همه آنچه بايد درباره ايمپلنت دندان بدانيد
دهان و دندان
بزرگنمايي:
چه خبر - اگر دندانهايتان آسيب ديدهاند و نگران از دست دادن آنها هستيد، خيلي نگران نباشيد؛ اين روزها روشهاي جديدي براي رفع اين دغدغه ابداع شده است.
ايمپلنت يکي از راهکارهايي است که امروزه بسياري از دندانپزشکان آن را به افرادي توصيه مي کنند که دندان طبيعي خود را از دست داده اند. اما اين جايگزين که قرار است جاي خالي عضو مينايي بدن را پرکند، چيست؟ و چگونه مي توان از آن بهره برد؟ به عبارتي شرايط استفاده و توصيه هايي که بعد از کاشتن آن در فک بايد به آنها به صورت ويژه توجه کرد، به چه صورت است؟ حسن مؤمني، متخصص جراحي دهان، فک و صورت به اين پرسشها پاسخ داده است .
ايمپلنت چيست؟
ايمپلنت شامل پين هايي از جنس فلز تيتانيوم است، در واقع دندان ها از دو قسمت تشکيل شده اند. يک بخش که در برگيرنده ريشه بوده و ديگري تاج که روي آن قرار مي گيرد. تيتانيوم در واقع فلزي خنثي است، بنابراين زماني که وارد بدن مي شود بدن با آن سازگاري پيدا کرده و آن را به عنوان يک غيرخودي شناسايي نمي کند.
ايدهاي از پروفسور برند مارک
در گذشته از اين فلز در پاي افرادي که استخوان هاي آنان آسيب ديده بود استفاده مي کردند، اما در سال 1952ميلادي، دانشمندي به نام «اينگــوار برنمارک » ايده کاربرد آن را در استخوان فک ارايه کرد.وي که در حال انجام تحقيقاتي در باره فناوري ترميم استخوانها بعد از شکستگي بود به اين نتيجه رسيد که مي تواند محصول جديد را به نام ايمپلنت وارد بازار کند. بدين ترتيب در سال1965 نخستين ايمپلنت هاي دنداني ساخته شد.
محدوديت سني ندارد
ايمپلنت در واقع محدوديت سني ندارد يعني هر فردي که بتواند بهداشت دهان خود را رعايت کند و به سن رشد هم رسيده باشد، مي تواند به جاي دنداني که از دست داده است، از آن استفاده کند. به عبارتي اگر کودکي بعد از رويش دندان هاي دايمي خود در اثر حادثه اي دندانش را از دست داد، پس از اينکه به 16 سالگي رسيد، مي تواند براي جايگزيني دندان خود به پزشک متخصص در اين حوزه مراجعه کند. از سوي ديگر همانطور که گفته شد، افراد در هر سني مي توانند اقدام به اين کار کنند.
مراقب باشيد
در برخي موارد فرد نمي تواند از ايمپلنت استفاده کند، به عبارتي زماني که فرد مبتلا به عفونت دندان يا فک است، کاشت اين دندان نه تنها مشکلش را برطرف نمي کند، بلکه ممکن است دردسرهاي جديد نيز براي وي به همراه داشته باشد.بنابراين بايد فرد در مرحله نخست براي رفع عفونت و درمان آن به پرشک مراجعه و پس از رفع اين مشکل اقدام به کاشت دندان کند، اما اگر به هردليلي، با اصرار نابجاي بيمار يا تشخيص اشتباه پزشک در اين شرايط براي بيمار دندان کاشته شود، عفونت موجب خواهد شد ايمپلنت پس زده شود و همه زحمات پزشک و هزينه هايي که بيمار براي داشتن دندان جديد تقبل کرده است، به هدر برود.
ديابتي ها بخوانند
اگر خود شما يا يکي از افراد خانواده شايد هم دوستانتان مبتلا به ديابت هستيد به عبارتي قند خون داريد، توجه داشته باشيد که گذاشتن ايمپلنت بايد با احتياط هاي ويژه اي انجام شود. در گام نخست بايد ميزان قند خون فرد ازسوي پزشک مورد بررسي قرار گيرد تا اگر بيماري کنترل شده باشد، براي وي ايمپلنت گذاشته شود. در اين شرايط شانس کاشتن دندان چنين فردي مانند افراد عادي است و مشکلي براي وي ايجاد نخواهد شد.
