ابداع روشي براي پيشگيري از عفونت زخم با پروبيوتيک ها
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
چه خبر - يافتن روشي براي پيشگيري از عفونت زخم هاي بار
در اين روش محققان باکتري هاي پروبيوتيک را با استفاده از يک لايه محافظ به نام آلژينات کپسوله مي کنند. اين لايه محافظ کاملا زيست سازگار است و پروبيوتيک ها را از حمله آنتي بيوتيک ها در امان نگاه مي دارد.
يک خانواده خاص از باکتري ها، پروبيوتيک (Probiotics) نام دارند. اين باکتري ها در حين فرآيند هضم زنده مي مانند و براي سلامتي بسيار مفيد هستند. از بين مواد غذايي شناخته شده، ماست حاوي بيشترين مقدار پروبيوتيک است. سيب، موز، توت، کشمش، انواع سبزي، پياز، سير، تره فرنگي، عدس، نخود، لوبيا، ذرت، بادام، عسل و چاي سبز نيز حاوي اين باکتري هستند.
در حال حاضر بسياري از باکتري ها در مقابل آنتي بيوتيک مقاوم هستند، مطالعات نشان مي دهد با فرستادن پروبيوتيک ها به اين باکتري هاي بيماري زا مي توان از عفونت جلوگيري کرد؛ چرا که برخي از باکتري ها، از جمله باکتري هاي پروبيوتيک، با ترشح پپتيدهاي ضد ميکروبي، عفونت و انواع پاتوژن هاي بيماري زا را از بين مي برند.
ترکيب پروبيوتيک ها با آنتي بيوتيک، راهکار مناسبي براي جلوگيري از عفونت زخم هاي مزمن است. در مطالعات قبلي، باکتري هاي پروبيوتيک در درمان زخم هاي ناشي از سوختگي موفقيت آميز گزارش شده است.
استفاده از آلژينات راهکار مناسبي براي جلوگيري از کاهش اثر باکتري هاي پروبيوتيک است و در حال حاضر از اين ماده در پانسمان زخم استفاده مي شود.
محققان اميدوارند بتوان از اين روش براي درمان انواع زخم و جلوگيري از عفونت زخم هاي باز استفاده کرد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Advanced Materials منتشر شده است.
بيشتر بدانيد : کدام زخم ها به ضد عفوني نياز دارند؟
بيشتر بدانيد : يک زخم را چه طور بايد درمان کرد تا جاي آن بهتر و سريعتر خوب شود؟
بيشتر بدانيد : زخم را چطور ببنديم و خونريزي را بند آوريم؟
منبع :irna.ir
-
شنبه ۱ دي ۱۳۹۷ - ۶:۵۷:۲۳ PM
-
۷۵۰ بازدید
-
-
چه خبر