آخرین اخبار

سيگارهاي با تار tar کمتر سالم تر هستند؟ اخبار پزشکي

سيگارهاي با تار tar کمتر سالم تر هستند؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - فيلترهاي موجود در کاغذ سيگار خطر ابتلا به سرطان ريه را افزايش مي دهند

(بخش سلامت رويترز Reuters) محققان مي گويند که فيلترهاي موجود در کاغذ سيگار Cigarette filters، که چندين سال قبل براي کاهش ميزان استنشاق تار tar (ماده تيره رنگ و قير مانند درون سيگار) سيگار توسط افراد سيگاري و همچنين کاهش و تغيير در ديگر مواد مضر موجود در سيگار بوجود آمد، به طريقي سبب افزايش خطر ابتلا به سرطان ريه مي شود.

نويسندگان اين تحقيق مجددا روي تغييرات نرخ/ميزان سرطان ريه و تغييرات روي انواع سرطان ريه که شايع هستند تحقيق کردند. نويسندگان مطالعه دليل آوردند که روزنه هاي کوچک تهويه که تقريبا در تمام کاغذهاي سيگارهايي که امروزه به فروش مي رسند وجود دارند يک خطر جديد براي سلامتي محسوب مي شوند.

دکتر پيتر دي شيلد Peter D. Shields از مرکز پزشکي وکسندر Wexner دانشگاه ايالتي اوهايو: " طراحي فيلترهاي موجود در کاغذ سيگار که داراي تهويه هستند باعث مي شود که سيگار حتي خطرناک تر شود، زيرا اين حفره ها مي توانند تغييراتي در نحوه سوختن توتون بوجود آورند و باعث مي شوند که سيگاري ها چون فکر مي کنند اين دود سيگار تصفيه شده و ايمن تر است دود بيشتري استنشاق کنند. "

وي افزود: " اين موضوع در مورد تمام سيگارها صدق مي کند، چون تقريبا تمام سيگارهايي که به فروش مي رسند اين حفره ها را دارند نه فقط آن هايي که با اسم سبک lights يا فوق سبک ultra-lights به فروش مي رسند. "

فيلترهاي موجود در کاغذ سيگار خطر ابتلا به سرطان ريه را افزايش مي دهندفيلترهاي موجود در کاغذ سيگار خطر ابتلا به سرطان ريه را افزايش مي دهند

نرخ آدنوکارسينوماي adenocarcinoma (تومور بخيم در بافت) ريه، سرطان ريه که اغلب به دليل سيگار کشيدن ايجاد مي شود، به بيش از 4 برابر در مردان و 8 برابر در زنان به دليل تغييرات در طراحي و در ترکيب سيگارها از دهه 1950 افزايش يافت.

شيلد و تيمش گزارش شواهدي درباره ارتباط بين تهويه فيلترهاي موجود در کاغذ سيگار با نرخ افزايش سرطان ريه را در مجله National Cancer Institute منتشر کرد.

تهويه فيلترهاي موجود در کاغذ سيگار، مقدار تار tar موجود در دود سيگار را هنگام تست توسط ماشين هاي سيگار سازي، کاهش مي دهد. اما افزايش تهويه و کندتر کردن سوختن تنباکو در نتيجه سبب پک زدن بيشتر به سيگار و سميت بيشتر مواد سرطان زايي شد که افراد سيگاري در معرض استنشاق آن قرار مي گيرند.

به گفته شيلدز: " استفاده از حفره هاي تهويه فقط ميزان دود سيگار در ماشين سيگار سازي را کاهش مي دهد. ماشين ها هيچ ارتباطي با اثرات واقعي روي انسان ندارند. حفره هاي تهويه در واقع فقط باعث مي شوند که فرد در معرض دود و عوامل سرطان زاي بيشتري قرار بگيرد. "

تيم شيلد مي نويسد، به دليل ادعاي درج شده روي پاکت سيگار که مي گويد "با تار Tar کمتر"، سيگاري ها اين باور دروغ را اين طور معنا مي کنند که "سيگاري که تار tar کمتري دارد، سيگار سالم تري است." که اين اعتقاد کاملا اشتباه است.

افزايش فيلتر تهويه همچنين منجر به ايجاد اندازه کوچکتر ذرات مي شود، که اين امر اجازه مي دهد دود بيشتري به بخش هاي آسيب پذير ريه برسد.

علاوه بر اين، حتي اگر اندازه تار tar و نيکوتين با اندازه گيري دستگاه در طول زمان کاهش يافته باشد، هيچ تغير قابل توجهي در مصرف روزانه نيکوتين در بين افراد سيگاري در طي 25 سال گذشته مشاهده نشده است.

" شواهد نشان مي دهد که اغلب سيگارهاي مدرن بيشتر براي سرطان ريه خطرناک هستند. دلايلي وجود دارد که علاوه بر حفره هاي تهويه، دلايل ديگري هم در ابتلا به سرطان دخيل هستند ولي دليل نمي شود که اين عامل را ناديده بگيريم. "طراحي سيگارها مي تواند وبايد براي همه دلايل موجود تنظيم شوند تا بتوانيم تمامي احتمالات را در نظر بگيريم.

