کشف روشي جديد براي کاهش قند خون با مواد خوراکي
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
چه خبر - کشفي جديد براي درمان ديابت نوع 2 با مواد غذايي
مطالعات محققان مرکز ديابت جسلين در آمريکا نشان مي دهد يک نوع اسيد آمينه با تغيير سوخت و ساز انرژي در سلول، منجر به کاهش سطح گلوکز مي شود. اين يافته قدم بزرگي در درمان ديابت نوع 2 است.
اسيدهاي آمينه سنگ بناي مولکولي پروتئين ها هستند. بسياري از مسيرهاي سوخت و ساز در سلول ها توسط اسيدهاي آمينه هدايت مي شوند. مطالعات جديد نشان مي دهد يک نوع اسيد آمينه به نام آلانين، با تغيير سوخت و ساز انرژي در سلول مي تواند منجر به کاهش سطح گلوکز خون شود.
محققان به اين نتيجه رسيده اند که با استفاده از برخي مواد غذايي از جمله اسيدهاي آمينه خاص، مي توان بسياري از مسيرهاي سوخت و ساز سلول را تغيير داد و از اين جهت در کاهش سطح کلوکز نقش داشت.
محققان در تلاشند تا مواد غذايي موثر در فعاليت پروتئيني به نام AMPK را شناسايي کنند. اين پروتئين در سلول هاي سراسر بدن وجود دارد و در مقابله با مواد غذايي خاص يا فعاليت هاي ورزشي فعال مي شود. اين آنزيم منجر به تغييرات مثبتي در سلول ها مي شود و ژن هايي را فعال مي کند که توليد انرژي را بالا مي برند. مهترين نقش اين پروتئين در بيماري هاي مربوط به سوخت و ساز از قبيل ديابت نوع 2 و چاقي است.
در ادامه مطالعات آمده است آلانين با فعال کردن اين آنزيم مي تواند در کنترل و درمان ديابت بسيار مفيد باشد. محققان اميدوارند روزي با استفاده از مواد غذايي قادر به کنترل ميزان قند خون و بيماري ديابت شوند.
ديابت به علت ناتواني بدن در توليد يا مصرف انسولين به وجود مي آيد. انسولين ماده اي است که توسط لوزالمعده توليد مي شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظيم ترين منبع انرژي بدن است. قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگان هاي بدن تاثير مي گذارد و منجر به بيماري هاي قلبي، سکته مغزي، نارسايي کليه، نابينايي، ناتواني جنسي و عفونت هاي منتهي به نقص عضو مي شود.
در حال حاضر بيش از 422 ميليون نفر در سراسر جهان گرفتار ديابت هستند و اين آمار در 20 سال آينده، به بيش از 2 برابر افزايش خواهد يافت.
نتايج اين مطالعه در نشريه Molecular Metabolism منتشر شده است.
بيشتر بدانيد : آيا اگر در زمان استرس قند خون مان بالا مي رود، دچار ديابت هستيم؟
بيشتر بدانيد : آزمايش قند خون و اشتباهات رايجي که انجام مي دهيد
بيشتر بدانيد : کاهش قند خون با يک تغيير کوچک در صبحانه
منبع: irna.ir
-
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲:۰۵:۳۰ PM
-
۸۸۳ بازدید
-
-
چه خبر