بزرگنمايي:
چه خبر - چگونه استرس کاري را کم کنيم؟
رشد و توسعه هر کسب و کار، هدفي ايدهآل است که تمام مديران بهويژه مسئولان مجموعههاي کوچکتر براي آن برنامهريزي ميکنند. اما براي آن که اين مهم محقق شود، نياز به فضايي جديد حس ميشود و اين فضا بايد يک سري ويژگيهاي خاص و اساسي داشته باشد. براي مثال کاهش چشمگير در سطح استرس کاري، ميتواند به پويايي هر چه بيشتر اعضا و حتي خود مدير منجر شود. در اين مطلب راهکارهايي ساده اما موثر پيرامون موارد مذکور ارائه ميدهيم.
مشارکت صددرصدي اعضا را جلب کنيد
در هر کسب و کاري، اعضا مسئوليتهايي تعريف شده دارند که به صورت روزمره موظف به انجام دقيق و صحيح آنها خواهند بود اما همه چيز به اينجا ختم نميشود. براي آن که قادر به دور کردن هرگونه جو استرسزا از مجموعه کاري خود باشيد، بايد بتوانيد مشارکت تکتک اعضا را جلب کنيد. چنانچه اتحاد در مجموعه ميان تمامي افراد برقرار شود، استرس در جوانب گوناگون نيز به تدريج از ميان خواهد رفت. جلساتي هفتگي با اعضا برگزار کنيد و ايدههاي جالب هر فرد در راستاي کاهش استرسکاري را مورد بررسي دقيق قرار دهيد.
با هرگونه آشفتگي در فضاي کاري برخورد کنيد
کسب و کار را به حال خودش رها نکنيد. مدير مجموعه وظيفه دارد به دقت اتمسفر کسب و کار را مورد بررسي مدام قرار داده و هر گونه عاملي را که سبب از ميان رفتن آرامش در اين فضا ميشود در حد توان حذف کند. فرقي نميکند اين عامل چه چيزي باشد، بايد بتوانيد با آن برخورد منطقي داشته باشيد. حال اگر چندين عامل همزمان با هم در ايجاد چنين وضعيتي دخيل هستند چه کاري بايد انجام داد؟ در اين وضعيت بهترين راه حل در صورت امکان، جابهجايي مکان کسب و کار است. انتخاب محيطي مناسبتر و ايجاد يک تغيير بزرگ ميتواند تا حد بالايي منجر به کاهش آشفتگيهاي موجود شود.
حامي تغييرات مثبت باشيد و آنها را حفظ کنيد
يکي ديگر از گامهاي مهم براي به حداقل رساندن استرس در فضاي کار، برخورد با ديد باز است. بهعنوان مديري که از مهارتهاي ضروري مديريت برخوردار است بايد بتوانيد با ايدهها و نظرات مختلف به درستي برخورد کنيد. سرکوب ايدههاي مخالف خود عاملي است که منجر به تشديد تنش و استرس ميشود. ضمن حفظ اهداف اصلي کسبوکار و مسيري که براي رسيدن به آنها در نظر داريد، به تمام نظرات چه موافق و چه مخالف گوش دهيد. از اين ميان ميتوانيد با مشورت و کمک اعضاي کليدي کسبوکار خود، ايدههايي را که منجر به تغييرات مثبت ميشوند کشف و از آنها دفاع کنيد.
منفيگرايي را ريشهکن کنيد
از جمله آفتهاي به شدت مخربي که ميتواند يک کسب و کار را درگير خود کند، آفت منفي گرايي و بدبيني است. آنچه مجموعههاي کاري و به ويژه انواع کوچکتر به آن نياز اساسي دارند، انرژي مثبت است. بسيار ديده ميشود اعضاي منفيگرايي که با بدبينيهاي مداوم خود، در روحيه ساير افراد نيز تاثير گذاشته و درنهايت منجر به بيانگيزگي کامل در کل اتمسفر کار ميشوند. با اين افراد کاملا جدي و قاطعانه برخورد کنيد. حتي بهتر است آنها را از مجموعه خود حذف کنيد.
در مجموع براي آنکه بتوان به تمام گامهاي مذکور به خوبي عمل کرد، نياز به صرف مقداري وقت خواهيد داشت. کمبودها و نقاط ضعف کسبوکار خود را که سبب القاي استرس شدهاند، بررسي کرده و در راستاي رفع آنها از مراحل اشاره شده کمک بگيريد.
منبع : فرهيختگان