دود ممنوع
افرادي که دخانيات مصرف مي کنند، بايد توجه داشته باشند که براي انجام چنين درماني بهتر است، براي مدتي سيگار را فراموش کرده يا حداقل کمتر اين ماده دخاني را استعمال کنند. بنابراين چنين بيماراني نيز بايد ابتدا با پزشک متخصص خود مشورت کنند.
استوانه تنباکو عامل جدايي فک و تيتانيوم
اما چرا سيگاري ها براي گذاشتن دندان بايد احتياط کنند؟ نيکوتيني که در سيگار وجود دارد، مانع از ارتباط استخوان فک و ايمپلنت مي شود. به عبارتي هنگامي که فک فرد تحت عمل جراحي قرار مي گيرد و استخوان باز مي شود تا ايمپلنت درون آن قرار گيرد، بايد ارتباط بين استخوان و پايه دندان برقرار شود، بنابراين اگر عاملي مانع از يک تکه و سفت شدن استخوان و ايمپلنت شود و آن را تحت فشار قرار دهد، مشکلاتي براي فرد به وجود خواهد آمد. چنين شرايطي باعث مي شود روکشي که بايد روي پين ها قرار گيرد تا فرد بتواند از آن براي جويدن استفاده کند پس زده شود.
آسپرين هم خطر دارد
از همه اين موارد که بگذريم، بايد نکته ديگري را به شما گوشزد کنم، اينکه ملاحظاتي که در جراحي ايمپلنت بايد مورد توجه قرار گيرد، همان مواردي است که در هنگام جراحي هاي دهان و دندان مورد توجه قرار مي گيرد. به طور مثال براي کشيدن دندان يا جراحي دندان عقل بايد ملاحظاتي در نظر گرفته شود، اينکه اگر فرد داروهاي ضد انعقاد خون يا آسپرين مصرف مي کند با نظر پزشک معالج خود بايد 5 تا 7 روز قبل از انجام جراحي داروي خود را قطع کند.
با دندان جديد چه کنيم؟
به طور حتم بعد از خواندن سطرهاي بالا اين پرسش در ذهن شما شکل گرفته است که بعد از گذاشتن ايمپلنت چه بايد کرد؟ آيا بايد به صورت ويژه از اين دندان جديد مراقبت کرد يا فقط رعايت مواردي که براي حفظ دندان هاي طبيعي بايد در نظر گرفته شوند کفايت مي کند؟ واقعيت اين است که اگر مي خواهيد از دندان جديد خود به بهترين نحو نگهداري کنيد استفاده از مسواک و نخ دندان مهمترين و اصلي ترين توصيه اي است که به شما مي شود. پس فراموش نکنيد که بايد روزانه سه بار(پس از هر وعده غذايي) مسواک بزنيد، علاوه براين يک بار در طي روز از نخ دندان استفاده کنيد.
دهانشويه هم توصيه مي شود
دهانشويه ها نيز توصيه ديگري است که دندانپزشکان به افرادي که در دهانشان ايمپلنت کار ميشود، توصيه مي کنند. البته اگر به هر دليلي مايل به استفاده از دهانشويه ها نيستيد يا به آنها دسترسي نداريد مي توانيد از آب نمک کمک بگيريد و روزي يکبار دهان خود را با آن بشوييد. اين نکته را فراموش نکنيد که رعايت نکردن نظافت دندان مي تواند دردسرهايي را با خود به همراه داشته باشد. بروز عفونت موضعي نخستين عارضه اي است که سلامت دهان را در زماني بعد از ايمپلنت به مخاطره مي اندازد.
منبع : حمايت
مطالب پيشنهادي:ارتودنسي را بيشتر بشناسيد
لکه هاي دندان چگونه ايجاد مي شوند؟
دندان غروچه بيماري جديد شهروندان!!
روكش دندان هميشه خوب نيست
-
شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶:۱۵ AM
-
۶۳۴ بازدید
-
-
چه خبر