دندان شکسته کودک را دور نيندازيد
دهان و دندان
بزرگنمايي:
چه خبر - يک جراح دندانپزشک با بيان اينکه کودکان به واسطه فعاليت بيشتر در معرض خطر آسيبهاي دنداني هستند، گفت: عروق و اعصاب موجود در بافت دنداني تا 30 دقيقه پس از خروج از جاي خود، زنده ميمانند و ميتوان دندان آسيب ديده کودک را در جاي خود کار گذاشت.
دکتر غلامعباس کاروند، با اشاره به اينکه آسيبهاي دنداني ناشي از ضربه در حوادث از مهمترين اورژانسهاي دندانپزشکي است، گفت: بافت دندان در مقايسه با ساير بافتها و استخوانهاي بدن داراي ويژگيهاي خاصي است که ارتباط دندان با بقيه اعضاي بدن با اعصاب و الياف بسيار ريز نگه داشته شده است. در صورتي که استخوان دست يا پا به وسيله بافتهاي استخواني مانند مفاصل به يکديگر متصل هستند.
وي با بيان اينکه دندان ممکن است در ناحيه بافت، تاج و يا ريشه دچار شکستگي شود، گفت: الياف و نسوج استخواني و لثهاي ممکن است آسيب ببيند و يا دندان کلا از لثه خارج شود. اين جراح دندانپزشک، وقوع درصد بالايي از تروماها را در رده سني 8 تا 12 سالگي عنوان کرد و افزود: با در نظر گرفتن اين مسئله که درصد بالايي از تروماهاي دنداني در سنين بين 8 تا 12 سال اتفاق ميافتد بايد پدر و مادر آموزشهاي لازم در زمينه برخورد با اين مسئله را داشته باشند. کودکان به واسطه نوع فعاليتها، جنب و جوشها و بازيهايي که در اين سنين انجام ميدهند همواره در معرض آسيبهاي دنداني هستند.
کاروند با اشاره به راهکارهاي مواجهه با خروج بافت دنداني از لثه گفت: در ارتباط با تروماهاي مختلفي که ممکن است براي افراد اتفاق بيفتد، خروج کامل بافت دندان و الياف نگه دارنده آن از لثه است. در اين شرايط يک زمان طلايي 30 دقيقهاي براي مراجعه به دندانپزشک و استفاده از بافت دندان آسيب ديده وجود دارد. وي با تاکيد بر اينکه عروق و اعصاب موجود در بافت دنداني تا 30 دقيقه پس از خروج از جاي خود زنده ميمانند، خاطرنشان کرد: در اين مدت زمان بايد دندان را در ظرفي حاوي سرم فيزيولوژيک و يا در فضاي زير زبان کودک به اولين مرکز دندانپزشکي منتقل کرد. اين امکان هم وجود دارد که مادر به علت دارا بودن نزديکترين فيزيک به بدن کودک، دندان را در زير زبان خود به مراکز دندانپزشکي منتقل کند.
کاروند تصريح کرد: بايد به مردم آموزش داده شود که با بافت آسيب ديده دنداني به شکل بافت مرده برخورد نکنند و از دور انداختن دندان آسيب ديده خودداري کنند. اين جراح دندان پزشک در ادامه يادآور شد: علاوه بر خروج دندان از دهان در اثر تروما ممکن است بافت دنداني دچار شکستگي شده و به زبان عامه از وسط بشکند. در چنين شرايطي پدر و مادر بايد به وسيله يک گاز استريل آغشته به سرم شستشو، قسمت باقي مانده دندان در دهان را پوشانده و قطعه جدا شده دندان را نيز در شرايطي مشابه و در اسرع وقت به مراکز دندانپزشکي منتقل کنند.
وي تاکيد کرد: نکتهاي که در اين ميان بايد مورد توجه والدين قرار گيرد، بحث چگونگي برخورد با دندان شيري آسيب ديده در نتيجه تروما است. متاسفانه پدر و مادرها بدون توجه به اين مسئله که دندان شيري، نقش بسيار مهمي در سلامت دهان دارد، دندان آسيب ديده را دور انداخته و حتي گاهي اوقات از مراجعه به دندان پزشک نيز خودداري ميکنند. اين جراح دندان پزشک گفت: دندان شيري به عنوان عامل تامين کننده تغذيه و حمايت کننده از ساختار دندانهاي دائمي نقش بسيار مهمي را در ارتباط با سلامت دهان و دندان بر عهده دارد.
کاروند در پايان گفت: در هنگام خروج کامل بافت دنداني از لثه حتي در صورت به اتمام رسيدن زمان طلايي باز هم امکان جايگزين شدن بافت دندان خود فرد به جاي ايمپلنت وجود دارد اما در اين نوع از درمان بايد توجه داشت که دندان کاشته شده در فک بايد تحت مراقبتهاي ويژه خود فرد قرار گيرد، چرا که اين دندان در واقع با بافت استخوان فک يکي شده و ديگر امکان جايگزين شدن و يا حذف آن از فک وجود ندارد.
منبع : ايسنا
مطالب پيشنهادي:درد موقت دندان را جدي بگيريد
وقتي كودكتان دندان در مي آورد چگونه به او كمك كنيد؟
چطور از دندان درد خلاص شويم؟
آيا ارتودنسي درد دارد؟
22 عادتي که دندانها را خراب ميکنند
-
شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶:۵۸ AM
-
۷۴۴ بازدید
-
-
چه خبر