رژيم غذايي «بد» پنجمين عامل مرگ و مير در جهان است
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
چه خبر - مراقب رژيم هاي غذايي بد باشيد
در سال 2016، بيش از 1.6 ميليون نفر در کشورهاي فقير به دليل اسهال ناشي از آب و غذاي آلوده جان شان را از دست داده اند، در حاليکه 2.4 ميليون نفر ديگر به دليل عفونت هاي ريوي که عمدتا قابل پيشگيري يا درمان هستند، تسليم مرگ شده اند.
دو ميليون مادر و نوزاد هم به علت عوارض زايمان درگذشتند که مراقبت هاي اوليه سلامت مي تواند تا حد زيادي از وقوع آنها پيشگيري نمايد.
ايدز و بيماري سل هر کدام جان بيش از يک ميليون نفر را گرفته اند، در حاليکه طبق گزارش محققان مالاريا جان بيش از 700 هزار نفر را گرفته است.
طبق گزارش محققان، در سال 2016 در حدود 55 ميليون نفر فوت کرده اند، در حاليکه 129 نوزاد متولد شده است. اميد به زندگي در جهان براي زنان 75.3 سال و براي مردان حدود 70 سال گزارش شده است.
طبق گزارشات، حدود سه چهارم تمام مرگ ها در سال 2016 به خاطر بيماري هاي غيرعفوني يعني بيماري قلبي بوده که بزرگ ترين قاتل جمعيت جهان با 9.5 ميليون مرگ بوده است. اين رقم نسبت به دهه گذشته حدود 20 درصد افزايش داشته است.
به همين ترتيب مرگ ناشي از بيماري هاي سبک زندگي يعني ديابت نسبت به دهه گذشته 30 درصد افزايش داشته و 1.4 ميليون نفر بوده است.
سرطان، و در راس آنها سرطان ريه، هم نسبت به سال 2006، 17 درصد افزايش داشت و 9 ميليون نفر به دليل ابتلا به سرطان در سال 2016 جان خود را از دست داده اند.
دخانيات موجب مرگ 7.1 ميليون نفر در سال 2016 شده است.
مطالعات نشان مي دهد پنجمين عامل مرگ و مير اين فهرست مربوط به تغذيه نامناسب و ناسالم در کشورهاي ثروتمندتر بوده است که با يک مرگ به ازاي هر پنج مرگ در جهان مرتبط است.
به گفته محققان، در بين تمام انواع سوءتغذيه ها، عادات غذايي نامناسب، بخصوص مصرف کم غذاهاي سالم، فاکتور پرخطر اصلي مرتبط با مرگ و مير است.
منبع: mehrnews.com
-
دوشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۶:۳۷ AM
-
۵۷۰ بازدید
-
-
چه خبر