بهترين دهانشويه را بشناسيد
دهان و دندان
بزرگنمايي:
چه خبر - يک دندانپزشک گفت: استاندارد طلايي براي حفظ بهداشت دهان، مسواک، نخ دندان و خميردندان است اما دهانشويهاي مثل آب و نمک نيز ميتواند در کاهش پلاک ميکروبي و التهاب مخاط دهان و التيام زخمهاي دهاني موثر باشد.
مصطفي فاطمي اظهار داشت: شرکتهاي بهداشتي در رسانهها در کنار مسواک، نخ دندان و خميردندان به معرفي دهانشويه پرداختهاند و خواص معجزهآسايي براي آن گفتهاند ولي حقيقت آن است که استاندارد طلايي براي حفظ بهداشت دهان همان مسواک، نخ دندان و خميردندان است.
اين دندانپزشک گفت: روشهاي ديگر از جمله دهانشويهها تنها داراي نقش کمکي هستند.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي تصريح کرد: دهانشويهها در يک نماي کلي به دو گروه تقسيم ميشوند؛ انواع بهداشتي که محصولات تجاري هستند که داراي فوايدي نظير تسهيل تميز شدن دهان، از بين بردن موقت بوي دهان، کاهش باکتري و تغيير طعم دهان هستند.
اين دندانپزشک ادامه داد: انواع ديگر دهانشويه که درماني نام دارند به محافظت دهان در برابر بيماريها کمک ميکنند.
فاطمي افزود: در اين دهانشويهها ترکيباتي مانند ضد ميکروبها(کلرهگزيدين) يا ترکيبات ضدپوسيدگي (ترکيبات فلورايد) يا ترکيباتي مانند بزاق مصنوعي و امثال آن وجود دارد.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي بيان داشت: برخي دهانشويهها نيز حاوي الکل به عنوان حلال ميباشند که به دليل نگرانيهايي که در خصوص ايجاد سرطان دهان به وجود آمده، ترکيبات جديد اغلب فاقد الکل هستند.
فاطمي ادامه داد: در دهانشويهها ترکيبات ديگري مانند روغنهاي معطر مثل تيمول، اکاليپتول و امثال آن استفاده ميشود.
اين دندانپزشک، دهانشويههايي را که حاوي فلورايد هستند در دو گروه کم فلورايد و پر فلورايد دانست و افزود: گروه کم فلورايد با 0.05 درصد براي مصرف روزانه و گروه داراي فلورايد بيشتر با 0.2 درصد براي مصرف هفتهاي يک بار در افرادي که مستعد پوسيدگيهاي وسيع هستند تجويز ميشود.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي گفت: نکته بسيار مهم اين است که دهانشويهها به تنهايي جايگزين مجموعه مسواک، نخ دندان و خميردندان نميشوند و با توجه به ترکيباتي که ذکر شد استفاده افراطي از آنها بيضرر نخواهد بود.
اين دندانپزشک افزود: با توجه به افزايش هزينههاي سبد خانوار يکي از سادهترين و در دسترسترين دهانشويهها را ميتوان آب و نمک ناميد که در صورتي که با غلظت مطلوب ، 9 گرم در ليتر يا به اندازه نصف قاشق چايخوري در يک ليوان آب تهيه شوند ، ميتواند کمک مؤثري در کاهش پلاک ميکروبي و التهاب مخاط دهان و التيام زخمهاي دهاني متعاقب کشيدن و جراحي داشته باشد.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: عليرغم آنکه دهانشويهها و انواع درماني آن به سادگي در دسترس افراد قرار ميگيرد باز به افراد توصيه ميشود براي استفاده منظم از آن با دندانپزشک مشاوره کنند.
منبع : farsnews.com
مطالب پيشنهادي:
آيا دهان شويه ها فايده اي دارند؟
آب نمک يا دهان شويه،کدام يک بهتر است؟
دهانشويه ها جاي مسواک را نمي گيرند
دهان شويه باعث سرطان مي شود!!
نکاتي درباره مصرف دهان شويه
-
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۰:۳۷ AM
-
۸۴۰ بازدید
-
-
چه خبر