بزرگنمايي:
چه خبر - خواص سبزي ها و ميوه هاي رنگي براي پوست
تاثيرگذار بودن ويتامينها در شادابي پوست، توليدكنندگان را نيز بر آن داشته تا براي ساخت انواع كرمها و لوسيونها از تركيبهاي ويتامينه استفاده كنند اما ميتوان به جاي استفاده از تركيبهاي شيميايي، اين منابع طبيعي را در سبد ميوههاي بهاري پيدا كرد.
در طول چند دهه اخير، به خصوص 10 سال گذشته ميزان استفاده از منابع آنتياكسيدان افزايش چشمگيري داشته است زيرا بشر به اين نتيجه رسيد كه يكي از علتهاي پيري و از بين رفتن سلولهاي بدن از جمله سلولهاي پوست، اكسيده شدن ناشي از فعل و انفعالات داخل سلول، هسته و سيتوپلاسم است.
بيشتر بدانيد : خواص ميوه ها با توجه به رنگ شان!!
بر اين اساس موادي كه براي سلولها حكم مواد سمي را دارند توليد ميشود كه در نتيجه پوست را با پيري و تخريب سلولي مواجه ميکند.
7 رنگ سلامت كه در منابع غذايي يافت ميشود، يافتهاي علمي است كه سلامت ترجمانهاي مختلف بهخصوص پوست را تأمين ميکند و اغلب ميوهها و سبزيهايي را به اين رنگ ميبينيم كه داراي ترکيبهاي آنتياکسيداني، فلاونوييدي و ويتامين «A ،E و C» هستند.
ميوههايي به بازار ميآيند كه سرشار از منابع غذايي مفيد هستند و بهسلامت اندامهاي مختلف بدن كمك ميکنند از اين رو ميتوان بخشي از رژيم غذايي روزانه را به اين گروه اختصاص داد كه علاوه بر سالم بودن، عوارض كمتري نسبت به مواد شيميايي دارند و با اطمينان بيشتري مورد مصرف قرار ميگيرند.
از رنگ قرمز بهعنوان اولين رنگ سلامت ميتوان اشاره کرد كه در انار، هندوانه، گوجهفرنگي خام و پخته، آب گوجهفرنگي، گريپفروت صورتي، سوپ گوجهفرنگي، سس ماكاروني و امثال آنکه حاوي ليكوپن و آنتياكسيدان هستند يافت ميشود.
ضمن اينكه منابع يادشده به دليل ويتامين C موجود در آنها، براي شادابي پوست بسيار مفيد هستند.
گروه بعدي را مواد غذايي داراي رنگ زيبا و آرامشبخش ارغواني تشكيل ميدهند كه سرشار از آنتوسيانين (آنتياکسيدان بسيار قوي كه از لخته شدن خون جلوگيري ميکند)، هستندو در كاهش احتمال ابتلا به سرطان نقش دارند. انگور قرمز، زغالاخته، آلو، سيب قرمز، توتفرنگي، توت سياه و تمشك جزو اين گروه بهاري قرار ميگيرند.
فيتوكميكالها كه متابوليکهاي ثانويه گياهي هستند در رژيم غذايي گياهخواري بهوفور تأمين و باعث ميشود گياه را در برابر آب و هواي بد و خطرهاي احتمالي محافظت كند كه خوشبختانه اين اثر حفاظت كننده در مورد انسانها نيز صدق ميکند و مانع رشد سريع سلولهاي سرطاني ميشود.
همچنين رنگ نارنجي در ميوههايي مثل زردآلو، هويج، انبه، سيبزميني شيرين، کدوتنبل و گرمك يافت ميشود كه مواد توليدكننده ويتامين A را دارند و به دليل دارا بودن آلفا و بتاكاروتن (پيشساز ويتامين A) در كاهش ابتلا به سرطان مؤثر است.
زرد متمايل به نارنجي گروه چهارم اين رنگهاي سلامت را تشكيل ميدهد كه معمولاً منابع حاوي بتاكريپتوتانكسين و فلاونوييد در طبيعت به اين رنگ وجود دارندو ميوههايي مثل پرتقال، نارنگي، هلو، شليل، پاپايا (در ايران كمتر پيدا ميشود) و نوشيدنيهايي مثل آبپرتقال و نارنگي در اين گروه قرار ميگيرند و البته خاصيت ضد سرطاني دارند زيرا 87 درصد از بتاكريپتوتانكسين از آبپرتقال و نارنگي به دست ميآيد.
گروه غذايي سفيد متمايل به سبز به دليل دارا بودن فلاونوييد، كوئرسيتين و كامفرول و الاستين خاصيت ضدتومور دارند كه ميتوان در خانواده پيازها از قبيل سير، كرفس، گلابي، كاسني سفيد و پياز به دنبال آنها بود.
ششمين گروه رنگهاي سلامت رنگ سبز را تشكيل ميدهند كه در سبزيهايي مثل كلم بروكلي، كلمپيچ، كلم دگمهاي و معمولي يافت ميشود و داراي ترکيبهاي سولفورافان، ايزوتيوسيانات و ايندول هستند، ضمن اينكه ژن خاصي را كه باعث تحريك آنزيمهاي شكننده موادشيميايي سرطانزا ميشود توليد ميکند.
آخرين گروه رنگها نيز به رنگ سبز متمايل به زرد مربوط ميشود كه علاوه بر شاداب سازي پوست در حفظ قوه بينايي و جلوگيري از رشد سلولهاي سرطاني دخيل است.
اسفناج، ذرت، نخود و لوبياي سبز، خربزه، آووكادو و گياه خردل، حاوي كارتنوييدهاي زيگزانتين و لوتيين هستند كه در اين گروه قرار ميگيرند.
بهاينترتيب با افزودن خانواده رنگها به رژيم غذايي، ميتوان از بدن خود مراقبت كرد و نگراني ابتلا به برخي از رايجترين بيماريهاي قرن اخير را كه تهديدكننده سلامت افراد است، کاهش داد.
بيشتر بدانيد : با ميوه هاي رنگي سالم شويد
بيشتر بدانيد : چطور ميوهها و سبزيجات آلوده به نيترات را تشخيص دهيم؟
بيشتر بدانيد : اين ميوه ها خواص بيشتري دارند
منبع : zendegionline.ir