بزرگنمايي:
چه خبر - کلاژن سازي پوست با چند غذا
محصولات آرايشي به تنهايي براي حفظ سلامت و زيبايي چهره شما کافي نيستند. شما بايد يک رژيم غذايي متعادل و سالم را نيز دنبال کنيد. سلامت و زيبايي پوست با يک ماده مهم به نام کلاژن پيوند خورده است. کلاژن پروتئيني است که پوست را جوان و انعطاف پذير نگه مي دارد و همچنين در سلامت مفاصل نقش دارد.
کلاژن مهمترين پروتئين موجود در بدن محسوب مي شود. الياف کلاژني که انعطاف پذير و مقاوم هستند، در پوست، استخوان ها، عضلات، تاندون ها و مفاصل يافت مي شوند.
کلاژن به طور طبيعي توسط بدن توليد مي شود. اما با افزايش سن، توانايي بدن براي توليد اين ماده کاهش مي يابد. اين زماني است که چين و چروک ها به تدريج روي پوست ظاهر مي شوند، مفاصل هرچه بيشتر ملتهب شده، و استخوان ها تضعيف مي شوند.
بر همين اساس، دنبال کردن يک رژيم غذايي متعادل سرشار از مواد غذايي حاوي کلاژن يا تشويق توليد آن از اهميت ويژه اي برخوردار است.
کلاژن جز اصلي پوست است. اين پروتئين در حفظ استحکام و انعطاف پذيري پوست انسان نقش دارد. بر همين اساس، حصول اطمينان از دريافت کلاژن به ميزان کافي از رژيم غذايي اهميت دارد.
زماني که جوان هستيد، کلاژن به طور مداوم توليد مي شود که به حفظ ظاهر جوان و استحکام پوست کمک مي کند. اما با عبور از 30 سالگي، احتمال مواجهه با چين و چروک ها و شل شدن پوست افزايش مي يابد. مصرف برخي مواد غذايي مي تواند به افزايش سطوح کلاژن و پيشگيري يا به تاخير انداختن اين شرايط کمک کند.
کلاژن سازي پوست با سير
دلايل بسياري وجود دارند که سير را در رژيم غذايي خود جاي دهيد. اين ماده غذايي با خواص دارويي به عنوان يک آنتي بيوتيک طبيعي عمل مي کند و همچنين حاوي گوگرد فراوان نيز است.
اين ماده معدني که از خواص سمزدايي برخوردار است، به توليد کلاژن کمک مي کند. براي اثربخشي بيشتر سير را به صورت خام يا در قالب کپسول مصرف کنيد.
کلاژن سازي پوست با پياز
پياز به خانواده اي مشابه با سير تعلق دارد و همچنين حاوي گوگرد است. مصرف پياز به افزايش توليد کلاژن و بهبود گردش خون کمک مي کند. افزون بر اين، به لطف محتواي گوگرد، پياز دفع سموم از بدن را تسهيل مي کند.
کلاژن سازي پوست با ماهي چرب
اگرچه ماهي هاي چرب حاوي کلاژن فراوان نيستند، اما سرشار از ليزين هستند. اين اسيد آمينه براي توليد کلاژن ضروري است. افزون بر اين، محتواي اسيدهاي چرب ماهي هاي چرب براي تغذيه پوست بسيار مفيد است.
البته به اين نکته توجه داشته باشيد که ماهي هاي بزرگ مانند سالمون، تن، و شمشير ماهي مي توانند حاوي فلزات سنگين باشند. از اين رو، انتخاب ماهي هاي کوچکتر مانند ساردين، خالمخالي يا آنچوي بهتر است.
کلاژن سازي پوست با گوشت
کلاژن آن چيزي است که سفتي گوشت را موجب مي شود. الياف آن چيزي هستند که جويدن گوشت را دشوار مي کنند. مصرف گوشت گاو، مرغ يا بوقلمون براي تقويت کلاژن سازي و دريافت آن توصيه مي شود.
کلاژن سازي پوست با عصاره استخوان
عصاره استخوان ماده غذايي سالم و سرشار از کلاژن است. عصاره استخوان بر اساس يک دستورالعمل سنتي از پختن آرام گوشت با استخوان به همراه سبزيجات براي چند ساعت تهيه مي شود که اين روند اجازه خروج مواد مغذي از استخوان را مي دهد.
کلاژن سازي پوست با توت ها
توت ها مانند توت فرنگي، شاه توت، و بلوبري سرشار از ليکوپن licopen هستند. اين آنتي اکسيدان که در سبزيجات قرمز رنگ نيز يافت مي شود، توليد کلاژن را تقويت مي کند.
کلاژن سازي پوست با محصولات لبني
شير و مشتقات آن حاوي مقادير فراوان از پرولين Proline و ليزين Lysine هستند.اين اسيد آمينه ها توليد کلاژن را تقويت مي کنند. با اين وجود، براي جذب اين مواد مغذي، مصرف آنها جدا از وعده هاي غذايي اصلي توصيه مي شود.
کلاژن سازي پوست با چاي
چاي به عنوان يک نوشيدني باستاني فوايد سلامت مختلفي را ارائه مي کند. در اين مورد، محتواي کاتچينCatechin چاي مد نظر قرار مي گيرد. اين ترکيبات آنتي اکسيدان هايي قوي هستند که با راديکال هاي آزاد مبارزه مي کنند و از کاهش سطوح کلاژن به واسطه افزايش سن پيشگيري مي کنند. شما مي توانيد انواع مختلف چاي شامل سياه، قرمز، سبز يا سفيد را مصرف کنيد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کلاژن چيست؟ و آيا واقعا براي پوست، مو و استخوان شما مفيد است؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کلاژن سازي پوست با 7 گزينه خوراکي
منبع : asriran.com