دندان عقل را چه موقع بايد کشيد؟
دهان و دندان
بزرگنمايي:
چه خبر - يک دندانپزشک گفت: اگر دندان عقل بدشکل و بدجا قرار گرفته باشد و به علت عدم دسترسي مناسب، موجب پوسيدگي خود و دندان مجاورش شود، به بافت نرم آسيب برساند و باعث گير غذايي شود بايد آن را از دهان خارج کرد.
مصطفي فاطمي اظهار داشت: بررسي تکاملي در اجداد بشر در چند هزار سال پيش نشان داده که تعداد 4 عدد دندان آسياي بزرگ در دهان اين افراد وجود داشته است که البته وجود آنها را به رژيم غذايي آن روزگار نسبت دادهاند.
اين دندانپزشک ادامه داد: در بررسيهاي بعدي باستانشناسي اين تعداد دندان کم کم رو به کاهش رفت. تا اينکه در حال حاضر در دهان مردم 2 دندان آسيا و يک دندان -که در دهان بعضيها هست و در دهان بعضيها وجود ندارد- به چشم ميخورد که به اين دندان، دندان عقل ميگويند.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي تصريح کرد: عنوان دندان عقل به خاطر عقل نيست بلکه به خاطر سن رويش اين دندان است که در محدوده سني 17 تا 18 سالگي است. فاطمي افزود: محل دندان عقل در انتهاي دهان در هر 4 نيمه فک است؛ در واقع هر فردي ميتواند 4 دندان عقل داشته باشد.
اين دندانپزشک اظهار داشت: دندان عقل به واسطه محل قرارگيري و عدم دسترسي مناسب به سادگي در معرض پوسيدگي قرار ميگيرد چرا که نگهداري و تميز کردن آن سخت است. وي ادامه داد: جداي از اين مطلب به واسطه فرآيند تکاملي، موارد زيادي از دندان عقل به صورت بد شکل يا بد جا قرار ميگيرد يعني يا شکل طبيعي ندارند يا در جاي مناسبي رويش پيدا نميکنند.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي گفت: تبعات اين ويژگيها باعث ميشود که جداي از تميز نشدن دندان، بافت نرم آزار ببيند و همچنين گير غذايي بين دندان عقل و دندان جلويي - آسياي دوم - ايجاد شود که گاهي اصرار بر حفظ اين دندان به بهاي تخريب دندان مجاور ميانجامد.
فاطمي تصريح کرد: اگر دندان عقل بدشکل و بدجا نباشد و فرد بتواند بهداشت دهان و دندان را حفظ کند و اين دندان در جويدن نيز نقش داشته باشد لزومي به خارج ساختن آن نيست چرا که ميتواند مثل يک دندان معمولي کاربرد داشته باشد.
فاطمي به بحث نهفتگي دندان عقل که به واسطه عدم تعادل يا عدم تناسب بين اندازه استخوان و اندازه دندانها ايجاد مي شود، اشاره داشت و گفت: به اين دلايل دندان عقل نميتواند در جاي اصلي خود رويش کامل داشته باشد و به اين علت تمام يا قسمتي از دندان، نروييده باقي ميماند که اصطلاحاً به عنوان نيمه نهفته، نهفته در نسج نرم (لثه روي آن را کاملاً پوشانده است) يا نهفته در نسج سخت (در داخل استخوان قرار گرفته باشد) تلقي ميشوند.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي ادامه داد: به عنوان يک قاعده کلي اگر يک دندان در زمان طبيعي خود نروييده باشد، نهفته تلقي ميشود و چنين دندانهايي نبايد در دهان باقي بمانند.
فاطمي اظهار داشت: در مواردي که احتمال عوارض جراحي يا ترس بيمار وجود داشته باشد به شرط آنکه در راديوگرافي يا شرايط موضعي ناحيه دندان عارضهاي مشاهده نشده باشد، ميتوان با معاينات منظم دورهاي اين دندان نهفته را حفظ کرد.
اين دندانپزشک ادامه داد: به هرحال رويکرد علمي در خصوص دندانهاي نهفته به واسطه احتمال بروز عوارض پاتولوژيک مانند کيست و تومور، خارج کردن اين دندانهاست.
منبع : farsnews.com
مطالب پيشنهادي:
چگونه دندان هاي شفاف و براقي داشته باشيم؟
دستور العمل هاي خانگي براي سفيدي دندان!!
درد موقت دندان را جدي بگيريد
اگر دندان نهفته داريد، بخوانيد
وقتي كودكتان دندان در مي آورد چگونه به او كمك كنيد؟
-
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۱:۱۰ AM
-
۱۲۷۵ بازدید
-
-
چه خبر