درصد در پايينترين رتبه قرار گرفتهاند؛ رتبهاي که البته شاخص آن همچنان بالاست و از علاقه مندي و رضايت زنان ايراني به زندگي در کنار خانواده حکايت ميکند.
زنان هرمزگاني بيشتر از ساير زنان ايراني از زندگي با دوستانشان رضايت دارند. زنان چهارمحال و بختياري کمترين «ميزان رضايت از محل تحصيل» را به خود اختصاص دادند.
«رضايت از زندگي با دوستان» نيز شاخص ديگري است که در محاسبه ميزان رضايت و وضعيت زندگي زنان در آمارهاي منتشر شده توسط معاونت زنان و امور خانواده رياست جمهوري مورد توجه قرار گرفته است. در اين آمار، زنان هرمزگاني 15 تا 24 ساله با 01/ 88 درصد بيش تر از ساير هموطنانشان از زندگي با دوستانشان رضايت دارند و زنان جوان اصفهاني 15 تا 24 نيز با 70/03 درصد در پايينترين رتبه قرار گرفته اند.
زنان 15 تا 24 ساله خراسان جنوبي نيز با 08/ 95 درصد رتبه اول در رضايت از محل تحصيل را به خود اختصاص داده اند. اين در حاليست که پايين ترين ميزان رضايت از محل تحصيل در کشور نيز با 65/61 درصد به زنان چهارمحال بختياري تعلق دارد.
بانوان قزويني با 79.30 درصد سرآمد زنان ايراني در «رضايت از محيط زندگي». کمترين ميزان «رضايت از درآمد» هم به زنان زنجاني رسيد. در شاخص مربوط به رضايت از محيط زندگي، زنان قزويني با 36 /79 درصد سرآمد هستند و زنان 15 تا 24 ساله ساکن خراسان جنوبي کمترين ميزان رضايت از محيط زندگيشان را با 65/58 درصد، دارند.
در شاخص هاي مربوط به رضايت شغلي نيز زنان ساکن خراسان جنوبي پايين ترين جايگاه را با 04/ 65 درصد به خود اختصاص داده اند. اين درحاليست که در شاخص مربوط به رضايت از درآمد، زنان ساکن استان مرکزي با 55/ 80 درصد در بالاترين سطح از رضايت قرار دارند و زنان زنجاني با 37/ 39 درصد از درآمدشان کمترين رضايت را دارند.
شاخصهاي رضايت از زندگي در ميان زنان غير شاغل، فاقد درآمد و غير محصل نشان دهنده نتايج متفاوتي است. زنان 15 تا 24 ساله غير محصل آذربايجان غربي با 71/23 درصد بالاترين ميزان رضايت از زندگي را در ميان اين دسته از زنان دارند. زنان سمناني نيز در همين شاخص با 49 / 31 درصد در پايين ترين رده جدول قرار گرفته اند.
در ميان زنان غير شاغل نيز زنان اردبيلي با 74/49 درصد پايين ترين ميزان رضايت از زندگي را در ميان هم ميهنانشان دارند. زنان فاقد درآمد لرستاني نيز با 84/ 96 درصد، بيشترين رضايت از زندگي را به خود اختصاص دادهاند. زنان خراسان شمالي با 69 / 80 درصد نيز داراي پايين ترين رتبه در اين شاخص هستند.
«رضايت از خود» نيز شاخصي است که زنان خراسان جنوبي با 93/32 درصد نخستين جايگاه را به در کشور به خود اختصاص داده اند. همچنين زنان اردبيلي با 80/03 درصد کمترين ميزان رضايت از خود را دارند.
منبع : isna.ir
-
دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۸:۳۹:۵۷ PM
-
۸۲۳ بازدید
-
-
چه خبر