آخرین اخبار

درمان سوختگي زبان دهان و دندان

درمان سوختگي زبان

  بزرگنمايي:

چه خبر - سوختگي زبان را چطور در خانه درمان کنيم؟

تقريبا همه‌ي ما اين تجربه را داريم: توقع نداريم غذايي آنقدر داغ باشد که زبان‌مان را بسوزاند براي همين يک قاشق پُر از آن را به دهان مي‌بريم و ...! بعد هم سعي مي‌کنيم دهان‌مان را به طريقي خنک کنيم. شايد تا حدودي مفيد باشد اما معمولا با سوختگي به جا مانده روي زبان مواجه مي‌شويم. بعضي از افراد تا مدتها احساس سوختگي را روي زبان خود دارند. البته بيماري به نام سندرم سوزش دهان burning mouth syndrome وجود دارد که فرد بي‌دليل و مدام احساس سوزش در زبان خود مي‌کند که با سوختگي واقعي زبان کاملا متفاوت است.
فرقي نمي‌کند سوختگي به چه دليل باشد، به هر حال زباني که سوخته است، پرزهاي چشايي‌اش آسيب ديده و طعم غذاها را کمتر حس خواهد کرد. بسته به درجه‌ي سوختگي، ممکن است علائمي چون درد، قرمزي روي سطح زبان، تورم و التهاب و يا حتي تاول داشته باشيد. حتي يک سوختگي خفيف روي زبان هم مي‌تواند ناراحتي‌هاي زيادي ايجاد کند، که مخصوصا با خوردن يا نوشيدن يک چيز گرم، بيشتر هم بشود. اين سوختگي در نهايت التيام خواهد يافت، اما شما مي‌توانيد با چند راهکار ساده‌ي خانگي، اين دوره را کوتاه‌تر کنيد. سوختگي شديد مي‌تواند عفونت ايجاد کند، بنابراين اگر سوختگي زبان‌تان شديد است حتما و فورا به پزشک مراجعه کنيد.

1. درمان سوختگي زبان : با دهان‌تان نفس بکشيد

به محض اينکه غذاي داغي را به دهان گذاشتيد و سوختيد، آن را از دهان خارج کرده و زبان خود را بيرون بياوريد و شروع کنيد به با دهان نفس کشيدن. وقتي با دهان نفس مي‌کشيد، هواي خنک روي سطح زبان‌تان جاري شده و سوزش و دردتان تسکين پيدا مي‌کند. سعي کنيد حجم زيادي از هوا را در حالي که زبان‌تان بيرون از دهان است تنفس کنيد و به اين کار ادامه دهيد تا سوزش‌تان کمتر شود.

2. درمان سوختگي زبان : يک چيز سرد و خنک بخوريد.

هر چه زودتر يک چيز سرد بخوريد تا دماي زبان‌تان پايين بيايد. ضمنا التهاب زبان‌تان هم کمتر شده و از آسيب بافت پيشگيري مي‌شود. ضمنا، آب و رطوبت دهان‌تان حفظ شده و باکتري‌هاي مضر باعث عفونت نمي‌شوند. مي‌توانيد يک تکه يخ را ميک بزنيد يا بستني بخوريد. آب ميوه‌ي خنک هم خوب است، يا اينکه آب سرد را جرعه جرعه بنوشيد. سعي کنيد هر چيز خنکي را که در دهان مي‌گذاريد تا جايي که امکان دارد قبل از قورت دادن در دهان نگه داريد.

3. درمان سوختگي زبان : آب گرم در دهان‌تان نگه داريد.

نگه داشتن آب گرم در دهان هم يک راه ديگر براي التيام زبان ِ سوخته است. مطالعه‌اي که در سال 2013 انجام شد نشان داد براي کاهش آسيب بعد از سوختگي زبان، آب گرم در دهان مي‌تواند جلوي پيشرفت سوختگي را بگيرد.همچنين اين کار باعث افزايش ريزجريان خون در بافت زبان شده و طبيعتا تحويل مواد غذايي از سرخرگ‌ها به بستر مويرگي در بافت‌هاي زنده که پرفيوژن نام دارد، بهتر صورت مي‌گيرد، در نتيجه بافت زبان از آسيب ِ بيشتر، نجات پيدا مي‌کند.
نصف قاشق چايخوري نمک را در يک ليوان آب گرم حل کرده و 30 ثانيه در دهان بچرخانيد و سپس تُف کنيد. اين کار را چند بار در روز انجام دهيد تا زبان‌تان التيام پيدا کند.

