آخرین اخبار

بيماري هايي که مي شود از روي موي سر تشخيص داد پوست، مو و زيبايي

بيماري هايي که مي شود از روي موي سر تشخيص داد

  بزرگنمايي:

چه خبر - موي شما نشان‌دهنده سلامت شماست

تحقيقات نشان مي‌دهد که تغييرات حاصله در ظاهر، بافت و پرپشتي مو نشان‌دهنده مشکلات سلامتي همچون بيماري تيروئيد هستند. براي تغييرات حاصله بر روي مو دلايل بي‌شماري را مي‌توان برشمرد، اما همه اين عوامل يا مربوط به عوامل ژنتيکي يا عوامل ناشي از مشکلات سلامت هستند. با توجه به اين موضوع، در زير به سرنخ‌هايي اشاره خواهيم کرد که با استفاده از آن مي‌توانيد تشخيص دهيد که آيا تغييرات موي شما به دليل مشکلات سلامت يا عوامل ژنتيکي است. تغييرات ناگهاني مو مانند ريزش زياد مو بيشتر به دليل مشکلات سلامت است و تغييرات تدريجي مو مانند کم‌پشت شدن بيشتر مربوط به عوامل ژنتيکي است. به‌طورکلي، با توجه به مطالب مطرح‌شده در بالا مي‌توان گفت که موي هر فرد مي‌تواند نشان‌دهنده وضعيت سلامتي او باشد. در ادامه اين مطلب به 7 چيزي اشاره خواهيم کرد که موي هر فرد آن را برملا مي‌کند.

موهاي جوگندمي و استرس: استرس يکي از عواملي است که مي‌تواند رنگ موها را جوگندمي کند. براي مثال، اگر به نامزدهاي رياست‌جمهوري نگاهي بيندازيد، متوجه مي‌شويد که استرس آنها در مبارزات انتخاباتي باعث خاکستري شدن موهايشان شده است. دکتر پارادي ميرميراني، متخصص پوست که با گروه پزشکي پرمننت در کاليفرنيا کار مي‌کند، مي‌گويد که استرس اکسيداتيو مي‌تواند رنگ‌دانه‌هايي را که توليد سلول مي‌کنند تحت تاثير قرار دهد. متخصصان پوست دليل دقيق تاثير شوک روحي و استرس بر روي خاکستري شدن (جوگندمي) را نمي‌دانند، اما دکتر ميرميراني مي‌گويد که عوامل ژنتيکي نيز تا حدودي در جوگندمي شدن موها موثر هستند.

موهاي شکننده: موهاي شکننده يکي از علائم سندروم کوشينگ است؛ اما به نظر دکترميرميراني اين موهاي شکننده که به دليل کورتيزول اضافي حاصل مي‌شوند، علاوه بر سندروم کوشينگ علائمي همچون فشارخون بالا، خستگي و کمردرد را نيز نشان مي‌دهند. بعضي از داروها باعث اين سندروم مي‌شوند. درنتيجه بعضي از افراد مي‌توانند با تغيير دوز اين داروها اين سندروم را درمان کنند؛ اما بعضي از افراد براي درمان اين سندروم نياز به عمل جراحي، شيمي درمان يا پرتودرماني دارند تا توليد کورتيزول توسط غده آدرنال را به حالت تعادل درآورند.

موهاي خشک و کم‌پشت: دکترميرميراني مي‌گويد که افراد مبتلا به بيماري هيپوتروئيديسم (کم‌کاري تيروئيد) دچار ريزش مو مي‌شوند و ظاهر موي آنها تغيير مي‌کند. هيپوتيروئيديسم به اين معنا است که تيروئيد شما به‌طور موثر کار نمي‌کند. اين بيماري مي‌تواند ظاهر موي شما را تغيير دهد و علائمي همچون خستگي، عدم تحمل سرما، درد مفصل، درد عضله، صورت پف‌کرده و افزايش وزن را موجب شود. با آزمايش هورمون محرک تيروئيد مي‌توانيد اين بيماري را تشخيص دهيد و براي درمان آن داروهاي تيروئيدي را بايد مصرف کرد.

