تشخيص زردي نوزاد در 10 دقيقه با نانو حسگرهاي جديد
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
چه خبر - روش تشخيص زردي نوزاد در 10 دقيقه فقط با 2 قطره خون
محققان پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران در فاز نيمهصنعتي به فناوري ساخت نانو کيتهايي دست يافتند که به گفته آنها با استفاده از آن ميتوان با چند قطره خون نوزادان در کمتر از 10 دقيقه بيماري زردي نوزادان را تشخيص داد.
راضيه طباطبايي، دانشجوي دکتري شيمي تجزيه پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران و مجري طرح با اشاره به طراحي و ساخت نانو حسگرهاي تشخيص طبي گفت: اين نانو حسگر به منظور تشخيص بيماريهاي زردي، هپاتيت و اختلالات کبدي طراحي شده است.
وي يکي از اصليترين نگرانيهاي والدين در نخستين روزهاي تولد نوزاد را خطر ابتلا به بيماري زردي دانست و خاطر نشان کرد: بيش از 60 درصد از نوزادان در نخستين روزهاي تولد به اين عارضه مبتلا ميشوند که دليل بروز اين بيماري در نوزادان افزايش غلظت "بيليروبين" در خون آنها است.
بيشتر بدانيد : روش هاي سنتي و مدرن براي درمان زردي نوزاد
طباطبايي با تاکيد بر اينکه تشخيص سريع و به موقع اين بيماري، اولين گام در مسير درمان اين بيماري به شمار ميرود، اظهار کرد: در حال حاضر تشخيص اين بيماري از طريق آزمايشگاههاي تشخيص طبي و يا از طريق حسگرهاي پوستي که از دقت و صحت کافي برخوردار نيستند، انجام ميشود.
نوزادان مبتلا مورد تست خون قرار ميگيرند که علاوه بر آنکه مقادير زيادي خون از آنها دريافت ميشود، نوزادان مورد آزار و اذيت قرار خواهند گرفت؛ از اين رو در اين مطالعات راهکاري براي رفع اين چالش ارائه کرديم.
اين محقق خاطر نشان کرد: در اين مطالعات با استفاده از کيتي که طراحي کرديم، ميتوان ميزان "بيليروبين" موجود در سرم خون نوزادان را تنها با 2 تا 3 قطره خون اندازهگيري کرد.
وي فناوري مورد استفاده در اين کيت را شيمي سبز دانست و ادامه داد: در توليد اين محصول هيچ ماده شيميايي به کار نرفته و کاملا شيمي سبز است.
به گفته اين محقق، اين کيت در کمتر از 10 دقيقه با استفاده از تلفن همراه قادر به تشخيص بيماري زردي نوزادان و نارساييهاي کبدي است.
مجري طرح با اشاره به عملکرد اين کيت تشخيصي گفت: اين کيت تشخيصي مبتني بر تلفن همراه طراحي شده و بسيار ارزان، قابل حمل و سريع بوده و در ساخت پلتفرمهاي ميکروسيالي حسگري آن به طور کامل از ترکيبات غير سمي و دوستدار محيط زيست استفاده شده است.
نانوحسگر طراحي شده همچنين به دليل سهولت استفاده و عدم نياز به تجهيزات پيچيده، کاربر پسند بوده و ميتوان به راحتي از آن به منظور تشخيص بيماريهاي زردي، هپاتيت و نارساييهاي کبدي در آزمايشگاههاي تشخيص طبي و همچنين منازل استفاده کرد.
وي با تاکيد بر اينکه با استفاده از نرمافزارهاي تخصصي ميتوان سطح و ميزان بيماري زردي نوزادان را محاسبه کرد، يادآور شد: روش تشخيص اين کيت مبتني بر فرآيندهاي نوري است.
طباطبايي با بيان اينکه اين محصول در فاز نيمهصنعتي توليد شده است، افزود: اين محصول در صورت تأمين سرمايه و پشتيباني مالي ميتواند وارد فاز صنعتي شود.
اين طرح که در برنامه تجاريسازي فناوري نانو (نانومچ) پذيرفته شده است، توسط دکتر حامد گلمحمدي قانع، عضو هيات علمي و مدير گروه تحقيقاتي بيوپلتفرمهاي نانوحسگر، راضيه طباطبايي، دانشجوي دکتراي شيمي تجزيه و دکتر سيد حميد احمدي عضو هيات علمي و مدير قطب محيط زيست پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران اجرايي شده است.
بيشتر بدانيد : زردي نوزاد خطرناک است؟
بيشتر بدانيد : آنچه بايد درباره زردي نوزادان بدانيد
منبع :isna.ir
-
شنبه ۱ دي ۱۳۹۷ - ۶:۵۶:۲۰ PM
-
۷۸۰ بازدید
-
-
چه خبر