4. درمان سوختگي زبان با عسل

عسل هم يک راهکار بسيار خوب خانگي براي سوختگي زبان است. خاصيت آنتي‌ باکتريال عسل مانع عفونت باکتريايي پوست آسيب ديده شده و يک عامل ضد التهاب نيز هست که مي‌تواند درد و تورم را کم کند. مطالعه‌اي که در سال 2014 صورت گرفت نشان داد ويژگي ضد عفوني کنندگي و ضد التهابي عسل براي ترميم زخم، فوق‌العاده است. يک قاشق چايخوري عسل را روي زبان‌تان پخش کنيد و اجازه دهيد تا جايي که امکان دارد روي زبان‌تان بماند. اين کار را روزي 2 تا 3 بار انجام دهيد.

5. درمان سوختگي زبان با آلوئه‌ورا

 درمان سوختگي زبان

آلوئه‌ورا يک درمان شگفت‌انگيز براي سوختگي زبان است که نه تنها سلول‌هاي آسيب ديده را تسکين مي‌دهد بلکه به فرايند التيام نيز کمک مي‌کند، و ضمنا از درد و التهاب هم کم مي‌کند. مطالعه‌اي که در سال 2007 انجام شد نشان داد آلو‌ئه‌ورا مي‌تواند يک مداخله‌گر موثر در التيام سوختگي‌هاي درجه يک تا درجه دو باشد. ژل آلوئه‌ورا را از برگ آن استخراج کرده و آن را به تمام زبان‌تان بماليد تا دردتان آرام شود و چند بار در روز اين کار را تکرار کنيد. همچنين مي‌توانيد ژل آلوئه‌ورا را به صورت تکه‌هاي يخ درآورده و مرتبا ميک بزنيد.

6. درمان سوختگي زبان با ماست

ماست هم مي‌تواند يک تسکين فوري براي سوزش زبان باشد. ذات آرام‌بخش ماست، گرما و حرارت سوختگي را از زبان کم کرده و از حساسيت و سوزش آن مي‌کاهد. نصف فنجان ماست ساده و سرد را کم کم بخوريد، البته چند ثانيه در دهان نگه داشته و بعد قورت دهيد. چند بار در طول روز تکرار کنيد.

7. درمان سوختگي زبان با شکر

يک راه ساده‌ي ديگر براي التيام سوختگي زبان، استفاده از شکر است.شکر، به عنوان عاملي تسکين دهنده عمل کرده و چشايي‌تان را بهتر مي‌کند. يک قاشق چايخوري شکر را روي زبان خود بگذاريد. زبان را به سقف دهان بچسبانيد و بگذاريد شکر ذوب شود. هر چقدر که لازم است تکرار کنيد. البته اين راهکار به افرادي که قند خون‌شان بالاست توصيه نمي‌شود.

8. درمان سوختگي زبان با نعنا

نعنا هم براي تسکين احساس ناراحتي ناشي از سوختگي زبان مفيد است. اين گياه حاوي منتول mentol بوده که به فعال کردن عصب‌هاي حسي سرما کمک مي‌کند،ناحيه‌ي سوخته را کرخت کرده و از التهاب مي‌کاهد. همچنين نعنا خواص آنتي باکتريال دارد که مي تواند از بروز عفونت پيشگيري کند.
کمي خميردندان نعنايي روي سطح سوخته‌ي زبان بگذاريد و زبان را کمي بيرون از دهان نگه داريد تا خمير دندان خشک شود و سپس با آب سرد بشوييد. اين کار را 2 تا 3 بار در روز انجام دهيد. مي‌توانيد چاي نعنايي را در يخچال خنک کرده و جرعه جرعه بنوشيد. حتي مي‌توانيد هر چند ساعت، يک آدامس نعنايي بجوييد.

9. درمان سوختگي زبان با گليسرين گياهي

گليسرين گياهي يا گليسرول، ماده‌اي شفاف و بدون بو است که از روغن‌هاي گياهي توليد مي‌شود. گليسرين گياهي به کاهش التهاب بافت‌هاي آسيب ديده کمک کرده و زبان را مرطوب نگه مي‌دارد، که براي التيام فوري زبان، بسيار مفيد است. گليسرين را به زبان‌تان بماليد و تا جايي که مي‌توانيد تحمل کنيد بگذاريد روي زبان بماند و بعد تُف کنيد. دهان‌تان را با آب سرد بشوييد. همچنين مي‌توانيد از دهان‌شويه‌ي گليسريني استفاده کنيد.

