بزرگنمايي:
چه خبر - بلوغ زودرس
مدير نظارت بر مواد غذايي و بهداشتي معاونت غذا و دارو در جديدترين اظهاراتش از کاهش سن مصرف لوازم آرايشي به ويژه در بين کودکان خبر داده و گفته: «رواج مصرف لوازم آرايشي و بهداشتي در کودکان با سنين پايين، زنگ خطري است که در مهدهاي کودک و در جشن هاي تولد کودکان به صدا در آمده است. مصرف بي محاباي اين محصولات، باعث ورود مقدار قابل توجهي ماده سمي به بدن اين کودکان خردسال ميشود که در طولاني مدت ميتواند صدمات جبران ناپذيري به سلامت آنان وارد کند.» در اين بين، بايد دانست که آسيب هاي رواني اين ماجرا به هيچ وجه کمتر از آسيب هاي جسماني آن نخواهد بود که در ادامه نکاتي در همين باره مطرح خواهد شد.
بيشتر بدانيد : بلوغ زودرس نوجوانان امروز، از علل تا راه هاي درمان
آسيب هاي تشويق دختران خردسال به آرايش کردن
هم اکنون يکي از محبوب ترين کارها در ميان خانم ها و دختر بچه ها، آرايش کردن است. دختران خردسال با الگو گرفتن و همانند سازي با مادر يا خواهر خود، در بازي هاي کودکانه با برداشتن لوازم آرايشي بزرگ ترها و آرايش کردن خود يا عروسک شان، شور و اشتياق آرايش کردن را نشان مي دهند و متاسفانه در برخي موارد، مادراني با اعتماد به نفس پايين و تحت تاثير برخي چالش هاي سِت مادر-دختري در فضاهاي مجازي، دختران خود را به صورت مستقيم و غير مستقيم تشويق به آرايش کردن و پوشش هماهنگ با خود مي کنند. در اين رقابت، معصوميت دختر بچه هاي کوچک دستمايه اميال فخر فروشانه بزرگ سالان مي شود و اين خود القاي نوعي بلوغ زودرس در دختران خردسال است که به آن ها اين مجوز را مي دهد که تو مي تواني مانند مامان پوشش و آرايش داشته باشي!
تضعيف اعتماد به نفس دختر بچه ها با آرايش کردن
از ديگر عوارض آرايش دختر بچه ها، تضعيف اعتماد به نفس آن هاست زيرا وقتي آن ها به سنين بالاتر برسند، ديگر نمي توانند در اجتماع بدون آرايش حضور يابند. در بررسي روان کاوانه مشخص شده اين گرايش ممکن است تبديل به اختلال شخصيت شود و زندگي روزمره فرد را مختل کند. همچنين ميل به نشان دادن خود به صورت هرچه زيباتر باعث افسردگي ناشي از زيبا نبودن و بروز صدمات پوست به خصوص در سنين کم مي شود و اين دستاورد روش هاي تربيتي غلط والدين در کودکي فرزندانشان است.
5 توصيه به والدين دختر بچه هاي علاقه مند به آرايش کردن
با توجه به آسيب هاي مطرح شده، بهتر است اين رفتارها را در مواجهه با کودکاني که تمايل زيادي به آرايش پيدا کرده اند، انجام دهيد.
از بيان هر کلام تند و کوبنده پرهيز کنيد. اگر مي خواهيد دخترتان به جاي استفاده از لوازم آرايش به دنبال زيبايي هاي ديگري باشد، بايد کمي در شيوه تربيتي تان تجديد نظر کنيد و سعي در تقويت اعتماد به نفس فرزندتان داشته باشيد.
زيبايي هاي ظاهري و باطني او را تشويق کنيد. با تمجيد از زيبايي دخترتان نه تنها نياز به توجه او را اغنا مي کنيد بلکه وجود او را سرشار از اميد و انرژي و اعتماد او را به خود جلب مي کنيد. اين عبارات مثبت را به دخترتان هديه کنيد: «از اين که امروز در جمع خوب و مودبانه صحبت کردي، به تو افتخار مي کنم»، «اين مدل مو خيلي بهت مياد»، «هميشه فوق العاده زيبا هستي» و ... .
وسايل ارتباط جمعي مثل تلويزيون، کتاب ها و رمان ها، مجلات، فيلم ها، سايت ها و حتي بازي هاي کامپيوتري، گاهي کودک را تحريک مي کنند. بنابراين لازم است والدين قبل از تهيه آن براي فرزندانشان از محتوا و اثراتش آگاه باشند.
در حضور کودکان خودآرايي کمتري داشته و براي او توضيح دهيد که اين کار مخصوص بزرگ ترهاست و براي سلامت شما مضر است و همواره دختران را به آراستگي متناسب با سن شان تشويق کنيد.
لوازم آرايشي کودکانه اي براي آن ها بخريد که بيشتر جنبه سرگرمي دارند. در صورت علاقه کودک شما به استفاده از وسايل آرايشي، به کودک تان بياموزيد به جاي استفاده از کرم پودر از مرطوب کننده ها، ضد آفتاب هاي با درجه 30 تا50 و به جاي لاک براي براق شدن ناخن از وازلين استفاده کند.
بيشتر بدانيد : چگونه با بلوغ زودرس فرزندانمان برخورد كنيم؟
بيشتر بدانيد : با دوران بلوغ نوجوانم چه کنم؟
بيشتر بدانيد : نقشمادران در كاهشعوارض بلوغ دختران
منبع : khorasannews.com