بزرگنمايي:
چه خبر - مواد غذايي که به کاهش استرس و اضطراب کمک مي کند
کاهش استرس و اضطراب با مارچوبه
ساقه هاي باريک مارچوبه سرشار از فولات هستند که براي سرحال نگه داشتن بدن ضروري است. مي توان مارچوبه را کبابي و سپس به سالاد اضافه کرد. همچنين مي توان مارچوبه را آبپز و مصرف نمود.
بيشتر بدانيد : 10 روش تمدد اعصاب براي کاهش استرس
کاهش استرس و اضطراب با آواکادو
مصرف آواکادو بدن را در برابر استرس مقاوم مي کند. آواکادو سرشار از ماده اي به نام گلوتاتيون است که موجب کاهش جذب روده اي انواع خاصي از چربي هاي ايجاد کننده آسيب اکسيداتيو مي شود. علاوه بر اين، آواکادو نسبت به ساير ميوهها مقدار بيشتري لوتئين، بتاکاروتن ، ويتامين E، و فولات دارد. يک چهارم آواکادو مقداري فراواني ويتامين هاي گروه ب دارد. در اصل آواکادو يک نوع ميوه است ولي مي توان آن را در رده چربي ها نيز در نظر گرفت. بنابراين بايد به تعداد واحدهاي مصرفي آواکادو نيز توجه ويژه اي داشت. مي توان تکه هاي باريک آواکادو را به ساندويج اضافه کرد.
کاهش استرس و اضطراب با انواع توت ها
بلوبري يکي از انواع ميوه هايي است که بيشترين مقدار آنتي اکسيدان ها معروف به آنتوسيانين ها را دارد. مصرف آنتوسيانين با منافع زيادي براي سلامتي ارتباط دارد. همه توت ها از جمله توت فرنگي، تمشک و تمشک سياه سرشار از ويتامين C هستند که در مبارزه با استرس نفش مهمي ايفا مي کند. محققان به اين نتيجه رسيده اند که در افراد مصرف کننده ويتامين C، فشار خون و سطوح کورتيزول پايين تر است.
کاهش استرس و اضطراب با بادام هندي
مغزها ميان وعده هاي بسيار عالي هستند، زيرا جلوي بيش خواري را مي گيرند. براي افرادي که تمايل به کاهش وزن دارند، مغزها منبع بسيار خوبي از پروتئين و چربي است. بادام هندي منبع خيلي خوب "روي" مي باشد. سطوح پايين "روي" هم با استرس و اضطراب و هم افسردگي مرتبط است.
کاهش استرس و اضطراب با چاي بابونه
چاي بابونه يکي از پر مصرف ترين آرامش دهنده هاي قبل خواب است. مطالعات نشان داده است که مصرف بابونه منجر به کاهش علائم اضطراب مي شود.. اکثر مردم ترجيح مي دهند بابونه را به صورت چاي مصرف کنند. شواهد نشان داده اند که بابونه علاوه بر تمدد اعصاب مي تواند باعث بهبود خواب شود.کافي است به يک کتري در حال جوش آب حدود 1تا2 قاشق غذاخوري بابونه خشک شده اضافه کنيد و آن را به مدت 10 دقيقه دم کنيد.
کاهش استرس و اضطراب با شکلات
در کنار مقدار زياد آنتي اسيدان هاي موجود در شکلات، که موجب تبديل شکلات به يکي از بهترين محافطت کننده هاي سلامتي قلبي مي شود، مصرف شکلات به استرس و آرامش هم ربط دارد. مطالعه اي نشان داده است با افزايش علائم افسردگي هم مردان و هم زنان تمايل بيشتري به مصرف شکلات دارند. البته، شواهدي وجود دارد که مصرف شکات تيره باعث کاهش فشار خون مي شود که احساس آرامش ايجاد مي کند. شکلات تيره محتوي پلي فنول ها و فلاوونوئيدهاي زيادي است.
کاهش استرس و اضطراب با سير
مانند بسياري از گياهان، سير نيز محتوي مقداري زيادي آنتي اکسيدان است . آنتي اکسيدان ها راديکالهاي آزاد را (موادي که موجب ُآسيب به سول ها ، بيماري و پيري مي شوند) کاهش مي دهند و به پيشگيري از بسياري از آسيبهاي وارده به سلول هاي بدن در طول زمان جلوگيري مي کنند. در ميان ترکيبات موجود درسير، آليسين نقش مهمي در مبارزه با بيماريهاي قلبي، سرطان و حتي سرماخوردگي دارد.
کاهش استرس و اضطراب با چاي سبز
در حالي که چاي سبز محتوي کافئين است، آمينواسيدي به نام theaninie دارد. چاي سبز علاوه بر محافظت در برابر بسياري از انواع سرطان ها، باعث افزايش و بهبود عملکرد ذهني نيز مي شود.
کاهش استرس و اضطراب با بلغور جوي دوسر
بلغور جوي دو سر يک کربوهيدارت پيچيده است که منجر به ترشح ماده اي به نام سروتونين در مغز ميشود که احساس آرامش در بدن به وجود مي آورد. سروتونين نه تنها ويژگي هاي آنتي اکسيداني دارد بلکه مي تواند احساس خوبي در بدن به وجود آورد که موجب غلبه بر استرس مي شود. مطالعات نشان داده اند که کودکاني که هر روز در وعده صبحانه خود بلغور جوي دو سر مي خورند، در طول روز تمرکز حواس بيشتري دارند.
کاهش استرس و اضطراب با گردو
گردو محتوي آلفا لينولنيک اسيد ( يک نوع اسيد چرب امگا سه) و ساير پلي فنول ها مي باشد که بدن را در برابر از دست دادن حافظه محافظت مي کند. اين اثر در افزايش و بهبود حال و حوصله و کاهش استرس افراد نقش زيادي دارد.
منبع : zendegionline.ir