بزرگنمايي:
چه خبر - آيا ليزر سرطان زاست و کاربرد ليزر چيست؟
دکتر رضا فکرآزاد، رييس انجمن پزشکي ليزري ، با تاکيد بر اينکه انرژي ليزري که در پزشکي استفاده مي شود سرطان زا نيست ، گفت : انرژي اين ليزرها بين 600 تا هزار و 200نانومتر است و ليزرهاي زير 300 نانومتر سرطان زا هستند.
همچنين ليزرهاي پزشکي در سطح تابانده مي شوند و به عمق نفوذ نمي کنند بنابراين نمي توانند سرطان زا باشند.ليزر حتي در درمان زخم هاي بيماران سرطاني استفاده مي شود البته بايد توجه داشت که به تومور سرطاني تابانده نشود.
در کودکان و سالمندان نيز بايد از ليزرهاي کم توان استفاده کرد و بايد توجه داشت که به صفحات رشد کودکان تابانده نشود. مساله تقاضا سبب ورود ليزر به حوزه زيبايي شده است اما نبايد تصور کرد که ليزر تنها براي زيبايي کاربرد دارد درحالي که در بسياري از مسايل درماني مانند درمان زخم هاي ديابتي و زخم هاي ناشي از سرطان ها استفاده مي شود و خاصيت ضددرد و ضدالتهابي دارد.
در مورد انجام ليزر در مراکز زيبايي و سالن هاي آرايشي مي توان گفت بايد فرهنگ سازي کرد و ذائقه مردم را در زمينه ليزر از زيبايي به سمت تشخيص و درمان بيماريها برد تا تصورها و تقاضاهاي نادرست در اين زمينه کاهش يابد.
افراد قبل از مراجعه به مرکزي براي استفاده از ليزر بايد نسبت به داشتن تخصص پزشک مربوطه درخصوص کاربرد ليزر و همچنين تابلو و سربرگ هاي مطب توجه داشته باشند و براي اطمينان مي توانند اسامي افراد متخصص در اين زمينه را در سايت انجمن پزشکي ليزري مشاهده کنند.
همه تخصص هاي پزشکي مي تواند از ليزر استفاده کنند البته بايد دوره هاي مربوط به نحوه استفاده از اين فناوري را گذرانده باشند چراکه ايمني کاربران و بيماران همچنين همراهان آنها بسيار حائز اهميت است.
هرچند مباحثي مانند ليزر، سلول هاي بنيادي و نانو انقلابي در حوزه علم و فناوري به شمار مي روند اما در افکار عمومي انتظارات مردم را بالا برده است؛ اما مردم بايد بدانند که اين علوم هنوز در مراحل اوليه هستند. اين تصور اشتباه سبب برخي سوء استفاده ها در اين حوزه شده است.
منبع: irna.ir
-
شنبه ۲ دي ۱۳۹۶ - ۱:۲۰:۴۳ PM
-
۴۳۵ بازدید
-
-
چه خبر