بزرگنمايي:
چه خبر - چگونه در زندگي هاي امروزي به موفقيت مالي برسيم؟
شايد اين روزها بدهي و وامهاي گوناگون دانشجويي و اخباري از نرخ بالاي بيکاري و بحران اقتصادي، شما را که در دوره جواني به سر ميبريد نااميد کرده باشد؛ اما يکي از نشريات حوزه جوانان چند پيشنهاد ساده مطرح کرده که آن را در ادامه بازنشر کردهايم؛ پيش از خواندن آنها بايد بدانيد يکي از مهمترين راهکارهاي برنامهريزي براي رسيدن به آينده مالي و کسب درآمد ايدهآل، بهره بردن از دانش و تجربيات کساني است که به موفقيتهاي مالي رسيدهاند.
1 - کارت عابربانک تان را از خودتان دور کنيد
اينکه براي خود حسابي باز کنيد و کارت اعتباريتان را در جيب بگذاريد، ايده خوبي است؛ اما اگر همين کارت، مشوقي براي ولخرجي و مصرفگراييتان شود، منتظر عواقبش باشيد. زيرا اين کارتها حس پول خرج کردن را چندان به خريدار القاء نميکنند.
2 - فکر خريدن خودرو را از سرتان بيرون کنيد
بيشتر جوانان به محض به دست آوردن سرمايهاي هر چند اندک، به فکر خريد خودرو ميافتند. پولدارترها هم گواهينامه را نگرفته، روي يک خودروي گران حساب باز ميکنند اما هيچ جاي دنيا، خودروي شخصي، سرمايه محسوب نميشود. با در نظر گرفتن بنزين مصرفي و افت قيمت و...، يک هزينه استرسزا هم به شمار ميرود.
3 - دائماً امور مالي و حساب بانکيتان را بررسي کنيد
اين کار درک شما را از مسائل مالي بيشتر کرده، شانس موفقيتتان را افزايش ميدهد. براي قدم اول از نوشتن کل مخارج ريز و درشت و محاسبه درآمدتان شروع کنيد.
4 - روي بورس و اوراق بهادار سرمايهگذاري کنيد و اطلاعاتتان را از بازارهاي گوناگون بالا ببريد
يقين بدانيد که اين سرمايهگذاري به نفع شما خواهد بود. البته همه سرمايهتان را به اين کار اختصاص ندهيد.
5 - بهترين شيوه اقتصادي شدن، پر کردن حساب بانکيتان است
اين هم زماني امکانپذير است که هر هزينه بيهودهاي را حتي اگر اندک، از ليست خريدتان پاک کنيد تا نتايج آن را در پسانداز ماهانهتان لمس کنيد.
6 - قرض کردن و بازپرداخت سنگين بدهيها را کنار بگذاريد
فعلاً به آنچه داريد قانع باشيد؛ زيرا بازپرداخت بدهي با وضعيت دانشجويي، بسيار دردسر آفرين خواهد بود.
7 - شايد دوران مدرسه به پايان رسيده باشد؛ اما هرگز از يادگيري دست برنداريد
کل زندگي ما يک آموزش بلند مدت است. اگر دوست داريد صرفهجويي کنيد خوب است؛ ولي هيچگاه روي هزينههاي آموزشي صرفهجويي نکنيد. چون کسب دانش و يادگيري، خود يک سرمايهگذاري بزرگ است.
8 - براي اهدافتان برنامهريزي کنيد
اگر آرزويي مانند خريد خانه يا ازدواج داريد، بايد به جاي قرض بيشتر، صرفهجويي بيشتر را در پيش بگيريد. امور ماليتان را بررسي و اطلاعات خود را کامل کنيد. درباره شرايط مالي واقعيتان و همچنين هدفتان با تعيين تاريخهاي مشخص، برنامهريزي کنيد. نتيجهاش تلاش و دقت بيشتر شما خواهد شد.
9 - روي رفتارها و سبک زندگيتان تمرکز کنيد زيرا رفتارهاي ما کليد رسيدن به اهدافمان هستند
تا ميتوانيد صرفهجويي و پسانداز کنيد؛ زيرا شما را به شرايطي بهتر، اميدوار و رفاه فکريتان را مهيا ميکند؛ بنابراين انگيزه کاريتان صدچندان خواهد شد. فراموش نکنيد موفقيت هر کسي به سبک زندگي و رفتارهاي هوشمندانهاش بستگي دارد.
منبع : چهارديواري جام جم