بزرگنمايي:
چه خبر - کليدهاي طلايي براي حل اختلافات زن و شوهر
يک اصل مهمي که روانشناسان به آن معتقدند اين است که: «در هر زندگي مشترکي اختلاف و مشاجره وجود دارد. اگر ديديد زوجي با هم هيچ مشکلي ندارند بدانيد که يکي از آنها حرفش را نميزند»! از قديم هم گفتهاند دعوا نمک زندگي است. البته اين بدين معني نيست که زن و شوهر را تشويق به دعوا کنند يا توصيه کنند براي در آمدن از يکنواختي در زندگيتان به مشاجره بپردازيد.
اين جملهاي که از قديميها به جا مانده، معني اين را ميدهد که با مشاجراتي که در طول زندگي مشترک اتفاق ميافتد به عنوان يک معضل غيرقابل حل نگاه نکنيد. از آن مهمتر موقع رخ دادن اختلافات نبايد با سکوت آنها را روي هم تلنبار کرد. چيزي که لازم است اين است که زوجها، اصول و مهارتهاي لازم براي حل مسائل زندگي مشترک را ياد بگيرند. يادتان باشد که هر چيزي اصولي دارد، حتي دعوا کردن. در اين مطلب به شما ميگوييم چطور ميشود اختلافات را به شيوه درست حل کرد
.
بيشتر بدانيد : دعوا هاي زن و شوهري را با اين ترفندها پايان دهيد!
سکوت نکنيد
متاسفانه جرقه پديد آمدن اختلافات از سکوت کردن به وجود ميآيد. بدين صورت که اگر دلخوري و ناراحتي براي يکي از زوجين پيش آيد، آن فرد به هر دليلي از حرف زدن در مورد آن طفره ميرود. همين امر باعث ميشود مشکلات روي هم تلنبار شود و موقع بروز آني آنها، هيجانات به صورت ناخوشانيدي بروز داده شوند. متاسفانه به هر دليلي از کودکي به ما آموزش داده نشده است که بدون هيچگونه ترسي از احساسات واقعي خود حرف بزنيم. گاهي هم افراد تصور ميکنند مشکلشان آنقدر اهميت ندارد که بخواهند در مورد آن حرف بزنند.
اما اگر يک اتفاق از سوي فرد مقابلتان، ذهن شما را مشغول کرد بايد حتما آن را با شريک زندگيتان در ميان بگذاريد. مثلا اگر از خانواده همسرتان رنجيده شديد و احساس خشم ميکنيد، ميتوانيد بهجاي اينکه از اين احساس خود به دوستتان بگوييد، آن را با همسرتان در ميان بگذاريد.
به او بگوييد که مثلا فلان حرف پدرشوهر يا مادر شوهرتان شما را دلخور کرده است. شايد درنهايت جواب مشخصي نگيريد، اما همين که هر دو نفرتان به اين احساس مشترک برسيد که مشکلتان را بايد بهاتفاق همديگر حل کنيد و پشتهم باشيد، پيشرفت بزرگي است.
تهاجمي برخورد نکنيد
موقع مشاجره کردن نبايد همديگر را سرزنش کرد. بهکار بردن جملاتي مثل: «تو هميشه اينجوري هستي»، «هيچوقت درک نميکني»، «چقدر عصبانيم ميکني» و از اين دست عباراتي که بار سرزنشي دارند، بپرهيزيد. در عوض ميشود حال و احساسات خود را به صورت گزارش براي طرف مقابلتان بيان کنيد. مثل: «خيلي عصباني ميشوم وقتي اينجوري برخورد ميکني». توجه به جزئيات برخورد کردن در مشاجرهها ميتواند تا حد زيادي به حل اختلافات کمک کند. به اين توافق برسيد که گاهي ممکن است در برخي از مسائل با يکديگر توافق نداشته باشيد که بايد در مورد آنها باهم صحبت کنيد. همين که ياد بگيريد با بعضي از تفاوتهاي همديگر کنار بياييد و پارهاي از رفتارها و عقايد همديگر را که اذيتتان ميکنند بپذيريد، رابطهتان تا حد زيادي بهبود پيدا خواهد کرد.
