بزرگنمايي:
چه خبر - خوشبوکننده هاي طبيعي دهان:
اول نگاه به عواملي که باعث ايجاد بوي بد دهان مي شوند
خوردن برخي مواد غذايي هيچ نتيجه مثبتي براي دهان و دندان شما ندارد. دکتر جان سي کومي سي john c. comisi در مرکز care with a difference پيشنهاد مي کند که غذاهايي که منجر به ايجاد بوي بد دهان شوند را محدود کنيد. " سير، پياز، قهوه، الکل، گوشت، آب ميوه، نوشابه گازدار تنها تعداد کمي از غذاها و نوشيدني هايي هستند که با بوي بد دهان ارتباط دارند. بوي دهان اغلب توسط ترکيبات فرار گوگرد ايجاد مي شوند که در بسياري از اين آيتم ها وجود داشته يا مي تواند بعد از مصرف توليد شود. دنبال نکردن يک روال مناسب براي بهداشت دهان و دندان که شامل بازديد منظم است هم مي تواند در اين امر مشکل ساز شود. " به گفته آنا گورلي ana gourlay گياه شناس در مرکز sunflower natural foods که مطالعات پيشرفته اي در زمينه گياهان دارد مي گويد راه هاي بسياري براي اين که به صورت طبيعي دهانتان را خوشبو کنيد وجود دارد که در اين مقاله نگاهي دقيق تر به اين غذاها و نوشيدني هايي که به طور طبيعي نفستان را تازه کرده و دهانتان را سالم و خوشبو نگه مي دارد، مي اندازيم.
نوشيدن آب بيشتر
از قبل در مورد فوايد نوشيدن آب اطلاع داريد. اگر از خاصيت آب رساني آن به بدن (هيدراته کردن بدن) بگذريم، همه کاري برايمان انجام مي دهد از تقويت سلامت مغز گرفته تا بهبود قابليت ارتجاعي پوست. ولي بهتر است بدانيد که به عنوان يک خوشبو کننده طبيعي دهان هم عمل مي کند. نوشيدن آب باکتري هايي که باعث ايجاد بوي بد در دهان خشک مي شوند را مي شويد. دکتر کوميسي comisi اضافه مي کند، مصرف مقادير کافي آب در طول روز باعث آزاد کردن مواد غذايي روي زبان مي شود که باعث مراقبت درست از دهان و دندان شده و باعث کاهش تجمع ذراتي که باعث ايجاد بوي بد دهان هستند و در دهان به دام افتاده اند، مي شود.
ماست غني شده با پروبيوتيک مصرف کنيد
به گفته دکتر کوميسي اغلب ماست ها حاوي پروبيوتيک هستند. بهتر است به دنبال ماست هايي باشيد که روي برچسب شان " غني شده با ويتامين d " و " حاوي باکتري پروبيوتيک " نوشته شده باشد. پروبيوتيک، باکتري هاي خوبي هستند که مي توانند " براي کمک به تغيير توازن قدرت " در دهان " از جمعيت باکتري هاي بد به باکتري هاي خوب " کمک کنند. افزايش جمعيت باکتري هاي خوب به طور طبيعي دهان را خوشبو مي کنند. برخي از شرکت ها براي حفظ باکتري هاي سالم دهان قرص هاي پروبيوتيک توليد مي کنند.
شير مصرف کنيد
علاوه بر ماست غني شده، شير – هر دو نوع چرب و کم چرب – با بوي بد دهان مقابله مي کند. محتواي چربي شير و آب توانايي مقابله با بوي بد دهان را دارند به خصوص هنگامي که عامل ايجاد آن سير باشد.
سر کشيدن چاي سبز
تحقيقات نشان داده است که چاي سبز حاوي پلي فنول است که به طور طبيعي دهان را خوشبو مي کنند. به علاوه اين که نقش مهمي در جلوگيري از پوسيدگي دندان ايفا مي کند و با انواع خاصي از سرطان دهان مقابله مي نمايد و اگر در حال تلاش براي کاهش وزن هستيد مسلما بايد يک جاي خاص براي چاي سبز باز کنيد.
به دنبال آدامس نعنايي با زايليتول xylitol باشيد
به دنبال آدامس هايي باشد که حاوي زايليتول هستند، زايليتول به عنوان شيرين کننده ديابتي استفاده ميشود. زايليتول بر خلاف ديگر شيرين کنندههاي طبيعي يا مصنوعي، به گونهاي فعال براي سلامت دندانها مفيد است و حتي مصرف مداوم آن امکان پوسيدگي دندانها را تا يک سوم کاهش ميدهد و همچنين سبب جذب مجدد مواد معدني توسط ميناي دندانها ميشود که استحکام دندانها را افزايش ميدهد.
