مصرف ريتالين براي شب امتحان خوب است؟
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
چه خبر - مصرف ريتالين در شب امتحان
مشاهدات ميداني ما نشان ميدهد تهيه قرصي چون ريتالين براي دانش آموزان سخت نيست و عليرغم محدوديتهايي که در داروخانهها مبني بر عدم ارائه دارو بدون دفترچه و تجويز پزشک وجود دارد باز هم برخي دانش آموزان به عنوان سرگروه اقدام به تهيه اين قرصها کرده و آن را با قيمت هاي متفاوتي از هفت تا 15 هزار تومان به دانش آموزان ديگر ميفروشند؛ به نظر ميرسد عليرغم تلاشهاي صورت گرفته هنوز ضعفهاي نظارتي در حوزه توزيع دارو و کنترل بازار سياه فروش قرصهايي چون ريتالين و ترامادول پابرجاست؛ هرچند در اين ميان جاي خالي اطلاع رساني و آگاهيدهي به خانوادهها و دانش آموزان نيز به شدت احساس ميشود.
نادر منصورکيايي، مديرکل دفتر مراقبت در برابر آسيبهاي اجتماعي نسبت به سوء مصرف داروها در کودکان و نوجوانان و تبعات زيانبار آن به خانوادهها هشدار داد. بر اساس گزارش سامانه پايش و مديريت آسيبهاي اجتماعي دانش آموزان، يکي از رفتارهاي پرخطر در اين قشر، گرايش به مصرف داروهايي چون ريتالين و ترامادول است.
گرايش به اين داروها، سه دليل شايع دارد؛ اول در زمان امتحانات و کنکور و با هدف تمرکز، آرامش و تقويت حافظه،دوم به عنوان راهکاري براي رهايي از اختلالهاي مرتبط با بهداشت روان مانند اضطراب، افسردگي، نقص توجه و سوم به عنوان يک رفتار مخاطره آميز که در واقع همراه با ساير رفتارها و موقعيتهاي مخاطره آميز، استفاده شده و روي ميدهد.
اگرچه خانوادهها در همه زمانها و موقعيتها بايد نسبت به گرايش فرزندان به اين داروها، حساس و مراقب باشند، اما در عين حال توصيه ميشود که در فصل امتحانات و کنکور، مراقبت بيشتري داشته باشند. شواهد نشان ميدهد متاسفانه از اين داروها و قرص ها، در مواردي براي سوء مصرف و به عنوان يکي از ابزارهاي آسيب به خود، توسط کودکان و نوجوانان استفاده شده است.
آيا ريتالين اعتيادآور است؟
ريتالين، جزو داروهايي است که بايد با تجويز پزشک و روانپزشک مصرف شود، چون در صورت عدم رعايت دوز مصرف و در صورت استمرار مصرف خودسرانه، موجب وابستگي شده و عوارض زيانباري دارد.
حتي آن دسته از کودکان و نوجواناني که ناگزير به مصرف هستند، بايد با نظارت پزشک مصرف کنند و از مصرف خودسرانه، پرهيز کنند. بنابراين آنچه موجب نگراني است سوء مصرف ريتالين و استفاده نادرست و بدون تجويز پزشک و روانپزشک است که لازم است خانوادهها در اين زمينه دقت کنند.
دانشآموزان داراي اختلال مصرف مواد شامل انواع داروها و مواد، مطابق برنامهاي مشترک با وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي کشور و با محوريت ستاد مبارزه با موادمخدر شناسايي شده و جهت دريافت خدمات درمان و مددکاري ارجاع مي شوند. اين برنامه در سال تحصيلي 97-1396 نيز اجرا شده است و آيين نامه مربوط به آن با توجه به گذشت چهار سال از اجرا بتازگي توسط کارگروه مشترک ستاد مبارزه با موادمخدر، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، سازمان بهزيستي کشور و قوه قضائيه بازنگري شده است که پس از نهايي شدن فاز جديد آن از مهر ماه 1397 در مدارس کشور اجرا خواهد شد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : عوارض قرص ريتالين و هر آنچه بايد در مورد ريتالين بدانيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ريتالين را چقدر مي شناسيد؟
منبع : isna.ir
-
پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷:۲۹ AM
-
۹۵۰ بازدید
-
-
چه خبر