اين حفره ها هيچ مزيني براي سلامت ندارند و به بهداشت خدمت نمي کنند و ميزان تار tar کمتري به مردم تحويل نمي دهند. بنابراين با وجود آسيب بالقوه اي که دارند سازمان ملي غذا و دارو FDA مي تواند وارد عمل شود حتي با وجود کامل نبودن شواهد علمي در اين مورد. سازمان غذا و دارو مي تواند توليدکنندگان سيگار را مجبور به توليد فيلترهايي بدون حفره در کاغذ سيگار نمايد. اين کار راحت است و بعضي برند ها در حال حاضر به اين سمت حرکت کرده اند.

به گفته شيلد: واضح است که فيلتر داشتن سيگار سالم تر است. اين مطالعه دربار حفره هايي است که در اين فيلتر ها قرار مي دهند. ما نمي گوييم که فيلتر ها را حذف کنيد، فقط مي خواهيم با حذف اين حفره ها طراحي آن ها را تغيير دهيد.

تيم تحقيقاتي مي گويد: سازمان غذا و دارو در حال حاضر داراي اختيارات لازم براي حذف تهويه فيلتر است، چرا که اين تهويه ها هيچ فايده اي براي سلامت عمومي ندارند و فقط يک قول دروغين براي کاهش خطرات هستند.

اين اقدام سازمان غذا و دارو براي ممنوعيت تهويه فيلتر از لحاظ علمي توجيه شده و با مسئوليت آن ها براي بهبود عملکرد سلامت عمومي در يک راستا قرار دارد.شواهد جمع آوري شده توسط تيم شيلد به اندازه کافي براي واکنش سازمان غذا و دارو محکم است.




منبع: سيمرغ




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

يک دليل ديگر براي اين که غذاي مانده نخوريد

زمان انجام حجامت و فوايد حجامت

براي حفظ سلامت در سفر چه کنيم؟ قبل از مسافرت بخوانيد

کمبود اين ويتامين=عصبانيت و پرخاشگري

آب چاق مي کند يا لاغر؟

اسپري بيني ضد افسردگي توليد شد

استفاده از ذرت دام در چيپس و پفک چه خطري دارد؟

اقدامات لازم در زمان سوختگي چهارشنبه سوري

علت ايجاد طعم تلخ در دهان چيست؟

کمبود ويتامين D و بيماري آسم چه ارتباطي با هم دارند؟

قرص آهن چاق مي کند؟قرص آهن معادل چقدر خوراکي است؟

آيا صداي يک ترقه مي تواند باعث کاهش شنوايي شود ؟

سه خوراکي موثر در کاهش قندخون

عوارض عمل بيني و بوتاکس را بدانيد و بعد تصميم بگيريد

آيا باکتري هاي کاهو خطرناک هستند؟ روش صحيح شستن کاهو

کاهش فشار خون با ورزش

ارتباط عود مجدد ام اس با آلرژي غذايي

چه آزمايش هايي را ناشتا مي گيرند؟

باورهاي غلط راجع به سرماخوردگي:ليمو شيرين،شلغم،سوپ بخوريد و ...

نکته بهداشتي روز: تورم گره‌هاي لنفاوي

دو خوراکي مفيد جهت اسهال کودکان

اگر عصرها حمام مي رويد حتما اين مطلب را بخوانيد

موثرترين واکسن آنفلوانزا کدام است؟

ابداع روشي براي پيشگيري از عفونت زخم با پروبيوتيک ها

ويروس هپاتيت A تا چند وقت زنده مي ماند؟ + راههاي انتقال هپاتيت A

کبد چرب نوعي هپاتيت غيرويروسي + وضعيت هپاتيت در ايران

قابليت سرطان کشي در بدن انسان

اگر فشار خون داريد در هواي سرد خيلي بيشتر مراقب باشيد

چرا کامران تفتي دچار حمله قلبي شد؟ در زمان حمله قلبي چه بايد کرد؟

چرا برخي مبتلايان به ديابت نابينا مي شوند؟

بوسيدن راه انتقال خطرناک ترين ويروس ها، لطفا بچه ها را نبوسيد!

تشخيص زردي نوزاد در 10 دقيقه با نانو حسگرهاي جديد

دردي که با مسکن درمان نمي شود، چه زماني خطرناک است؟

ميزان ابتلا به ايدز افزايش يافته يا کاهش؟

آيا تبليغ درمان قطعي ديابت در ماهواره واقعيت دارد؟

توصيه هاي وزارت بهداشت به کساني که حيوان خانگي دارند

آيا کم کاري تيروئيد و پرکاري تيروئيد با سرطان ارتباطي دارند؟

اگر مي خواهيد چشم هايتان را ليزيک کنيد، حتما اين مطلب را بخوانيد

اگر مبتلا به کم خوني هستيد، بيشتر مراقب آلودگي هوا باشيد!

خطر مرگ در کمين افرادي که زياد مي خوابند

آيا دخترزا بودن يا پسرزا بودن بعضي خانم ها واقعيت دارد؟

راههاي پيشگيري ازمبتلا شدن به کمردرد

ورزش علائم يائسگي را کاهش مي دهد

پيش بيني بيماري هاي قلبي از کودکي امکان پذير شد

مهار سلول هاي سرطاني با قرص زعفران

درمان شنوايي با يک راهکار جديد

شراب دست ساز چگونه باعث مرگ و نابينايي مي شود؟

کشف روشي جديد براي کاهش قند خون با مواد خوراکي

افزايش طول عمر با 5 عادت ساده

توصيه هاي وزارت بهداشت به دانش آموزان در سال تحصيلي جديد