بزرگنمايي:
چه خبر -
نتايج تحقيق در مورد ريزش موي آندروژنيک
ريزش موي ارثي يا اصطلاحا «آندروژنتيک»، يکي از شايع ترين دلايل بروز طاسي سر در مردان و زنان است و سالانه افراد زيادي از سرتاسر دنيا براي رفع آن دارو هاي محتلفي را استفاده مي نمايند. با اين حال همواره، جستجو براي يافتن روش هاي درماني جديدتر و موثرتر در جريان است. يکي از اين روش هاي درماني نسبتا جديد، درمان ريزش مو با استفاده از مشتقات خوني است.
پلاسماي غني از پلاکت يا PRP، محصولي مشتق از خون مي باشد که از نظر پلاکتي غني شده است. اين ماده زيست فعال، داراي بيش از 20 فاکتور رشدي و مولکول هاي پروتئيني مفيد است که در فرايندهايي نظير رشد و تکثير، تمايز و بازسازي سلول ها نقش دارند.
محققيني از آزمايشگاه سلول هاي بنيادي جهاد دانشگاهي استان قم با همکاري دانشگاه پزشکي و داروسازي Grigore T Popa کشور روماني، به منظور بررسي تاثير پلاسماي غني از پلاکت بر درمان ريزش موي ارثي، پژوهش مروري را به انجام رسانده اند که نتايج آن اخيرا در فصل نامه «پوست و زيبايي» منتشر گرديده است.
در اين مطالعه مروري، روي چرخههاي سلولي و مولکولي بيش تنظيم شده توسط PRP که در ساخت فوليکول مو اهميت دارند و همچنين شواهد باليني حاصل از مطالعات انجامشده با استفاده از روش PRP و فاکتورهاي رشدي مرتبط با آن، جهت درمان ريزش مو و طاسي آندروژنتيک بحث شده است.
به منظور انجام اين مطالعه، يک جستجوي الکترونيک در پايگاههاي اطلاعاتي PubMed و EMBASE از سال 2006 الي 2016 انجام شده و کليدواژههاي ذيل براي جستوجو انتخاب گرديده اند: «پلاسماي غني از پلاکت»، «ژل پلاسمايي غني از پلاکت»، «ماتريکس فيبريني غني از پلاکت»، «فاکتور رشد غني از پلاسما»، «مزوتراپي»، «آلوپسي با ماهيت مردانه»،
«الگوي ريزش موي مردانه» و «الگوي ريزش موي زنانه». نتايج حاصل از مقالات بررسيشده در اين مطالعه مروري نشان مي دهد که استفاده از پلاسماي غني از پلاکت يا PRP ميتواند روش باليني مفيدي را براي درمان بيماري ريزش موي اندروژنتيک با الگوي مردانه يا زنانه به ويژه در مراحل اوليه ريزش ايجاد نمايد.
طبق اظهار مجريان اين پژوهش، نتايج مطالعه انجام شده بيانگر آن است که تزريق زير يا درون پوستي پلاسماي غني شده با پلاکت مي تواند به عنوان يک روش ارزان، بي خطر و غيرآلرژيک به خصوص براي ريزش موي داراي الگوي مردانه به کار گرفته شده و يک مکمل ارزشمند را براي مديريت اين بيماري فراهم سازد.
گفتني است فصلنامه «پوست و زيبايي» که نتايج علمي و فني اين پژوهش در آن به چاپ رسيده، وابسته به «مرکز آموزش و پژوهش بيماريهاي پوست و جذام» دانشگاه علوم پزشکي تهران است.
منبع: salamati.ir