چاي مرغوب و اصل را با اين نکات تشخيص دهيد
خانه و دکوراسيون
بزرگنمايي:
چه خبر - چاي مرغوب را چگونه تشخيص دهيم؟
چاي از جمله نوشيدني هايي است که در کشور ما طرفداران بسياري دارد، اما اينکه چه نوع چايي مصرف مي کنيم خيلي مهم است. به گفته رئيس سازمان چاي ايران ، چاي ايراني تنها چاي ارگانيک جهان است.
اکثر چاي هاي ايراني عاري از مواد شيميايي توليد مي شوند و محصولي ارگانيک و بدون سم و ضرر مي باشند اما در عوض چاي هاي خارجي با اضافه کردن مواد اسانس دار و شيميايي توانسته اند جاي خود را در بازار داخل ايران باز کنند وباعث شود روز به روز از توليد و صادرات چاي ايراني کاسته شود.
رييس سازمان چاي که به گفته خودش تا به حال چاي خارجي نخورده و آن ها را بيشتر عطر و رنگ مي داند تا چاي، نشانه هاي زيادي براي انتخاب چاي مرغوب ايراني عنوان مي کند و مي گويد مردم بايد انتظار طبيعي از چاي ايراني داشته باشند، چراکه چاي ايراني ارگانيک ترين چاي دنياست.
محمد ولي روزبهان اظهارات جالبي درباره وضعيت چاي خارجي و ايراني مطرح کرد و نشانه هاي زيادي براي چگونگي انتخاب چاي طبيعي و سالم اعم از عطر، رنگ، شکل ظاهري و... برشمرد که مردم بايد به آن توجه کنند.
وي معتقد است که در انتخاب مواد غذايي مانند چاي بايد ابتدا به فکر سلامت آن بود، چرا که بسياري از مواد غذايي از جمله چاي که در کشور وجود دارد سالم و طبيعي نيست و با توجه به اين که اکثر مردم در مورد چاي اطلاعات کافي ندارند و نمي توانند چاي مرغوب را از نامرغوب تشخيص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه مي کنند که اين دو عامل به راحتي مي تواند به اين محصول اضافه شود و قابل تقلب است.
رييس سازمان چاي مي گويد انتظار عطر و رنگ زياد از چاي که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملا غيرطبيعي و غيرمنطقي است. مردم ايران انتظار واقعي از چاي ايراني داشته باشند. چاي خوب و کيفي رنگ و طعم طبيعي دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمي شود.
به گفته روزبهان نمي توان از يک قاشق چاي خشک طبيعي و سالم انتظار رنگ دادن به شش ليوان چاي را داشت، چرا که يک قاشق چاي خشک بايد يک ليوان چاي دهد.
به اعتقاد وي شايد نتوان از طريق رنگ، چاي کيفي و مرغوب را از چاي نامرغوب خارجي تشخيص داد اما تقريبا همه چاي هايي که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کيفيت چنداني ندارد، چرا که براي توليد چاي کيفي نيازي به عطر و اسانس نيست.
چاي مرغوب سياه و ته نشين نمي شود
رييس سازمان چاي تاکيد دارد که مردم از خريد و مصرف چاي کيسه اي که عمدتا رنگ خالص است و در لحظه رنگ مي دهد خودداري کنند. به گفته روزبهان يکي ديگر از نشانه هاي چاي خوب اين است که چاي طبيعي، سالم و بهداشتي سياه و کدر نمي شود؛ يعني اگر يک ليوان چاي ايراني مرغوب را حدود چند ساعت در ليوان بگذاريد اگر طبيعي باشد تنها رنگ آن کمي مات مي شود اما اگر طبيعي نباشد سياه و ته نشين مي شود.
وي رنگ طبيعي چاي را آلبالويي مايل به قهوه اي عنوان مي کند و مي گويد رنگ چاي را به راحتي مي توان به رنگي نزديک به چاي طبيعي تبديل کرد اما عطر، مشخصه بهتري براي شناخت بهتر چاي مرغوب است، چرا که در چاي خشک طبيعي عطر، ادکلن، شکلات و غيره وجود ندارد و هيچ گاه چاي مرغوب را با چيز ديگري مانند هل، ليمو و غيره براي عطردار کردن مخلوط نمي کنند؛ بنابراين چاي ايراني هم اين گونه است، چرا که طبيعت آن داراي جاذبه خاصي است و مانند بسياري از چاي هاي خارجي که با برند هاي مختلف در بازار داخلي عرضه مي شود از عطر، اسانس و رنگ براي توليد آن استفاده نشده است.
وي نشانه هاي ظاهري براي انتخاب چاي خشک ايراني و با کيفيت از بازار را سخت و تخصصي مي داند و به مردم توصيه مي کند ترجيحا چاي بسته بندي با برند ايراني معتبر خريداري کنند. البته چاي مرغوب ايراني را نمي توان کيلويي 5000 تومان يا کمتر پيدا کرد.
به گفته روزبهان اگر قصد خريد چاي فله اي داريد بايد به اين نکته توجه کنيد که چاي خوب چندان ريز نيست و خشکي و زبري آن در دست کاملا قابل لمس است. دانه هاي خشک چاي به خوبي در هم پيچيده و بافت هاي ريز و نوک تيز طلايي که همان برگ هاي سبز چاي باز نشده هستند به وفور در آن ديده مي شود و بهترين تست چاي از طريق حس بويايي و چشايي است.
چاي ايراني تنها چاي ارگانيک در جهان
به گفته رييس سازمان چاي، چاي ايراني تنها چاي است که در جهان بدون هيچ گونه سمي توليد مي شود که البته اين ويژگي به دليل شرايط اقليمي حاکم بر مناطق شمالي چاي خيز کشور است، چرا که در ديگر کشور ها مانند کنيا، سريلانکا و غيره به دليل آب و هواي گرم و مرطوب بستر براي رشد آفات کاملا فراهم بوده در حالي که در مناطق شمالي کشور شرايط اقليمي سرد و مرطوب است و در زمستان سردي که دماي هوا بعضا تا منفي 10 درجه هم کاهش پيدا مي کند و چاي نيز در ارتفاعات کشت مي شود عمده آفات از بين مي رود و براي معدود آفات باقي مانده نيز از شکارگران طبيعي استفاده مي شود. به عنوان مثال نوعي آفت چاي کفش دوزک است که تغذيه آن از همان آفت است و همين عامل سبب شده شرکت هاي توليد کننده ايراني چاي بتوانند برند "ارگانيک" را از کشور هاي اروپايي دريافت و محصول خود را به اين کشور ها صادر کنند.
روزبهان معتقد است چاي ايراني به حدي کيفيت دارد که از ابتداي توليد تا برداشت، فرآوري و بسته بندي، شست وشو داده نمي شود و اين نشان مي دهد چاي ايراني داراي هيچ گونه باقي مانده هاي مضر و غيرطبيعي نيست.
منبع : yjc.ir
-
سه شنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱:۱۶:۱۴ PM
-
۶۲۹ بازدید
-
-
چه خبر