ريزش مو و کم‌خوني: اگر پس از شانه کردن موي خود، متوجه شديد که موهاي زيادي از سر شما کنده‌شده است و بر روي زمين ريخته است يا روي برس مو باقي‌مانده است، بهتر است يک آزمايش خون بدهيد، چون اين ريزش مو مي‌تواند به دليل کمبود آهن يا کم‌خوني باشد. دکترميرميراني مي‌گويد که «آزمايش خون يکي آزمايش‌هايي است که ما بر روي مريض‌هاي ناراضي از موي خود انجام مي‌دهيم.» دکترميرميراني ادامه مي‌دهد که او چنين آزمايش خوني را براي افراد گياه‌خوار و يا زنان داراي قاعدگي سنگين پيشنهاد مي‌کند، چون تغييراتي که در موي اين افراد گياه‌خوار و زنان با قاعدگي سنگين ايجاد مي‌شود به‌احتمال‌زياد به دليل کمبود آهن است. مکمل‌هاي آهن و رژيم‌هاي غذايي سرشار از آهن مي‌توانند در حفظ موها کمک کند. تغييرات ناگهاني سطوح استروژن‌ها يکي از عواملي است که به‌طور موقت باعث ريزش مو مي‌شود و اين ريزش مو غالبا پس از حاملگي و قطع کردن قرص‌هاي ضدبارداري ايجاد مي‌شود.

کم‌پشت شدن مو و کمبود پروتئين: پروتئين يکي از مواد اساسي براي تقويت موهاي شما است، درنتيجه اگر پروتئين کافي جذب بدن خود نکنيد، دچار ريزش يا کم‌پشتي مو مي‌شويد. دکترميرميرانيمي‌گويد که کمبود پروتئين مشکل اکثر آمريکايي‌ها نيست و با مصرف روزانه يک وعده از غذاي سرشار از پروتئين مي‌توان بر مشکل کمبود پروتئين فائق آمد؛ اما افرادي که دچار مشکلات معده روده‌اي هستند و افرادي که اخيرا تحت عمل جراحي باي‌پس معده قرارگرفته‌اند، در هضم پروتئين دچار مشکل خواهند بود. براي مقابله و مديريت اين وضعيت‌هاي خاص بايد از پزشک خود کمک بگيريد. باوجوداين، دليل عمده کم‌پشت شدن مو، به‌خصوص در ميان زنان، عوامل ژنتيکي است.

پوسته‌هاي زرد و شوره سر: پوسته‌هاي زرد يا سفيدي که بر روي موها، شانه‌ها و حتي مژه‌هاي خود مي‌بينيد نشان‌دهنده درماتيت سبورئيک يا شوره سر هستند. با استفاده از شامپوهاي مخصوص و داروهاي کورتوني تجويزي مي‌توانيد با اين شوره سر مقابله کنيد. رشد کپک روي پوست مو يا التهاب پوست مو باعث شوره مو مي‌شود. آب‌وهوا نيز از عواملي هستند که بر روي شوره مو تاثير مي‌گذارد، به‌طوري‌که شوره مو در فصل زمستان معمولا بيشتر است.

موهاي آسيب‌ديده: اگرچه موهاي هر فرد نشان‌دهنده وضعيت سلامتي او است، اما به گفته دکترميرميراني اکثر بيمارانش از اين موضوع مي‌نالند که رنگ کردن مو و گرماي حاصل از سشوار و اتوي مو باعث آسيب ديدن موهاي آنها شده است. هم گرما و هم رنگ باعث شکنندگي و خشک شدن موها مي‌شوند و درنتيجه امکان رسيدن به موها را سخت مي‌کنند. به‌طورکلي، اين موهاي آسيب‌ديده بيشتر به دليل نحوه رفتار نادرست شخص با موهايش (استفاده از رنگ و استفاده سشوار و اتوي مو) حاصل مي‌شوند و درنتيجه اين موهاي آسيب‌ديده چيز خاصي را در مورد وضعيت سلامتي فرد نشان نمي‌دهند.


