کشف واکسن سرطان توسط دانشمندان
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
چه خبر - واکسن سرطان توسط دانشمندان کشف شد
محققان دانشکده پزشکي دانشگاه استنفورد پيشرفت شگفتانگيزي در درمان سرطان رقم زدهاند. هفته گذشته، محققان خلاصهاي از يافتههاي خود را منتشر کردند که نتيجهگيري کرد که استفاده از "دو عامل تحريککننده سيستم ايمني" تقريبا همه موشهاي مبتلا به سرطان تومور(لنفوم) را درمان کرد. 87 مورد از 90 مورد با تزريق اول و 3 مورد ديگر با دومين تزريق واکسن بهبود يافتند.
اکنون محققان آزمايشات انساني را آغاز کردهاند که شامل 15 بيمار مبتلا به لنفوم* با درجه پايين ميباشند. در حالي که سرطان در سه موش عود کرد، تومورها دوباره پس از درمان دوم با استفاده از اين روش از بين رفتند.
* سرطان لنفوم :يک نوع خاص از لنفوم يا سرطان است که با رشد غيرطبيعي سلولها در دستگاه لنفاوي همراه است.
روش درمان، ترکيبي از مولکولهاي ساخته شده است که در حال حاضر در آزمايشات باليني مورد آزمايش قرار ميگيرد تا ايمني آن را تاييد کنند. سيستم ايمني بدن توانايي از بين بردن تومورها را دارد، اما در برابر سرطان، به افزايش قدرت قابل توجهي نياز دارد.
گروهي از محققان دانشگاه استنفورد حدود 20 مولکول و چندين آنتيبادي را روي موشها آزمايش کردند تا ببينند کدامشان، سلولهاي ايمني را فعال ميکنند و به آنها در از بين بردن تومور کمک ميکنند. ظاهرا آنها ترکيبي قوي پيدا کردهاند.
محققان ابتدا با تزريق سلولهاي سرطاني در زير پوست موشها موجب ايجاد تومور شدند. پس از تزريق ترکيبهاي مختلفي از مولکولها بر روي آنها، يک ترکيب، بهترين نتايج را نشان داد.
اين ترکيب شامل "CpG"، يک قطعه از DNA و يک آنتيبادي عليه پروتئين سلول ايمني موسوم به "OX40" است. دکتر رونالد لوي استاد انکولوژي دانشگاه استنفورد گفت: وقتي ما از اين دو عامل استفاده ميکنيم، ميبينيم که تومورها در سراسر بدن از بين ميروند.
طبق گفته وي، مولکولها به طور خودکار تقريبا هيچ تاثيري ندارند. با اين حال، هنگام تزريق در ترکيب، تومورهاي موش در کمتر از 10 روز ناپديد شدند. سپس در کمتر از 20 روز، حتي تومورهايي که تحت تزريق مستقيم مولکولها قرار نگرفته بودند نيز ناپديد شدند.
در موشهايي که دو نوع تومور داشتند، تزريق ترکيب به يکي از تومورها ضمن از بين بردن آن، مانع رشد دومي نيز شد. اين ترکيب همچنين ظهور تومورهاي جديد سينه را متوقف کرد. محققان دريافتند درمان نخستين تومور، باعث جلوگيري از ايجاد تومورهاي آينده شد و عمر حيوانات را افزايش داد.
محققان بر اين باورند که واکسن سرطاني که آنها کشف کردهاند، مقرون به صرفه است، زيرا تنها يک تزريق براي فعال کردن سيستم ايمني بدن عليه همه تومورها کافي است.
در حال حاضر يکي از دو عامل براي آزمايش روي انسان تاييد شده است. عامل ديگر نيز در ساير آزمايشات باليني غيرمرتبط مورد آزمايش قرار گرفته است. اکنون يک آزمايش باليني براي بررسي ميزان اثربخشي درمان دو عامل در 15 نفر مبتلا به لنفوم درجه پايين در حال انجام است.
ميزان موفقيت 97 درصدي در موشهاي آزمايشگاهي، دکتر لوي را متقاعد کرده است که درمان ميتواند براي نابودي بسياري از انواع تومورها موثر باشد. وي گفت: فکر نميکنم واکسن، محدود به نوع تومور باشد و ما ميتوانيم هر نوع توموري را درمان کنيم.
وي اميدوار است که به زودي در عوض جراحي تومور، اين واکسن در افراد مبتلا به سرطان مورد استفاده قرار گيرد.
مبارزه با اين بيماري با پيشرفت در روشهاي تشخيص سرطان و تعداد بيشتري از مطالعات که به دنبال کشف علت سرطان هستند، در حال پيشرفت است. با اين حال، کار بر روي واکسن سرطان ممکن است مهمتر از همه چيز باشد، زيرا اين پتانسيل را دارد که در نهايت جهان را از شر اين بيماري مهلک نجات بخشد.
به اين ترتيب، اگر درمان موفق باشد، ميتواند عود سرطان را محدود کرده و تحت کنترل درآورد.
منبع: isna.ir
-
پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱:۴۷:۴۰ PM
-
۸۷۷ بازدید
-
-
چه خبر