ارتباط ميان ماه تولد و خطر بيماري در طول سالهاي زندگي !
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
چه خبر - امکان ارتباط ميان ماه تولد و بيماريها
يکي از جنبههاي شگفتانگيز زندگي در عصر ابرداده، توانايي دانشمندان در کشف الگوهاي جديد و کشف نشده است. تيمي از دانشگاه کلمبيا، دادههاي مربوط به سلامتي بيش از 10 ميليون نفر را در کشورهاي گوناگون بررسي کردند و ارتباطاتي را ميان خطر بيماري در طول زندگي و ماه تولد يافتند.
محققان بسياري با ارتباط ميان ماه تولد و خطر بيماري در طول سالهاي زندگي برخورد داشتهاند. هدف حقيقي اين پژوهش، درک ريشهاي عوامل فصلي و محيطي است که ميتوانند در طول دوره بارداري مادر، بر آمادگي دائمالعمر فرزند براي بيماريهاي خاص موثر باشند.
در دانشگاه کلمبيا گروهي با بررسي بسيار دقيق حجم بسياري از اطلاعات و قدرت محاسبه قرن 21 به اين مشکل پرداختهاند.
در ادامه پژوهشي که در سال 2015 با تمرکز بر دو ميليون نفر در شهر نيويورک انجام شد، اين پژوهش جديد، تاريخچه سلامتي 10.5 ميليون نفر را از پنج اقليم گوناگون در آمريکا، تايوان و کرهجنوبي بررسي کرد.
يکي از نتيجهگيريهاي کليدي در اين پژوهش، رابطه ميان سطوح پايين نور خورشيد در آخرين مراحل بارداري و افزايش خطر ابتلاي دائمالعمر به ديابت نوع دو بود. بنابراين، نوزادان متولد شده بين ماههاي دسامبر تا مارس در شهر نيويورک، بيشتر در معرض خطر رشد ديابت نوع 2 ناشي از سطوح پايين نور در اين شهر طي ماههاي بسيار سرد زمستان بودهاند.
بخش ديگري از ارتباطات در يک فاصله زماني مشخص، در محلهاي گوناگون به خاطر عوامل محيطي، تفاوت داشتند. دانشمندان، ارتباط محکمي ميان قرار داشتن در معرض مونوکسيد کربن در اولين سه ماه زندگي و خطر رشد اختلال افسردگي پيدا کردند. حداکثر ميزان مونوکسيد کربن در يک سال، در هر منطقه متفاوت بود اما در همه موارد ارتباطي در ميان مجموعه دادهها وجود داشت.
نيکلاس تاتونتي Nicholas Tatonetti، محقق ارشد اين تحقيقات ميگويد: در اصل از اين دادهها براي اتصال نقاط گوناگون به يکديگر استفاده ميشود و با واضحسازي اين اتصالات، امکان يافتن راههاي جديدي مثل پيشنهاد دوزهاي فصلي براي برخي مکملهاي پيش از تولد براي پيشگيري از بيماري وجود دارد.
محققان اين مطالعه اعلام کردهاند اگرچه اين موضوع، تاکيدي بر اهميت بنيادين تاثير وضعيت سلامت والدين بر سلامتي دائمالعمر فرزندان است، اما هدف اين تحقيق، ترساندن والديني که در انتظار فرزند هستند، نيست.
اين پژوهش در مجله انجمن اطلاعرساني پزشکي آمريکا منتشر شده است.
منبع:isna.ir
-
سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۹:۵۸:۲۰ AM
-
۷۸۳ بازدید
-
-
چه خبر