منبع: sepidonline.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

ضد آفتاب با SPF چند خوب است؟

عادت هاي اشتباهي که موهايتان را خراب مي کند

7 اشتباه بزرگ در زمان شستن صورت که بايد اجتناب کنيد

پرپشت کردن موها با استفاده از طب هندي

ميکرودرم ابريژن چيست و چه زماني از ميکرودرم ابريژن استفاده کنيم؟

روش هاي طبيعي براي از بين بردن خط اخم

چطور از بروز مشکلات پوستي شايع بارداري پيشگيري کنيم

چگونه از شر غبغب خلاص شوم

پيشگيري از سفيد شدن موها با 5 ماده غذايي

پوسته پوسته شدن نقاط مختلف پوست چه چيزي به شما مي گويد

کاهش سرعت پيري با نسخه هاي گياهي

چرا پوستم مي خارد؟ علت خارش پوست

آيا شکلات خوردن باعث جوش زدن مي شود؟

درمان بواسير با بلوط

آيا مي توان بدون جراحي، پلک هاي افتاده را درمان کرد؟

خطرات تاتو يا تتو که تاکنون هيچکس به شما نگفته + عکس

خوراکي هايي که باعث پيري پوست مي شوند

چطور در خانه تکاني از پوست خود مراقبت کنيم؟

بي ضررترين پاک کننده هاي پوست که در آشپزخانه يافت مي شوند

چند برابر شدن رشد موها با ترفندهاي خانگي و ارزان قيمت

10 ورزش صورت که شما را از جراح پلاستيک بي نياز مي کند

10 ماسک خانگي براي انواع پوست و زيبا شدن تا نوروز

درمان هاي طبيعي براي ريزش مو

چه زماني علت آکنه هاي هورموني افزايش تستوسترون است

آيا ليزر موهاي زائد ضرر دارد؟ و پاسخ به مهم ترين سوالات در مورد ليزر

وقتي کبودي پوست نشانه خطرناکي است

آشنايي با انواع روش هاي ليفت ابرو

اکستنشن مژه چيست و چه عوارضي دارد؟

ملاسما و لک هاي بارداري را با ماسکي خانگي کاهش دهيد

علت اصلي شوره سر چيست

درمان آکنه با ايزوترتينوئين چقدر موثر است؟

چگونه مي توان ريزش مو ارثي را کنترل کرد

عادت هاي بد مراقبت از مو که بايد در زمستان ترک کنيد

5 غذا که باعث چرب شدن موها ميشوند و 3 غذا که موها را زيبا مي کنند

اين خوراکي ها به جوان ماندن پوست شما کمک مي کنند

جوش نزن تا جوش نزني!!(علل،پيشگيري،درمان)

درمان خشکي و ترک پوست در پاييز با سيب

کمبود کدام مکمل ها باعث ريزش مو مي شود؟

حقايقي در مورد تزريق ژل لب که تاکنون گفته نشده

دلايل عجيبي که باعث ريزش موها مي شوند

کاشت مو به چه روش هايي انجام مي شود؟+ انواع روش کاشت مو

درمان عفونت فرو رفتن ناخن در گوشت با روش هاي خانگي

دستگاه جوانسازي پوست که شما را از بوتاکس بي نياز مي کند

علت خارش پوست در هواي سرد چيست؟

کم کاري تيروئيد يا پرکاري تيروئيد چه تاثيري بر پوست مي گذارند؟

نوشيدني هايي که باعث مي شوند صورتتان جوش بزند

نسخه اي جادويي براي خداحافظي با سفيدي مو در طب سنتي

علت دو رنگ شدن پوست و لک شدن پوست چيست

ديابت باعث ريزش مو مي شود؟ ديابت باعث چه بيماري هايي مي شود؟

نکات مهمي که لازم است بعد از حمام رعايت کنيد