بزرگنمايي:
چه خبر - نکته هاي مهم در خريد آجيل شب عيد
1 - سعي کنيد مغزها و دانههاي خام را خريداري کنيد. اين محصولات، هم کالري کمتري نسبت به انواع شور و بوداده دارند و هم تشخيص سلامت آنها سادهتر است.
2 - مغزها و دانههاي رنگشده (زرد و قرمز)، بدترين گزينه براي آجيل عيد هستند زيرا هيچ اطميناني از سلامت و ايمني رنگ به کار رفته در آنها وجود ندارد.
3 - قبل از خريد آجيل، دستي روي مغزها و دانهها بکشيد. اگر دستتان بيش از اندازه چرب شد، يعني محتويات آجيل شما کهنه است و چربي موجود در مغزها و دانهها، اکسيد شدهاند.
4 - مغزها و دانههاي خام بايد بويي شبيه بوي روغنهاي گياهي بدهند و نبايد بوي تند چربي يا نا داشته باشند.
5 - کمي تنوع به ظرف آجيلتان بدهيد و گردو، بادام کاغذي و بادام زميني با پوست را هم به آن اضافه کنيد. بادامهاي کاغذي و زميني خام باپوست، علاوه بر ارزش تغذيهاي بالايي که دارند، ميتوانند گزينههاي هيجانانگيزي براي مهمانها باشند.
6 - پستههاي خراب، لکهدار، چروکيده و کرمخورده، اصلا انتخاب سالمي براي آجيل عيد نيستند. اين محصولات، حاوي سم سرطانزاي آفلاتوکسين هستند.
7 - اگر علاقه به مصرف مغزهاي بوداده داريد، ابتدا انواع خام و سالم آنها را تهيه کنيد و سپس کمي نمک و گلپر به اين محصولات بيفزاييد. در نهايت، آنها را داخل تابهاي بزرگ يا درون فر، حدود 5 دقيقه تفت بدهيد. فقط حواستان باشد که مدام مغزها و دانهها را در طول تفت دادن، هم بزنيد تا طعم دلچسب و يکدستي بگيرند.
8 - هر عدد از مغزها (گردو، بادام، پسته، فندق، بادام هندي و بادام زميني) بين 7 تا 10 کيلوکالري انرژي دارند و براي سوزاندن اين مقدار کالري بايد حدود 3 تا 3 و نيم دقيقه پيادهروي با سرعت متوسط انجام داد.
9 - هر 100 گرم از دانهها (تخمه ژاپني، کدو، هندوانه و آفتابگردان) بين 580 تا 600 کيلوکالري انرژي دارند و براي سوزاندن اين مقدار انرژي بايد حدود 3 و نيم ساعت پيادهروي با سرعت متوسط انجام داد.
10 - مغزهايي که تناسب طعم ندارند را بايکديگر مخلوط نکنيد. مثلا کشمش يا برگههاي ميوه را داخل آجيل شور نريزيد.
11 - براي تنوع، يک ظرف آجيل متفاوت و سنتيتر روي ميز پذيرايي خود داشته باشيد. اين آجيل سنتي ميتواند گزينه هيجان انگيزي براي قديميترها يا طرفداران رژيمهاي غذايي کمنمک و کمکالري باشد. براي تهيه اين آجيل متفاوت ميتوانيد ترکيبي از مويز، انجير خشک، توت خشک، کشمش، نخودچي، گردو و دانه سويا را داشته باشيد.
12 - براي حفظ طعم آجيل و پيشگيري از آلودگي آن در محيط، آجيلهاي پذيرايي را در ظرفهاي دربسته نگه داريد يا پس از هر مهماني، روي آنها را با سلفون بپوشانيد.
13 - اگر آجيل شما پس از عيد زياد آمد، ميتوانيد باقيمانده آن را در پارچهاي نخي بريزيد و بعد از قرار دادن پارچه در يک نايلون تميز، آن را حداقل 6 تا 8 ماه داخل جاميوهاي يخچال نگه داريد.
14 - انواع مغزها و دانهها سرشار از چربيهاي غيراشباع، سديم، پتاسيم، پروتئين، آهن، کلسيم، ويتامين B6، ويتامين E و منيزيم هستند.
گروه سبک زندگيسيمرغ
منبع : salamatism.com