ليزر موهاي زائد چه هنگامي سرطان زا مي شود؟
پوست، مو و زيبايي
بزرگنمايي:
چه خبر - آيا ليزر موهاي زايد سرطان زاست ؟
به گفته آناهيتا والي متخصص و جراح پوست عمل زيبايي ضروري، امري بدون ايراد است و زماني مساله بحران زا مي شود که اين مراجعه صرفا از روي مدگرايي انجام مي شود و به زيباسازي هايي مي رسد که ضرر و خسران به بار مي آورد.
اين متخصص و جراح پوست ضمن تاکيد بر اين موضوع که براي زيباسازي بايد به پزشک متخصص مراجعه کرد، گفت: چه مردان و چه زنان در هر سني که هستند پيش از مراجعه براي جراحي هاي زيباسازي و پوست و مو، بايد به سه نکته مهم زمان مراجعه، مکان و فرد متخصص توجه داشته باشند. زمان مراجعه به اين معنا که متخصص در نظر مي گيرد چه زماني براي عمل مناسب است و در نظر مي گيرد که به عنوان مثال ليزر موي زايد را زماني انجام دهد که بيشترين نتيجه را به همراه داشته باشد؛ در حاليکه مراکز غير مجاز، به دليل سودجويي و درآمدزايي صرف، اين موضوع مهم را در نظر نمي گيرند.
چه کسي اين کار را انجام مي دهد، نکته دومي است که بايد به آن توجه کرد. اين که با توجه به پيچيدگي بدن انسان، آيا فردي که به آن مراجعه مي کنيم مي داند مثلا پوست چيست؟ کسي که يک دستگاه ابتدايي خريداري کرده و در محيطي غير استاندارد اقدام به عمل ليزر و زيبايي مي کند، ضمن اين که مجاز به انجام اين کار نيست، نمي تواند نتيجه درستي از درمان ارايه بدهد. اين در حالي است که با فراگيري و قابل دسترس بودن اينترنت، مي توان به سادگي سوابق تحصيلي و مجاز بودن براي فعاليت پزشک را از سازمان نظام پزشکي استعلام کرد.
نکته سومي که اين عضو انجمن متخصصان پوست ايران به آن اشاره کرد، مکان مراجعه است به اين معنا که داراي پروانه کسب و مجوز سازمان بهداشت است يا خير. اين نکته مهمي است چرا که در صورت داشتن مجوز، ضابطان بهداشت به صورت مرتب به آن جا سرکشي مي کنند. پس هيچگاه نبايد به فضاهاي دربسته و زيرزميني پا گذاشت که اگر اتفاقي بيافتد امکان شکايت و پيگيري وجود ندارد.
احتمال ابتلا به سرطان با ليزرهاي زايد
والي در ادامه از مراجعه هاي غيرضروري اما مکرر به مراکز زيبايي و ليزرتراپي که در ميان افراد رواج پيدا کرده انتقاد کرد و گفت: امروزه، با تبليغات دروغين و کذب برخي مراکز، افراد زيادي براي از بين بردن موهاي ناخواسته مراجعه مي کنند غافل از اين که موهاي زائد يعني موهايي سفت و زمخت بر روي اندام هاي بدن که ناموزون و غير طبيعي است و نياز به استفاده از ليزر در جهت از بين بردن دارد.
اين که امروزه رجوع به ليزر براي هر کاري شايع شده، اشتباه است و بايد دانست که انجام ليزر در موارد غير ضروري و به صورت مکرر، سرطان زا و آسيب زننده به اندام هاي ديگر است.به عنوان نمونه، ليزر موي زايد براي بعضي نواحي خاص مانند زير بغل توصيه مي شود به اين دليل که اين موضع، اگر به صورت مرتب با وسيله خودتراش موبرداري شود سبب تحريک و ملتهب شدن غدد لنفاوي شده و در تشخيص سرطان سينه مشکل به وجود مي آورد. اما در موارد ديگر، عمل ليزر باعث سوختگي، جذب ليزر و «آتروفي» يا کاهش حجم عضلات مي شود که در موارد حاد سرطان زا است.
درآمدزايي به هر قيمتي، کار را به آن جا رسانده که از مراجعه کنندگان خواسته مي شود هر ماه براي ادامه درمان مراجعه کنند در حاليکه موهاي بدن، فاز استراحتي به نام تلوژن دارند که بسته به ژنتيک، فصل و موضع روي بدن، بيش از دو تا سه ماه است بنابراين هر ماه نبايد عمل ليزر انجام شود.
بيشتر بدانيد : آيا پرتو ليزر سرطان زا ست؟
بيشتر بدانيد : کدام ناحيه ها و کدام موها را نبايد ليزر کرد
بيشتر بدانيد : آيا ليزر موهاي زائد ناحيه تناسلي و زير بغل خطرناک است؟
منبع :isna.ir
-
جمعه ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵:۱۶ PM
-
۶۲۰ بازدید
-
-
چه خبر