به گفته دکتر کوميسي " اين ترکيب يک پوشش لغزنده روي دندان و لثه ايجاد مي کند که جلوي جمع شدن باکتري ها را مي گيرد. از آدامس نعنايي حاوي زايليتول حدود 5 دقيقه بعد از مصرف هر وعده غذايي استفاده کنيد. با شنيدن اسم اين مواد شيميايي اخم نکنيد. بدن ما به طور طبيعي توانايي توليد مقدار معيني زايليتول را دارد به علاوه اين ماده کاهنده قند خون است که پوسيدگي دندان را افزايش نمي دهد. فقط مراقب باشيد که اين ماده خوراکي را در دسترس حيوانات خانگي تان قرار ندهيد. با وجود بي ضرر بودن اين ماده براي انسان ممکن است براي حيوانات مضر و يا حتي در صورت خوردن کشنده باشد.
کمي فلفل دلمه قرمز خام بجويد
دکتر کوميسي توضيح مي دهد که خوراکي هاي سرشار از ويتامين c مانند فلفل دلمه قرمز وقتي صحبت از پيشگيري از بوي بد دهان باشد، عملکرد فوق العاده اي دارند. ( بروکلي هم انتخاب خوبي است. ) " خوردن فلفل دلمه قرمز و بروکلي که هر دو حاوي مقادير بالاي ويتامين c هستند باعث کاهش جمعيت باکتري هايي مي شود که عامل ايجاد بوي بد در دهان هستند. "
خوردن يک سيب در روز
اگر شما عاشق سير هستيد، به خوردن يک سيب خام در روز روي بياوريد تا از بوي خوش دهانتان لذت ببريد. سيب خام بوي اجتناب ناپذيري که دهان از سير گرفته را خنثي مي کند. يک مطالعه که در سال 2016 در مجله علوم و صنايع غذايي منتشر شد قدرت سيب خام براي مبارزه با بوي دهان ناشي از مصرف سير را تاييد مي کند. وقتي شرکت کنندگان سير خام مصرف مي کردند و پس از آن سيب خام، پخته يا آب سيب مصرف مي کردند، افرادي که سيب خام مصرف کرده بودند به طور مشخصي بوي دهانشان در عرض 30 دقيقه کاهش پيدا مي کرد. کاهو خام هم همين خاصيت را دارد.
دمنوش گياهي بنوشيد
براي از بين بردن بوي بد دهان سعي کنيد به جاي چاي از دمنوش هاي گياهي مانند آويشن، پونه کوهي، ميخک، دارچين و هل بنوشيد. گورلي توضيح مي دهد " جويدن برگ تازه يا بذر اين گياهان مي تواند به خوشبو شدن دهان کمک کند. اگر مي خواهيد برگ اين گياهان را بجويد بايد تازه باشد چون روغن هاي فراري در آن ها وجود دارد که بعد از خشک شدن از بين مي روند. جعفري، ريحان و نعنا نيز گياهان سودمندي براي رفع بوي بد دهان هستند.
دهان شويه چه تاثيري دارد؟
گورلي در مورد دهان شويه هاي حاوي الکل هشدا مي دهد زيرا موجب خشکي لثه شده و احتمال عفونت را بالا مي برند. در عوض پيشنهاد مي دهد از دهان شويه هاي طبيعي مانند برگ گياه چاي، ميخک، هل، پونه کوهي يا آويشن استفاده کنيد که نقش مهمي در دفع بوي بد دهان دارند. اگر به دنبال يک دهان شويه شيميايي هستيد به توصيه دکتر کوميسي از دهان شويه periactive که بدون الکل است استفاده کنيد. اين دهان شويه با ترکيب سه گياه آقطي ، اکيناسه پورپورا و گياه آب بشقابي باعث از بين رفتن هر گونه التهاب و باز گرداندن سلامت طبيعي به دهان مي شود. به نظر او اين دهان شويه براي بيمارانش مفيد بوده و تاثير زيادي در رفع بوي بد دهانشان داشته است.
هنگامي که علت بود بد دهان يک مساله جدي است
اگر بوي بد دهان به اين سادگي از بين نرفت چه ؟ به گفته دکتر کوميسي بوي بد مداوم مي تواند به علت مشکلات سلامتي باشد. اگر حتي بعد از مراجعه به دندان پزشک هنوز هم بوي بد دهان آزارتان مي دهد ممکن است نياز به يک برنامه درماني داشته باشيد. بهتر است به پزشکتان مراجعه کنيد تا با معاينات لازم مشکل شما را تشخيص داده و درمان کند.
منبع: سيمرغ