با بيني نفس مي کشيد يا دهان؟
دهان و دندان
بزرگنمايي:
چه خبر - همه افراد حداقل يک بار هم که شده تنفس از طريق دهان را تجربه کرده اند. برخي نيز هميشه و به صورت عادت از طريق دهان تنفس مي کنند. تنفس دهاني اختلالي است که در صورت ناديده گرفته شدن مي تواند عوارضي را به همراه داشته باشد. اين عوارض شامل اختلال در خواب شبانه و حتي تغييراتي در فرم صورت به ويژه در کودکان هستند.
متخصصان معتقدند که به طور طبيعي، تنفس از راه بيني سالم تر از تنفس دهاني است. در مخاط بيني، هوا تصفيه شده و دماي آن نيز تنظيم مي شود.
تنفس دهاني در هنگام ورزش و فعاليت بدني، به تنفس از طريق بيني کمک مي کند، اما اين حالت در شرايط عادي بدن و فعاليت هاي معمولي روزمره توصيه نمي شود.
يکي از مشکلات شايع که منجر به تنفس از طريق دهان مي شود، گرفتگي مسير بيني است که در اثر بيماري هاي مختلفي از جمله پوليپ بيني، احتقان مزمن بيني، التهاب لوزه ها، سينوزيت و انحراف بيني ايجاد مي شود. در برخي افراد تنفس دهاني به دليل مشکلات آناتوميک و يا بيماري خاصي در بيني نيست، بلکه دليل اصلي آن عادت مي باشد. در اين شرايط با توجه و تمرين مي توان مسير تنفس را به بيني تغيير داد.
عوارض تنفس دهاني
خشکي دهان و لب ها، تغيير شرايط ميکروبي دهان، افزايش خطر پوسيدگي دندان ها، التهاب لثه، ايجاد بوي بد در دهان و تاثيرات منفي بر روي شکل فک، زبان و صورت از عوارض مهم تنفس دهاني است.
اصلاح تنفس دهاني
اگر از طريق دهان نفس مي کشيد، در مرحله اول بايد به متخصص فک و صورت يا گوش و حلق و بيني مراجعه کنيد تا علت اين اختلال مشخص شود. در صورت وجود مشکلات آناتوميک و يا بيماري خاصي در مسير تنفس بيني، درمان لازم انجام شده و نحوه تنفس اصلاح مي گردد.
اگر تنفس دهاني، صرفا از روي عادت باشد پزشک به شما آموزش مي دهد که با انجام تمرين به طور طبيعي و از طريق بيني تنفس کنيد.
منبع: سيمرغ
مطالب پيشنهادي:
بيماري هاي لثه را جدي بگيريد، زيرا...
با بوي بد دهان به طور قطعي خداحافظي کنيد
ناهنجاري روابط دنداني – فکي
دهان، آئينۀ سلامت ما
-
شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۵:۴۱ AM
-
۶۲۰ بازدید
-
-
چه خبر