بزرگنمايي:
چه خبر - از ذبح دام در منزل جدا خودداري کنيد
کريم اميري معاون دفتر مبارزه و مديريت بيماريهاي دامي سازمان دامپزشکي، با بيان اينکه بيماري تب کريمه کنگو بيماري بومي در کشور است، گفت: بومي بودن اين بيماري در کشور مشکل بزرگي است و هرساله با گرم شدن هوا و افزايش فعاليت کنهها اين بيماري شدت پيدا ميکند.
ايشان در خصوص وضعيت بيماري تب کريمه کنگو در کشور و اقدامات صورت گرفته از سوي سازمان دامپزشکي گفت: وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکي در رابطه با جلوگيري از شيوع اين بيماري در کشور ارتباط نزديکي باهم دارند، به طوري که در مواردي که موارد انتقال اين بيماري به انسان گزارش ميشود سازمان دامپزشکي کار خود را آغاز ميکند. در محلهاي گزارش شده از انتقال اين بيماري به دليل اينکه کنهها ناقل بيماري هستند در شعاع وسيعي سم پاشي انجام ميشود تا بيماري شيوع پيدا نکند.
معاون دفتر مبارزه و مديريت بيماريهاي دامي سازمان دامپزشکي با بيان اينکه آموزش افراد يکي از اقدامات مهم در برابر جلوگيري از شيوع اين بيماري محسوب ميشود، خاطرنشان کرد: در روستاها و نقاطي که انتقال بيماري صورت گرفته سعي بر اين شده که آموزش به افراد گسترش پيدا کند و اين آموزشها حتي در پرسنل کشتارگاهها نيز صورت ميگيرد.
تب کريمه کنگو بيماري بومي در کشور است که هيچ علائم باليني در دام ندارد، اما ويروس آن ميتواند توسط کنهها يا تماس مستقيم با دام، به انسان منتقل و هرساله با شروع فصل گرما و افزايش فعاليت کنهها شدت پيدا ميکند. اين بيماري بيشتر در استانهاي اصفهان، فارس، خراسان رضوي، هرمزگان و کرمانشاه گزارش شده و به گفته وزارت بهداشت در کل استانها 5 مورد فوتي بوده و 80 مورد ابتلا به اين بيماري در افراد گزارش شده که طبق اقدامات و درمانهاي انجام شده، مداوا شده اند. خوشبختانه در کشور با اينکه تعداد مبتلايان به اين بيماري رقم بالايي بوده، اقدامات درماني سريع انجام شده است و تعداد فوتيها نسبت به مبتلايان رقم بالايي نبوده است.
اميري با هشدار به اينکه مردم ذبح دام را در مراکز مجاز انجام دهند، تصريح کرد: با نزديک شدن به عيد قربان و افزايش کشتار دام، مردم بايد براي حفظ سلامت خود دام را در مراکز مجاز ذبح کنند، چون کشتار دام در منزل از جمله اقدامات پرخطر در شيوع اين بيماري محسوب ميشود. مردم در صورت کشتار دام در مراکز مجاز نيز بايد بعد از 24 ساعت لاشه را تحويل بگيرند، تا خطري سلامت افراد را تهديد نکند.
مردم جگر خام نخورند
معاون دفتر مبارزه و مديريت بيماريهاي دامي سازمان دامپزشکي، در ادامه خاطرنشان کرد: پختن گوشت، بيماي را از بين ميبرد و مردم از مصرف جگر خام به طور جدي پيشگيري کنند و براي پخت و آماده کردن جگر حتما از دستکش استفاده کنند، چون بيماري در جگر زمان بيشتري باقي ميماند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم تب کريمه کنگو و نحوه پيشگيري از تب کريمه
منبع:mizanonline.ir