بدگويي نکنيد
وقتي ما از کسي دلخور ميشويم، خشمگين شدن يکي از احساسات پررنگيست که درون ما خودش را نشان ميدهد. گاهي براي رهايي از احساسات منفي خود، آن حس و حال خود را با ديگران مطرح ميکنيم. گاهي تلفن دست ميگيريم و از سير تا پياز مشاجره خود را براي دوستمان ميگوييم و گاهي هم احساسات و هيجانات خود را در غالب کلمه در صفحات مجازي خود منتشر ميکنيم. علني کردن مشکلات زندگي شخصيمان به اين صورت، باعث تحقير شدن آن رابطه ميشود. اين را به ياد داشته باشيد که بعد از مدتي شما فراموش ميکنيد که روزي چنان حسي داشتيد و با شريک زندگيتان دچار مشکل شديد، اما افرادي که در مورد مشکلتان با آنها صحبت کردهايد هيچگاه فراموش نميکنند.
محرم اسرارتان را درست انتخاب کنيد
همه ما در طول زندگي دوستي داريم که احساساتمان را با او در ميان ميگذاريم. وقتي دچار مشکل با همسرتان ميشويد اين نکته را فراموش نکنيد که گاهي حرف زدن از اختلافاتتان با شخص سومي، شايد اوضاع را بدتر کند. چراکه شايد شخص مقابل بيشتر سنگ جلوي پايتان بيندازد و بين شما و همسرتان را بهم بزند. البته شايدگاهي نيت شخص دوبهم زني نباشد. شايد تمام حق را به شما که دوستش هستيد دهد و اين باعث ميشود شما خود را بدون نقص ببينيد و مقصر تمام و کمال اختلافات را همسرتان بدانيد. هنگام انتخاب محرم اسرار براي بازگو کردن مشکلات رابطهتان، اول مطمئن شويد که شما را بهخوبي ميشناسد، واقعا نگران شماست، بيطرف است و بهجاي آنچه دوست داريد بشنويد، واقعيت را به شما خواهد گفت.
رابطه را بهبود دهيد نه صدمه
همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، مشاجره و اختلاف از اجزاء جدانشدني روابط هستند. بحث و اختلاف به خودي خود رابطه را به خطر نمياندازند. چيزي که منجر به تهديد يک رابطه ميشود، نوع واکنش شما در مقابل اين مشاجرات است. فرق زوج موفق و ناموفق در اين است که زوجهاي موفق، توانايي حل کردن مشکلات و سپس رها کردن آنها را دارند. اين افراد بيشتر از هرچيزي روي حل مشکلشان تمرکز ميکنند. حتي هنگامي که ناراحت هستند، راههايي پيدا ميکنند که در حين ناراحت بودن از همسرشان دور نشوند. اختلاف نظرها به شما و همسرتان فرصت ميدهد که مسائل را شناسايي کنيد، به آنها رسيدگي کنيد و روي بهتر شدن خودتان و رابطهتان کار کنيد تا پيشرفت نماييد.
کمالگرا نباشيد
از اينکه گاهي با همسرتان به مشاجره برميخوريد، خودتان را سرزنش نکنيد. مطمئن باشيد اين اتفاق در زندگي همه زوجها ميافتد. مخصوصا سالهاي اول ازدواج که افراد کم تجربه و حساستر هستند.
با اين ديد وارد زندگي نشويد که قرار است سرتاسر زندگي بدون هيچ اختلافي پيش رود. روي همه چيزهاي باارزش رابطهتان و همچنين هر آنچه که خوب پيش ميرود، بيشتر تأکيد کنيد.زندگيتان را با تمام کم و کاستيهايش بپذيريد و با حس قدرداني زندگي کنيد.
بيشتر بدانيد : 8 نکته طلايي در حل دعواهاي زن و شوهري
بيشتر بدانيد : آشتي با همسر بعد از دعوا، مخصوص کساني که تازه ازدواج کرده اند!!!
بيشتر بدانيد : بعد از دعوا با همسرتان، با هم شام بخوريد
گزدآوري :
منبع : روزنامه اطلاعات