بزرگنمايي:
چه خبر -
«اغلب اوقات دلم شور مي زنه... نمي دونم براي چي... در واقع براي همه چي دلشوره دارم، تا وقتي که پسرم از مدرسه برگرده دلم هزار تا راه مي ره، يا هفته پيش که شوهرم يک مشکل مالي کوچک داشت فکري نبود که به سر من نزنه... دست خودم نيست... ولي صبح ها با نگراني زياد بلند مي شم و شب ها هم با فکر و خيال هاي جور و واجور خوابم مي بره.. البته با زور قرص...»
اين جملات وصف حال مختصري از يکي از همسراني است که با اضطراب دست و پنجه نرم مي کند. در کنار همه راهکارهاي دارويي و غير دارويي که معمولاً به صورت درمان هاي فردي به چنين افرادي ارائه مي شود، عامل مهم ديگري نيز وجود دارد که مي تواند کمک حال خوبي براي اين دسته از بيماران به حساب بيايد. اين عامل مهم، ميزان حمايت همسر است. به عبارت ديگر خود شما مي توانيد يکي از آرامبخش هاي همسر مضطربتان باشيد. بديهي است که اگر اضطراب او را جدي بگيريد و آغوش گرمتان را به روي او باز کنيد، در واقع به زندگي مشترکتان کمک کرده ايد چرا که براي داشتن يک زندگي آرام، آرامش هر دوي شما ضروري است و اگر يکي از شما دو نفر آرامش لازم و کافي را نداشته باشيد، درياي زندگي تان هم آرام نخواهد ماند. پس اگر به دنبال آرامش هستيد، بيشتر هواي همسر مضطربتان را داشته باشيد.
چگونه دلواپسي ها را از همسرتان بگيريد؟
تحقيقات علمي نشان مي دهند که اگر شما به عنوان همسر حامي خوبي براي زن يا شوهرتان باشيد، مي توانيد تأثير زيادي در سلامتي جسماني و رواني او داشته باشيد. منظور از حمايت فقط تأمين نيازهاي مادي همسرتان نيست، بلکه حمايت واقعي تلاش براي کشف اکسير مهر و محبت است که مي تواند زندگي مشترکتان را هميشه سالم و جوان نگه دارد. براي اين اکسير هر همسري فرمول خاص خودش را دارد اما بعضي نکته ها هم وجود دارند که در همه فرمول ها مشترکند. در ادامه به چند نکته مهم اشاره مي کنيم:
شناخت شما از اضطراب اهميت زيادي دارد
منظور آن نيست که شما با اضطراب نا آشنا هستيد چرا که بي ترديد براي شما هم پيش آمده است که به صورت موقتي اضطرابي را تجربه کنيد. منظور از شناختن اضطراب، افزايش آگاهي شما نسبت به ماهيت واقعي آن به عنوان يک اختلال و بيماري است. براي مثال مهم است که شما بدانيد دليل و منبع به وجود آمدن اضطراب مشخص نيست و يا اضطراب انواع مختلفي دارد. براي شناختن اضطراب راههاي زيادي وجود دارد که از جمله بهترين آنها مطالعه منابع معتبر و صحبت با پزشک همسرتان است.
غر، تمسخر و نصيحت ممنوع
وقتي راجع به اضطراب آگاهي بيشتري پيدا کنيد متوجه خواهيد شد که بروز آن تقصير همسرتان نيست. بنابراين به سراغ نصيحت کردن او نمي رويد، به خاطر هزينه داروها و يا ملاحظاتي که لازم است براي او بکنيد به او غر نمي زنيد، او را سرزنش نمي کنيد و...
روي مدار تعادل حرکت کنيد
کم اهميت تلقي کردن فکر و خيال هاي ناشي از اضطراب همسرتان کمکي به او نمي کند. براي مثال اگر از شدت اضطراب، بيخوابي به سر همسرتان زده باشد و شما به قصد دلداري دادن به او بگوييد: «چيزي نيست... دير شام خورديم سرِ دلت سنگين شده... بخواب خوب مي شي» او اينطور برداشت مي کند که شما داريد رنج او را کم اهميت تلقي مي کنيد. از آن طرف هم نبايد شلوغش کنيد، براي مثال اگر در راه برگشت به خانه در ترافيک گير کرده ايد احتمال تأخيرتان را به او اطلاع بدهيد ولي هر دقيقه وضعيت تان را به او گزارش نکنيد. چون همين کار ممکن است اين نگراني را در ذهن او ايجاد کند که نکند اتفاق بدي براي شما افتاده است (البته جواب تماس هاي او را بدهيد ولي با آرامش و اطمينان بخشيدن و نه با منتقل کردن اضطراب خودتان به او).
حواستان به داروها باشد
اگر به تشخيص روانپزشک لازم است که همسرتان مدتي دارو بخورد، مانع نشويد. در عوض درباره مدتي که بايد دارو را مصرف کند، اينکه داروها بعد از چند وقت کم و سپس قطع خواهند شد، دوز مصرفي فعلي و... سؤال کنيد. در کنار آن، مراقب باشيد که همسرتان سرِ خود و يا با توصيه افراد غير متخصص دارويي را مصرف نکند. به خاطر داشته باشيد داروهاي روانپزشکي اغلب براي يک دوره مشخص تجويز مي شوند و اگر شروع، مصرف و پايان آنها زير نظر پزشک متخصص صورت بگيرد مشکلي به وجود نخواهد آمد.
در جلسات درمان کنارش باشيد
در کنار درمان دارويي، روانشناس مي تواند کمک زيادي به بهبود اضطراب همسر شما بکند. يک روانشناس خوب براي او پيدا کنيد و در طي جلسات درمان او را همراهي کنيد. به خاطر داشته باشيد که عملي شدن بخشي از راهکارهاي روانشناس به نوع رفتارها و همکاري شما بستگي دارد.
منابع استرس او را شناسايي کنيد
فنون مديريت استرس را ياد بگيريد و در مورد خودتان به کار ببريد. برنامه هايي مانند پياده روي دو نفره در فضاي باز و يا شرکت او در فعاليت هاي مورد علاقه مي تواند کمک کننده باشد.
به او بگوييد دوستش داريد
به کارهاي عملي اکتفا نکنيد و علاقه و حمايتتان نسبت به او را زباني هم ابراز کنيد. يک «دوستت دارم» و يا يک نوازش ساده شما مي تواند دنياي طوفاني همسرتان را آرام کند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روش هاي آرام کردن همسر عصباني
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : با همسر عصباني چطور برخورد کنيم؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : راهي براي نفوذ به قلب همسران بد قلق
منبع : tebyan.net