عوارض رانندگي با خستگي و خواب آلودگي براي مغز چيست؟
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
چه خبر - بلايي که رانندگي در خستگي سر مغزتان مي آورد
کارشناسان در جديدترين پژوهشهاي خود دريافتند رانندگي در زماني که احساس خستگي و خواب آلودگي ميکنيد براي سلامت مغز خطرناک است و افزون بر احتمال بروز تصادف و حادثههاي ناگوار ميتواند سلولهاي مغزي را نيز نابود کند.
براساس پژوهشها در زمان خستگي ارتباط دقيق بين سلولهاي عصبي مغز و نورونها به خوبي برقرار نميشود و به همين دليل امکان بروز خطا و تصميم گيري اشتباه وجود دارد.کارشناسان به ويژه قطع شدن ارتباط بين نورونهاي مغزي را در افراد شب کار و آن دسته از افراد که خواب منظم ندارند و تا دير وقت به کار ميپردازند شناسايي کرده اند.
اين يافتهها حاصل پژوهش دانشمندان دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس آمريکا برروي 12 فرد داوطلب بوده است.کارشناسان همچنين در پژوهشي همسو دريافتند گرسنگي نيز به مغز آسيب ميرساند و سبب از بين رفتن سلولهاي مغزي و قطع ارتباط سلولهاي عصبي با همديگر ميشود.
در زمان خستگي واکنش مغز به محرکهاي خارجي کندتر از حد معمول ميشود و نورونها به آهستگي پيامهاي عصبي را منتقل ميکنند به همين دليل بروز اتفاق هايي، چون تصادف، سقوط، از دست دادن تعادل، ناتواني در حل مساله و کاهش تمرکز رخ ميدهد.
برهمين اساس کارشناسان به افراد توصيه ميکنند در طول شبانه روز به اندازه کافي استراحت کنند. ميزان خواب کافي براي حفظ سلامت بدنبين 7 الي 8 ساعت است. همچنين چرت زدن کوتاه در حدود 20 دقيقه در روز نيز ميتواند سبب افزايش چشمگير تمرکز و رفع خستگي در افراد شود.
اگر مجبور به بيدارماندن در شب براي رانندگي يا انجام کار هستيددر بازههاي زماني معين اندکي استراحت کنيد و با تقسيم کار مانع از صدمه ديدن سلولهاي مغزتان شويد.
آسيب ديدن سلولهاي مغزي در دراز مدت سبب ابتلاي افراد به بيماري هايي، چون صرع، دمانس و حتي آلزايمر ميشود.از جمله ديگر بيماريهاي ناشي از کم خوابي و بد خوابي ميتوان افسردگي، چاقي، ديابت، حمله قلبي و سکته مغزي را نام برد.
منبع:yjc.ir
-
شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۸:۱۱ AM
-
۱۱۳۱ بازدید
-
-
چه خبر