بزرگنمايي:
چه خبر - چند نکته براي ضد عفوني کردن سبزيجات
اهميت سلامت ميوه و سبزي مصرف شده به قدري است که همگان دقت لازم را در شستشو به کار ميگيرند و به همين دليل براي حصول از ضد عفوني شدن ميوه و سبزي روشهايي در بين مردم رايج شده است که لازم است توضيحاتي در رابطه با آن داده شود.
بيشتر بدانيد : سبزيجات را با نمک و مايع ظرفشويي بشوييم يا نه؟
نمک خاصيت انگل زدايي و ميکروب زدايي ندارد
اولين و عمومي ترين روش، استفاده از نمک در شستشو مي باشد که مدير آزمايشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در رابطه با نمک گفت: نمک خاصيت انگل زدايي و ميکروب زدايي ندارد اما توانايي بسيار خوبي براي خارج کردن سموم آفت کش سطحي از سبزي ها و ميوه ها دارد.
عطاالله شکوري ادامه داد: با آزمايش هايي که در آزمايشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه انجام داديم به نتايج جالبي رسيديم آن هم اينکه استفاده از يک تا دو قاشق غذاخوري نمک داخل سينک ظرفشويي پر از آب، مي تواند تا حد زيادي سموم آفت کش سطحي را از ميوه و سبزي خارج کند زيرا از نظر علمي نمک، حالت قطبي شدن آب را زياد تر مي کند و اين کار باعث مي شود سموم و آفت کش ها به راحتي در محلول آب و نمک حل شده و از سبزي ها و ميوه ها جدا شوند.
سبزي ها نياز به انگل زدايي دارند
او همچنين در رابطه با نحوه استفاده از نمک در شستشو گفت: غوطه وري سبزي ها و ميوه ها در آب نمک به عنوان يک ترکيب بي ضرر براي خروج سموم آفت کش بسيار مفيد است، توصيه مي شود ميوه ها وسبزي ها قبل از مصرف حدود 10 دقيقه در آب نمک غوطه ور شود ميوه ها عموما نيازي به انگل زدايي و ضد عفوني ندارند و پس از مرحله غوطه وري در آب نمک کافي است با آب ساده شسته شوند اما سبزي ها نياز به انگل زدايي دارند و نمک يا سرکه به هيچ وجه نمي تواند اين کار را بکند.
توصيههاي مهم براي انگل زدايي در سبزيجات
شکوري در اين زمينه بيان کرد: وزارت بهداشت براي انگل زدايي استفاده از چند قطره مايع ظرفشويي را توصيه مي کند و بايد بدانيد ترکيبات مواد شوينده در همه جاي دنيا تحت قوانين خاص و بسيار سختگيرانه تهيه مي شود اگر ترکيبات مايع ظرفشويي مي توانست سرطان زا باشد طي سالها و پس از استفاده مداوم بايد شاهد همه گيري سرطان بوديم در حالي که سالهاست در سراسر جهان از اين مواد استفاده مي شود و چنين مشکلي گزارش نشده است.
مدير آزمايشگاه کنترل غذا و دارو ادامه داد: کف توليد شده توسط مايع ظرفشويي و غوطه وري سبزي ها به مدت سه تا پنج دقيقه در کفاب، نه جذب آن چناني دارد و نه مي تواند سرطانزا باشد؛ استفاده از مايع هاي موسوم به ضدعفوني کننده يا همان ترکيبات کلر ديگر راهکار همشهريان براي ضدعفوني کردن سبزيجات است.
کلر موجود در ضد عفوني کنندهها در آب حل ميشود
شکوري در اين زمينه عنوان کرد: در مورد ترکيبات کلر هم که با نام هاي تجاري مختلف براي ضد عفوني و گندزدايي استفاده مي شود جاي نگراني نيست اين ترکيبات به نحوي تهيه شده اند که کلر موجود در آن ها پس از ضدعفوني سبزي خيلي زود در آب حل و از آن جدا مي شود.
او در پايان نيز تاکيد کرد: در دستورالعمل هاي وزارت بهداشت استفاده از چند قطره مايع ظرفشويي و بعداز آن استفاده از ترکيباتي ضد عفوني کننده توصيه شده است چون تنها عواملي که مي توان تخم انگل را از روي سبزيجات کاهو و کلم جدا کند، همين کف حاصل از مايع ظرفشويي است.
بيشتر بدانيد : شستن صحيح ميوه و سبزيجات در تابستان با چند نکته مهم
بيشتر بدانيد : شستشوي سبزيجات و ميوه ها با چند محلول خانگي!!
منبع : yjc.ir