بزرگنمايي:
چه خبر - چند نکته براي تشخيص آجيل نو از آجيل کهنه
دکتر کوروش جعفريان افزود : وزارت بهداشت همواره با نظارت مستمر تلاش کرده است تا سالم ترين مواد غذايي در ايام نوروز در اختيار مردم قرار دهد، اما هنوز در اين زمينه دچار ضعف در استاندارد هستيم و اين مساله موجب شده است که گاهي شاهد بروز بيماري هاي مختلف در ميان مصرف کنندگان باشيم.
وي با اشاره به وجود انواع آلودگي ها در آجيل کهنه ادامه داد : گاهي اين آلودگي ها جنبه ظاهري دارد، گاهي از نوع ميکروبي، انواع کپک و قارچ، مصرف بيش از حد کود و سموم و بيوشيميايي يا شيميايي است که در اين مورد برخي توليدکنندگان از رنگ هاي غيراستاندارد در تهيه آجيل استفاده مي کنند. مثلا ممکن است خشکباري رنگ زعفراني داشته باشد، اما ممکن است رنگ آن از نوع ناسالم باشد. گاهي علاوه بر اين که آلودگي هاي قارچي و کپکي باعث ايجاد مسموميت مي شود، سمومي که توسط قارچ ها توليد مي شود نيز باعث ايجاد بيماري در افراد مي شود. همچنين بعضي انواع آلودگي ها بخصوص ميکروبي يا استفاده از سموم با دوز بالا، موجب بروز ناراحتي هاي گوارشي و تنفسي شده و حتي سيستم ايمني بدن را درگير مي کند.
اين متخصص تغذيه اظهار کرد: البته تشخيص سلامت آجيل ها از يکديگر حتي براي يک فرد کارشناس نيز چندان ساده نيست، مگر اين که بو يا طعم خاصي داشته باشد.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران در خصوص ويژگي هاي آجيل سالم و تازه توضيح داد: مغزهاي خام، معمولا تازه هستند و به دليل تازگي، نمک و مواد رنگي کمتري دارند. آجيل هايي که رنگ، ادويه و نمک زياد دارند نيز اغلب سالم نيستند.هر ماده غذايي، طعم خاصي دارد و تنها راه تشخيص آن، مزه کردن است. در مورد رنگ ماده غذايي نيز همين طور است. بطور مثال، زماني که پوسته خارجي پسته تازه را باز مي کنيد، روي آن پوسته بنفش و داخلش، سبز رنگ است که نشانه سلامت آن است. نکته مهم ديگر، بافت مغز است. مغزهاي سالم تُرد هستند، اما نرم نيستند. اگر مغزي شور يا طعم دار بود، اما حالت تردي هم داشت، اين تُردي، الزاما نشانه سالم بودن آن نيست و ممکن است در اثر حرارت ديدن، تُرد شده باشد.
جعفريان به مردم توصيه کرد تا در حد امکان از فروشگاه هاي معتبر آجيل هاي بسته بندي شده خريداري کنند که سلامت آن ها تاييد شده است.
منبع : salamatonline.ir
-
شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱:۱۷:۱۹ PM
-
۶۵۶ بازدید
-
-
چه خبر