10. درمان سوختگي زبان با ويتامين E

کپسول ويتامين E براي درمان سوختگي زبان بسيار مفيد است. طبيعت آرامبخش روغن ويتامين E مي تواند تسکين فوري باشد. روغن ويتامين E دوره‌ي التيام را تسريع کرده و به بازسازي بافت آسيب ديده هم کمک مي‌کند.يک عدد کپسول ويتامين E را باز کنيد و محتويات آن را روي زبان‌تان بريزيد. با استفاده از انگشت، آن را روي تمام قسمت‌هاي سوخته پخش کنيد. چند بار در روز اين کار را تکرار کنيد.

چند توصيه براي سوختگي زبان

از نوشيدن مايعات گرم خودداري کنيد چون زبان را تحريک مي‌کند. از خوردن غذاهاي اسيدي مانند پرتقال نيز اجتناب کنيد.غذاهاي تُرد و سفت مانند چيپس و آجيل نخوريد. غذاهاي تند و ادويه‌دار هم مصرف نکنيد. مرتبا دهان‌تان را با نوشيدن آب خنک مرطوب نگه داريد. براي افزايش ترشح بزاق، آدامس بجويد. اگر سوختگي‌تان التيام پيدا نکرد به پزشک مراجعه کنيد.


منبع : bartarinha.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

آيا محصولات سفيد کننده دندان براي سلامت دندان مضرند؟

11 اشتباه روزانه که باعث پوسيدگي دندان مي شود

ميوه هايي که دندان هايتان را خراب مي کنند

علت بي رنگ بودن لثه ها چيست؟

درمان بوي بد دهان و نفس بد بو با دارچين

خوراکي هايي که دشمن دندان ها هستند

آسيب ديدن ريه ها به وسيله باکتري هاي دهان

سندروم سوزش دهان چيست و چطور درمان مي شود؟

ارتباط خرابي دندان ها با بيماري ها، از مشکل قلبي تا اضافه وزن

خمير دندان خوب چه ويژگي هايي دارد؟

پوسيدگي دندان چرا و چگونه اتفاق مي افتد؟

درمان فوري دندان درد با چند مسکن طبيعي

دوره درمان ارتودنسي چه مدت است ؟

مصرف کدام کربوهيدرات ها براي دندان مفيد است

روغن نارگيل دهانشويه اي طبيعي

سفيد کردن دندان ها با اين روش هاي سالم و ساده

ايمپلنت دندان چيست؟ اين افراد ايمپلنت نکنند

دندان عقل به چه دردي مي خورد؟ آيا بايد دندان عقل را کشيد؟

سفيد کردن دندان ها با اين مواد طبيعي امکان پذير است؟

استفاده از خميردندان هاي سفيد کننده چه عوارضي دارد؟

دهان شويه هاي طبيعي که دهانتان را خوشبو مي کنند

وقتي کشيدن دندان عقل منجر به مرگ مي شود!

درمان خانگي دندان درد با چند داروي گياهي

بوي بد دهان و 10 چيزي که نمي دانستيد باعث بوي بد دهان مي شود

دندان خراب چه تاثيري بر معده مي گذارد؟

سفيد کننده دندان خانگي با زردچوبه و آب اکسيژنه

درمان سوختگي زبان

بعد از کشيدن دندان چه کنيم؟

جلوگيري از پوسيدگي دندان ها با چاي سبز و عصاره هاي گياهي

آبسه دندان چيست؟

بهترين مسواک کدام است؟ مسواک برقي يا مسواک معمولي

اين 6 عادت باعث زرد شدن دندان ها مي شوند

علت خونريزي لثه چيست؟

فکر مي کنيد سواد سلامت دهان و دندان را داريد يا آموزش لازم است؟

تاثير ارتودنسي بر روحيه + بهترين زمان براي ارتودنسي

مهم ترين علت بروز توده ها و کيست هاي دهان چيست؟

هشدار! دهانشويه ها خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي دهند

جلوگيري از پوسيدگي دندان با چند خوراکي خوشمزه

کدام داروها دندان ها را خراب مي کنند؟

درمان آفت دهان با گياهان دارويي

بدترين آبنبات ها براي دندان هاي شما, به گفته دندان پزشکان

بهترين خميردندان چه ويژگي هايي دارد؟

مضرات استفاده از خلال دندان که تا به حال نمي دانستيد

عوارض تراشيدن دندان

مشکلاتي که عدم مراقبت از لثه براي شما بوجود مي آورد

معايب نفس کشيدن از دهان

درد دندان و ديگر تغييرات دنداني از چه مشکلي در دهان شما خبر مي دهد؟

مادران عامل پوسيدگي دنداني کودکان

بوي بد دهان در ماه رمضان، دلايل و راه حل ها

جويدن جداره دهان، خطرات و نحوه ترک آن